• You are currently viewing Kun kadotin itseni

  Kun kadotin itseni

  Kun kadotin itseni

  Näin käy monille, etenkin meille äideille. Mä taisin hukata monet itselleni tärkeistä asioista jo ennen äitiyttä. Siitä on pitkä aika. En ole vuosien varrella voinut huonosti, mutta olen kohdellut itseäni kaltoin. Ulkonäöstä puhuminen koetaan usein pinnalliseksi, mutta puhun siitä silti. Fyysisellä hyvinvoinnilla on toki vaikutusta myös henkiseen puoleen. ”Kun kadotin itseni” ei siis tarkoita vain tiettyä osa-aluetta, vaan hyvin kokonaisvaltaista hyvinvointia ja omaa hyvinvointiani tukevia asioita. Tämä artikkeli liippaa tosi läheltä omia fiiliksiäni.

  En yleensä harrasta ylimaallisia lupauksia suurista muutoksista, enkä haluaisikaan laittaa koko elämääni remonttiin. Mutta osan haluan, ja nyt aion sen tehdä. En pidä siitä mitä näen peilistä, enkä pidä siitä mikä tunnen olevani. Olen hukannut itselleni tärkeitä asioita, ja asuttamaani kehoa en todellakaan ole kohdellut kuin temppeliä. Ikä ja vanheneminen ei ole ollut mulle ongelmana koskaan, eikä se ole nytkään. Nukkavieru, väsähtänyt ja kulahtanut ulkonäkö sen sijaan on.

  Lue myös: Vanhemmat vapaalla!

  Muutos ei tapahdu huomenna

  Vuosien aikana olen myös saavuttanut paljon, olen tehnyt töitä monien asioiden eteen, ja olen siitä ylpeä. Toiset tekevät lupauksia vuoden vaihtuessa, mutta mun matkani alkaa nyt. En turmele itseäni enää päätöksillä ja valinnoilla jotka johdattavat mua täysin toiseen suuntaan, kuin missä tavoitteeni ovat. En ala edelleenkään fanaattiseksi vaa’an tuijottajaksi, himourheilijaksi tai käytä kahta tuntia aamuisin itseni laittamiseen.

  Kehopositiivisuus on hienoa, mutta en koe oloani hyväksi, ja sen asian on muututtava. Miksi katson aamuisin väsyneitä kulahtaneita kasvoja, kun voisin panostaa ulkonäkööni? Miksi tuskastun huonosta kunnostani, kun voisin kohottaa sitä? Voin huonosti rasvaisen aterian päätteksi, kun voisin valita terveellisen vaihtoehdon? Suunnitella kuluttamista ja kohentaa taloudellista tilannetta? Käyttää saamani oma aika siihen että alan voida paremmin?

  Kokonaisvaltainen muutos ei tapahdu huomenna, mutta se alkaa nyt. Mulla on tässä edessäni lista, jota tulen toteuttamaan tästä hetkestä eteenpäin – blogi tiiviisti messissä. Haluan hyvästellä ruuhkavuosissa nuhjuuntuneet kasvot, hapsottavat hiukset, silmäpussit, liikakilot, huonon kunnon ja pahan mielen.

  Oletko sä kadottanut itseäsi?

   

  Vastaa