• You are currently viewing Viikko mun kanssa

  Viikko mun kanssa

  Viisihenkisen perheen arkiviikko äidin silmin. Astu peremmälle.
  OSA 1/2

  MAANANTAI

  Herätyskello soi 6:15. Viikonlopun jäljiltä väsyttää, vaikka mitään ihmeellistä ei tullutkaan tehtyä. Mies on jo lähtenyt töihin ja pojat heräilevät jokainen omaan tahtiinsa. Lastenohjelmia, aamupalaa ja epämääräistä sähellystä paikasta toiseen.

  Klo 09:00 saavun töihin ja pinnistelen, että muistan lähettää vanhimman pojan vielä oikeaan aikaan puhelimen välityksellä kouluun. Tehtävä suoritettu onnistuneesti. Maanantaista huolimatta meillä on työkavereiden kesken hyvä fiilis, eikä huumoriakaan puutu.

  Klo 15 laitan työpaikan oven kiinni ja kävelen kotiin. Mies on jo hakenut ekaluokkalaisen ja päiväkotilaisen, keittiön pöydän ääressä puuhaillaan läksyjä ja myös mummi on piipahtanut kahville.

  Klo 15:30 vanhin pojista saapuu kaverin kanssa meille. Pojat puuhailevat omiaan ja itse rojahdan sohvalle, väsyttää. Kello lähentelee ruoka-aikaa, mutten jaksa lähteä kauppaan, kyllä me pärjätään huomiseen. Onneksi pakastimesta löytyy ranskiksia ja makkaraa, niistä koostuu maanantain gourmee päivällinen.  Pojan kaverin äiti tulee hakemaan poikansa kotiin ja rupattelemme pihalla. Illan mittaan hoitelen myös fb kirppari myyntejäni, vaihdan muutaman sanan ostajien kanssa ja olen iloinen, kun lasten pieneksi jääneet kuravaatteet ym tarvikkeet saavat uuden kodin ja kaapeissa on taas vähän enemmän tilaa.
  Nuorimman kanssa pelataan vielä erä shakkia (hänen säännöillä) ja katsotaan porukalla Roni Bäckin uusin video. Jep, mustakin on tullut Ronin fani!

  Klo 20:00 lapset ovat sängyissä, luen nuorimmalle iltasadun ja hän nukahtaa 20:30
  Katsomme miehen kanssa uusimman MAANANTAIN jakson Yle areenasta, jonka jälkeen avaan vielä hetkeksi läppärin, vastaan muutamiin sähköposteihin ja napostelen muutaman karkin.

  Klo 22:20 siirryn sänkyyn ja surffailen vielä hetken somessa…

  TIISTAI

  Herään klo 06:00 ja ihmettelen, miksi laitoin kellon niin aikaisin soimaan… Tekisi mieli jatkaa vielä unia… Nousen kuitenkin ylös, napsautan kahvinkeittimen päälle ja istahdan työpöydän ääreen ja avaan läppärin. Alan luonnostella blogipostausta ja nautin kahvista lasten vielä nukkuessa. Mies on taas lähtenyt jo töihin.

  Klo 07:04 lapset ovat edelleen unessa ja minä näpyttelen läppäriä. Tajuan, että kohta tulee kiire, jos en nyt lopeta ja herätä lapsia.

  Klo 08:00 ekaluokkainen ja päiväkotilainen kohteessa. On käytävä ruokakaupan kautta, jotta jääkaapista löytyy muutakin kuin valo. Ehdin kotiin juuri, kun kolmasluokkalainen tekee lähtöä kouluun. Ruoat jääkaappiin, nopea suihku ja töihin.

  Klo 16:00 kotiudun ja  lapset touhuavat pihalla isin kanssa. Avaan jääkaapin oven ja pohdin, mitä nopeaa ruokaa tekisin, HIRVEÄ NÄLKÄ! Päätän tehdä spagettia ja jauhelikastiketta, sillä tiedän sen maistuvan hyvin myös lapsille.

  Klo 17.15-19 lapset touhottavat omiaan, leikkien ja katsoen jotain ohjelmaa. Sillä välin minä vastailen muutamaan sähköpostiin, järjestelen keittiötä ja marmatan itselleni, että pitäisi imuroida ja viikata puhtaat pyykit, mutten kuitenkaan tee niistä kumpaakaan!

  Klo 19:30 aikaan pyydän poikia tulemaan pihalta sisälle iltapalalle. Nälkä on pohjaton ja kattilallinen mannapuuroa häviää alta aikayksikön. Minä laitan valmiiksi poikien seuraavan aamun vaatteet ja siirryn lukemaan iltasatua nuorimmalle.

  Klo 20:30 hän nukahtaa ja isompien poikien huoneessakin on jo rauhallista. Mies katsoo sohvalla Bondia. Vaihdetaan ajatuksia päivän tapahtumista ja selaan somea ja syön iltapalan.

  Klo 21:55 päätän siirtyä unten maille…

  KESKIVIIKKO

  Olin optimistisesti laittanut kellon soimaan vasta seiskalta, mutta jo kuuden jälkeen alan heräillä ja niin tekee myös 5-vuotias, joka on yön aikana tullut viereen.
  Nousemme ylös, keitän kupin kahvia ja poika haluaa katsoa lastenohjelmia.

  Klo 07:00 kirjoitan juuri tätä lausetta ja vanhin pojista kömpii kolostaan. Aamupala puuhastelua ja kouluunlähtö valmisteluita…

  Klo 08:00-10:00 Lapset viety ja keitän vielä toisen kupin kahvia kun saavun kotiin. Avaan läppärin, pesen pyykkiä, syön aamupalaa ja suunnittelen tulevien päivien somesisältöjä.

  Klo 09:55 hyppään fillarin päälle ja poljen töihin.

  Klo 16 saavun kotiin. Ärsyttää, kun heti eteisessä on jo vastassa kaaos. Kenkiä, koulureppuja, läksykirjat ja ties mitä… ARGH! Pujottelen niiden seasta ja suuntaan keittiöön. Mitäpä muutakaan kuin ruoanlaitto puuhia. Sillä välin kun tonnikalavuoka valmistuu uunissa, viikkaan pari koneellista puhdasta pyykkiä kaappiin.

  Klo 17-19 pojilla on super hauskat leikit pihalla kavereiden kanssa. Sillä aikaa minä kaivan varaston perukoilta treenivälineet esiin ja laitan kotisalin taas iskuun! Teen treenin ja olo tuntuu mahtavalta!

  Klo 19-20 leikeistä väsähtäneet lapset syövät iltapalaa, katselemme yhdessä lastenohjelmia ja siirrymme iltasatujen pariin.

  Klo 20.30 -22.00 syön iltapalan, viimeistelen tämän kirjoituksen ja olen ihan fiiliksissä piiiiitkäääään kateissa olleen treenimotivaation löytymisestä!

  Vastaa