• Kahdeksan arkista ekotekoa, säästä rahaa ja luontoa.

  Kahdeksan arkista ekotekoa, säästä rahaa ja luontoa!

  Tämä postaus on tehty yhteistyössä Tammisaaren energian kanssa, jolle Suomen luonnonsuojeluliitto on myöntänyt EKO-energiamerkin.  Ekologisuus on mulle todella, todella tärkeä asia. Koska ainakaan meidän perheen on liian vaikea elää kokonaan ilman sähköä, on sillä iso merkitys, millä tavalla tuotettua sähköä me käytämme. Tavallisten kodin sähkölaitteiden lisäksi meillä on myös ladattava hybridiauto, eli pirssi kulkee pitkiä matkoja pelkän sähkön voimalla – joka on mielestäni todella hyvä juttu. Tämän vuoksi halusin koota teille kahdeksan arkista ekotekoa, joilla säästää rahaaa ja luontoa.

  Tammisaaren Energian myymä sähkö on täysin uusiutuvaa. Tammisaaren Energia on investoinut ympäristöystävälliseen energiatuotantoon jo vuodesta 2001 – heitä voi siis kutsua kestävän kehityksen edelläkävijöiksi. Heidän tärkeimpiä teemojaan ovat muun muassa palveluiden tarjoaminen sekä kehittäminen pienimmällä mahdollisella ympäristövaikutuksella ja he pyrkivät minimoimaan kaikki mahdolliset haitalliset ympäristövaikutukset työssään. He pyrkivät käyttämään ainoastaan sellaisia tuotteita ja polttoaineita joilla ei ole negatiivisia ympäristövaikutuksia, ja käyttämään sellaisia toimittajia jotka jakavat heidän kanssaan samat arvot. Heillä on käynnissä Ekosähkö-kampanja – matalalla kynnyksellä kohti vastuullisempaa sähkönkulutusta!

  Lue myös: Vähemmän lihaa lautasella – sekä hurmaava Hügge! – Ihmemaan Mutsi

  Sillä siis todellakin on väliä, mistä sä sun käyttämän sähkön ostat. Olen siis Tammisaaren Energian asiakas itsekin, enkä usko vaihtavani asiakkuuttani pois koskaan. Sähkön hinta on enemmän kuin kohtuullista, sen lisäksi että tiedän käyttäväni oikeasti vastuullisesti tuotettua sähköä. Heidän repertuaariinsa kuuluvat myös aurinkopaneelit – jotka kuuluvat meidänkin tulevaisuuden suunnitelmiin. Aurinkosähkö on todella fiksu tapa tuottaa sähköä itse, se on hyvin kestävä energiamuoto eikä sen tuotannosta synny lainkaan CO2-päästöjä.

  Merkittävänä tekijänä on tietenkin myös oma kulutus. Miten tavallinen kuluttaja voi pienillä arkisilla teoillaan vaikuttaa – säästää sekä omaa kukkaroa, että luontoa?

  Kahdeksan arkista tekoa joilla säästät rahaa ja luontoa

  Hyödynnä hukkalämpö. Uuniluukku auki kokkailujen jälkeen ja saunan ovi raolleen kun löylyt on otettu.

  Lämmitys pienemmälle. Meillä energiankulutus putosi tästä merkittävästi, parin asteen muutos lämpötilassa ei tunnu kummoiselta mutta voi säästää huomattavan määrän energiaa.

  Sammuta turhat valot! Ja kyllä, kaikki eivät vieläkään tätä tee. Vaikka koko perhe olisi kotona, on turhaa pitää valoja huoneissa joissa ei kukaan oleskele.

  Älä osta halvinta lamppua. Kestävämpi ja ekologisempi vaihtoehto on esimerkiksi energiatehokas LED-valo.

  Pese vain täysiä koneellisia! Yllättävän monet pesee vajaita koneellisia, ja jopa turhaan. Pesujen määrä vaikuttaa myös vaatteen kulumiseen. Pesulämpötila vaikuttaa olennaisesti pyykinpesuun menevään energiamäärään. Esimerkiksi pesulämpötilan pudottaminen 60 asteesta 40 asteeseen puolittaa energiankulutuksen.

  Vältä maratonsuihkuja. Tutkimusten mukaan monet ihmiset ottavat 13 minuutin suihkuja, joka on täysin ylimitoitettua. Maratonsuihkun aikana kuluu keskimäärin 65 litraa vettä täysin hukkaan! Munakello käyttöön, kahden minuutin suihkulla tulee jo puhdasta.

  Sulje laitteet kun et käytä niitä. Yllättävän monilla tietokoneet ovat päällä yöt läpeensä, ja televisio pauhaa vaikkei sitä edes katsoisi kukaan.

   

  Kohti vastuullisempaa sähkönkulutusta – osta vastuullisesti tuotettua sähköä! 

  Joko sun käytössä on EKO-sähkö? 

   

   

   

  Vastaa