• You are currently viewing Virtuaalinen vauvakirja, turvaa muistot lapsestasi

  Virtuaalinen vauvakirja, turvaa muistot lapsestasi

  Virtuaalinen vauvakirja, Kaupallinen yhteistyö: Kidday

  Vauvakirja kerää kansien väliin ne parhaimmat muistot lapsestamme. Nimensä mukaisesti, vauvakirja keskittyy usein pääasiassa vauva-aikaan. Onkin erityisen hyvä, että siitä ajasta kirjoitetaan asioita ylös, sillä monesti vanhemmat ovat siinä elämänvaiheessa niin väsyneitä, että myöhemmin on vaikea enää muistaa, mitä kaikkea tapahtui ja milloin.

  Minä olen ollut aika ahkera vauvakirjan täyttäjä, mutta nyt on myönnettävä, että Ollien kohdalla ote on alkanut vähän lipsumaan. Olen kohtuu hyvin täyttänyt tekstit hänenkin kirjaansa, mutta kuvia en ole sinne oikein saanut vielä teetettyä. Meillä on jokaisella pojalla samanlainen vauvakirja, ja on kiva vertailla sieltä poikien kehitysaskelia ja tapahtumia keskenään. Moni juttu unohtuu ajan saatossa ja kun ne on kirjoitettuna ylös, niin ne saa kerrottua joskus tulevaisuudessa vielä pojillekin. Välillä me poikien kanssa keräännymme katselemaan niitä yhdessä, usein pojat kysyvät ”voinko kattoa mun vauvakirjaa?”.

  Lue myös: Miksi kaikki lapset hengaa täällä?

  Minullekin oli aikanaan tehty vauvakirja ja minusta oli erityisen kivaa käydä läpi omia juttujani sieltä, sitten kun sain omia lapsia. Oli hauska nähdä miten paljon pojilla oli kehityksessä samaa äidin kanssa. Kuvien vertailu se vasta kivaa olikin. Uskon, että meidänkin pojat ja heidät tulevat kumppanit osaavat arvostaa tekemiäni vauvakirjoja sitten myöhemmin.

  Oletteko te muut täyttäneet vauvakirjoja lapsistanne? Perinteisen vauvakirjan vai virtuaalisen, vai ehkä jopa molemmat?

  vauvakirja pojille
  Meidän poikien vauvakirjat

  Ilmainen virtuaalinen vauvakirja

  Kuten minullekin kävi, käy varmasti monelle muullekin. Kuvia ei oikein enää tule teetettyä valokuviksi. Se on tosi sääli, että niiden teettäminen on vähentynyt, mutta ihan ymmärrettävää. Kuvat pyörivät nykyään pitkälle tietokoneella ja netissä. Muiden kirjojen tapaan, vauvakirjatkin siirtyvät nyt sinne. On olemassa monenlaisia tapoja tallentaa muistoja. Kuvia voi tallentaa pilvessä oleviin albumeihin, puhelimeen tai tietokoneelle. Vauvakirjaksi niistä ei kuitenkaan ole. Kuvamereen hukkuu ne tärkeimmät kuvat ja kuviin ei tule kirjattua sitä kaikista muistorikkainta muistoa sekä hetkeä mukaan.

  Tiesitkö, että on olemassa kätevä ja turvallinen virtuaalinen vauvakirja Kidday? Sen voi ladata ilmaiseksi TÄÄLTÄ.

  Kiddayn takana on suomalainen innovaatio ystäväkaksikolta, joiden omat lapsuusmuistot katosivat aikoinaan tragedioiden vuoksi. Kidday sovellus on turvallinen, ja sen voi ladata ilmaiseksi App storesta tai Google Playsta. Kaikki sovellukseen ladatut tiedot tallentuvat pilvipalveluun, joten vaikka kadottaisit puhelimesi, tiedot säilyvät siellä. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille ja Kidday on suljettu media, eli kukaan ulkopuolinen ei pääse hakemaan toisia käyttäjiä tai lapsia.

  Lue myös: Pojilla rajaton peliaika. Kannattiko? 

  Kidday-sovellus on tehty sitä varten, että lapsen kasvun kehitys, touhut, kuvat piirrustuksista, hetket ym. voi tallentaa yhteen paikkaan ja kirjata, mitä milloinkin tapahtui. Kiddayn virtuaalisen vauvakirjan voi jakaa halutessaan myös lähimmille sukulaisille ja ystäville. Sen voi pitää myös yksityisenä. Vauvakirjassa voi itse määrittää ketä kutsuu vauvakirjaa katsomaan ja kommentoimaan. Tulevaisuudessa voi Kiddayn kautta saada nämä tiedot myös printattuna paperiversiona.

  Kidday testailua

  Pyysimme kolmea äitiä Poikien Äideistä testaamaan Kiddayta ja tässä heidän kokemuksiaan sovelluksen käytöstä. Kiitos hurjasti testaajille!

  Enni

  Olisipa tämä sovellus ollut jo esikoisen aikaan. Nyt aloin täyttämään virtuaalista vauvakirjaa molemmista muksuista. Ihan ehdoton hektisessä perhe-elämässä, jossa lapsia on jo useampi. Päivällä huomiota vauvan nukkuessa tarvitsevat muut lapset, joten fyysistä kirjaa on mahdoton täyttää. Tämän kirjan täyttäminen hoituu helposti. Tähän sovellukseen saa muistutuksen kirjan täyttämisestä. Näin ollen täyttäminen onnistuu ihan sängyssäkin mukulaa imettäessä, kirjaa ei niin vain sängyssä täytetä.

  Sanna

  Testailin vauvakirjaa 4 viikon ikäisen Saara-vauvan kanssa. Ehdottomasti paras ja mieluisin ominaisuus sovelluksessa oli kasvukäyrä. Toki mitat näkee neuvolakortistakin, mutta mukavaa nähdä kehitys käyrällä. Erityisesti kengänkoko-osio oli kiva! Mukava ominaisuus oli myös usean lapsen tietojen lisääminen sovellukseen. Varsinkin isompien lasten kohdalla vauvakirjan täyttäminen tuppaa jossain vaiheessa unohtumaan; Kiddayn avulla tietoja tulisi tallennettua tehokkaammin.

  Tuuli

  Kun kuulin Kidday-sovelluksesta, olin ihan innoissani että nyt tämän neljännen vauvan jutut tulisi ehkä helpommin tallennettua kuin mitä vauvakirjaan kolmen ensimmäisen lapsen kohdalla. Onhan puhelin jokseenkin helpompi työväline, se kun on jatkuvasti saatavilla. Siispä innoissani latasin sovelluksen ja ryhdyin tutkimaan sitä. Vauvani on jo lähes 4kkn ikäinen ja ensin latailinkin muutamia uusimpia kuvia aikajanalle, huomasin kuitenkin, että vauvakirjan voisi aloittaa jo raskausajasta. Itse haluan tehdä tämän nimenomaan vauvalleni muistoksi, en niinkään kenellekkään muulle seurattavaksi, ja lähetinkin toistaiseksi linkin vain yhdelle kummitädeistä, kokeilun vuoksi, ja tietysti vauvani isälle. Jo esikoisen aikana muistan kaivanneeni niin sanotusti ”vauvojen facebookkia”. Sovellus oli sopivan yksinkertainen, helppokäyttöinen ja ihan takuulla mieleinen lapselle itselleen jahka kasvaa!

  virtuaalinen vauvakirja

  Vastaa