• You are currently viewing Luunappi kiroilusta

  Luunappi kiroilusta

  Meillä alkoi eilen projekti: luunappi kiroilusta. Meillä on nimittäin ollut hitusen ongelmia yhden pojan kiroilun kanssa. Ollaan koitettu olla tiukkoina ja sanottu, että meidän kodissa ei lapset kiroile. Eikä mielellään tietysti vanhemmatkaan. (jos nyt mietit, että lapsille luunappeja…mitä ihmettä? Lue pliis pidemmälle! Lapset eivät saa luunappeja meiltä)

  Kiroilu on kuitenkin lisääntynyt harmillisen paljon tämän kyseisen poikamme kohdalla ja olemme joutuneet miettimään erilaisia keinoja kiroilun kitkemiseksi. Kun minä olin lapsi, meillä pestiin suu saippualla. Ihan tehokasta, mutta ei taida nykyaikana enää olla sallittua. Meillä täällä kiroilusta on seurannut se, että  poika menettää hetkeksi pleikkarilla pelaamisen mahdollisuutensa. Eli sen tunnin peliajan, mikä meillä on käytössä päivää kohden.

  Sitten me keksittiin…

  Väittelimme eilen Pekan kanssa kiroilusta, nimenomaan siitä, että kummalta meiltä pääsee kirosanoja enemmän? Mistä meidän pojat ovat oppineet kiroilemaan? Lähinnä tämä yksi, joka kiroilee kuin pieni merimies. Emme päässeet oikein yhteisymmärrykseen asiasta, koska molempien mielestä toinen meistä kiroilee enemmän. Tietysti!

  Lue myös: Rajaton peliaika pojilla. Kannattiko?

  Keksimme aloittaa siis seuraavanlaisen testin. Aina kun toinen meistä kiroilee, kiroilun kuullut saa antaa kironneelle luunapin. Pojat kun kuulivat tästä, niin hekin halusivatkin lähteä mukaan. Tietysti siksi, että että pääsevät antamaan luunappeja meille. Tosi ”kiva”.

  Juu kyllä me mietittiin positiivisen kautta ensin. Se kumpi kiroilee laittaa rahaa purkkiin. Meillä ei ikinä ole Pekan kanssa käteistä, joten se olisi käytännössä tosi vaikea toteuttaa. Sitä paitsi tämä luunappi juttu on ainakin tähän asti tuonut hurjasti hilpeyttä taloon lisää. Jesta mikä naurun räkätys täällä raikaa, jos pääsee vahingossa kirosana. Ei niitä ainakaan tahallaan enää huvita päästellä.

  Ensimmäisen päivän satoa

  Kokeilu alkoi vasta eilen ja puhuttiin, että jos viikon kokeilisi, niin kyllä se sieltä selviää kumpi meistä enemmän kiroilee? Tietysti se, jolla on otsa hellänä luunapeista. Arvatkaa vaan, kuka niitä luunappeja otti vastaan koko eilisen… minä! En edes huomaa kiroilevani noin paljon. Olen ihan järkyttynyt. Saatana! Tänäänkin olen saanut jo yli kymmenen luunappia Pekalta sen jälkeen, kun lapset lähti kouluun. Jotenkin se kiroilu vielä vauhdittui, kun jäätiin tänne kaksin.

  Kirosanoja pääsi ihan huomaamatta vähän väliä. Kiroilusta on tainnut tulla minulle huomaamaton tapa? Olenko minä siis kuitenkin syypää poikani kiroilemiseen? No tuskin kuitenkaan, koska yksi heistä vain kiroilee. Varmasti moni muukin seikka vaikuttaa, kuten kaverit ja tubevideot. Tubevideoissa muuten kiroillaan aivan järkyttävästi, oletteko kuunnelleet? Monesti viattomasti alkanut video, muuttuu yllättäen yhdeksi kiroilumereksi.

  Lue myös: Miksi kaikki lapset hengaa täällä?

  Mistä sitä todellista syytä tietää? Mutta jokatapauksessa olisi ihan asiallista olla kiroilematta täällä kotona, jos odottaa sitä lapsiltaankin. Tästä syystä uskon, että tämän luunappi-viikon jälkeen olen oppinut vähentämään kiroiluani tuntuvasti. Nyt jo huomaan miettiväni mitä suustani päästän.

  Kiroillaanko teillä? Onko teillä muilla jotain rangaistuksia jos kiroilee kotona?

  Mikä on luunappi?

  Meillä alkoi muuten tänään koulut ja pienimmällä eskari! Aika juoksee!!!

   

   

  Vastaa