• You are currently viewing Viikko mun kanssa 2/2

  Viikko mun kanssa 2/2

  Viisihenkisen perheen arkiviikko äidin silmin. Astu peremmälle.
  OSA 2/2

  TORSTAI

  Herätys on asetettu soimaan 06:30 mutta miehen lähdettyä töihin ennen kello kuutta, herään tietysti hänen herätykseen enkä enää nukahda uudestaan. Nousen kuuden jälkeen, hiippailen suihkuun ja laitan kahvin tippumaan. Yritän olla niin hiljaa kuin mahdollista, jotten herättäisi poikia.

  Klo 07-08.30 juon kahvia, teen itselleni eväät töihin, pojat heräilevät hyväntuulisina ja syömme yhdessä aamupalaa. Ihanaa, kun molemmat koululaisetkin menevät vasta ysiin, on hyvin aikaa tehdä aamutoimia.

  Klo 8:30 hoputan viisivuotiasta pukemaan, sillä me muut alkaisimme olla lähtövalmiita. Herra saa megasuper raivarit, koska olen laittanut hänelle vääränlaiset kalsarit. Niin tyypillistä! Vaihdamme ne vauhdilla ja starttaan auton kohti koulua ja päiväkotia. Siinä muutaman minuutin automatkalla kiukku onneksi häviää ja saan toivottaa hyväntuuliselle pojalla mukavaa päiväkotipäivää.

  Pääsen töistä klo 15. Mies on hakemassa poikia, joten päätän tarttua imuriin heti kotiin päästyäni. Jostain kumman syystä innostun siitä niin, että vaihdan samalla 5-vuotiaan huoneessa järjestystä.

  Klo 17 aikaan lämmitän edellispäivän tonnikalavuoan jämät pojille ruoaksi ja mietin miten ihanaa kun tänään ei tarvitse tehdä ruokaa.

  Klo 17.30-19 touhuamme perheen kanssa pihalla. Siinä samalla mies innostuu siivoilemaan varastoa. Laitan varastosta löytyneet ylimääräiset tavarat samantien fb-kirpparille myyntiin ja kauppa alkaa käydä heti.

  Klo 19-20 iltapala ja iltatoimet.

  Klo 20.30-22.30 chillailua sohvalla. Tekee hulluna mieli karkkia, mutta saan tyydytettyä makeanhimon napostelemalla goji – sekä mulperimarjoja ja kuivattuja banaanilastuja.

  Klo jotain keskellä yötä havahdun siihen, kun vanhin pojista tulee sanomaan, ettei saa unta. Sataa vettä, tuulee ja salamoi samalla kun peittelen pojan uudestaan uneen.

  PERJANTAI

  Herätyskello soi 06:00 ja mietin, voiko tämä olla totta? Väsyttää, mutta nousen kuitenkin aika ripeästi ylös ja hiippailen tuttuun tapaan keittiöön kahvinkeittoon.  Vettä sataa edelleen. Sateen ropinaa on mukava kuunnella sisällä hämärässä.

  Klo 07:00 jälkeen nuorimmainen herää ja aika pian siitä myös vanhin. Hänellä alkaa koulu klo 8 joten aamupalaa ja aamutoimia hänelle. Ekaluokkalainen menee vasta ysiin ja itse 9:45, joten meidän muiden ei tarvitse vielä kiirehtiä.

  Klo 8 jälkeen ekaluokkalainen heräilee ja valittaa päänsärkyä. Otan hänet halausotteeseen ja huomaan, että hänhän on ihan kuuma.  Näyttää siltä, että meille on rantautunut ensimmäinen syyspöpö.
  Ilmoitan töihin ja opettajalle kouluun, että poika jää tänään kotiin huilaamaan. Myös päiväkotilainen pitää vapaapäivän ja ilmoitan asiasta myös sinne.

  Klo 9-13 välillä pojat katselevat ohjelmia, pelaavat ja leikkivät. Potilaan kuume ei onneksi ole korkea. Olin ajatellut, että pojat saavat itse siivota legonsa, mutta kun tästä nyt tulikin kotipäivä, päätän siivota itse huoneet oikein kunnolla ja useampi tunti siinä vierähtääkin! Siivoan niin tehokkaasti, että jopa yksi kaappi joutaa fb-kirpulle.

  Koululainen kotiutuu ja huomaan heti hänen toisen silmän punoittavan. Äh, en nyt yhtään jaksaisi mitään silmätulehdusta, mutta täytyy jäädä seuraamaan, miten tilanne etenee, jos etenee…

  Klo 14 mies tulee töistä piipahtamaan kotona kahvilla, jonka jälkeen lähtee vielä muutamaksi tunniksi takaisin töihin.

  Klo 15 kirjoitan tätä blogitekstiä ja aikataulutan syyskuulle sovitut yhteistyöt kalenteriin.
  Huomaan, että taas on alkanut sataa.

  Klo 16-17 lapsilla on levotonta sähellystä ja välillä järkevääkin leikkiä.

  Klo 17 mies tulee kotiin ja lähden vanhimman pojan kanssa käymään kaupassa.

  Perjantain kohokohta

  Klo 17.30 jokainen lapsista asettelee omat karkit ja viime viikonlopulta jääneet sipsit eteensä ja aloitamme leffan, Maija Poppasen paluu.

  Klo 19 aikaan poikien kiinnostus lopahtaa, vaikka leffaa olisi vielä puolisen tuntia jäljellä… He siirtyvät alakertaan pojan huoneeseen leikkimään legoilla ja minä siivoan olohuoneesta leffaherkut pois. Hengailemme koko perhe pojan huoneessa, puhumme yhdessä menneistä ja tulevista kaverisynttäreistä ja vaan ollaan, ilman kiirettä.

  Klo 20 jälkeen poikien iltatoimet ja iltasadut.

  Klo 21-22.30 katsomme miehen kanssa elokuvan, jonka aikana herkuttelen pienen annoksen Ben&Jerrysin maidotonta jäätelöä. Leffan jälkeen menemme nukkumaan ja nukahdan välittömästi.

  LAUANTAI

  Klo 6:15 havahdun ensimmäisiin askeliin, äh, ei vielä…

  Klo 07:00 pojat ovat jokainen jo hereillä ja nousemme miehen kanssakin ylös. Keitän pannullisen kahvia ja mietin, että tästä on varmasti tulossa lämmin päivä. Aurinko paistaa eikä muuten tuule yhtään.

  Klo 7.30-9:00 juon kahvia ja minulla on suunnitelmissa tehdä alustavia sisältösuunnitelmia syyskuun yhteistöitä ajatellen. Mies katselee telkkaria ja pojat saavat pelata pleikkaria / kännykkäpelejä. Sisustusintoni on palanut kesälomilta ja sisältösuunnitelmien sijaan surffailen eri sisustusverkkokauppoja läpi.

  Klo 10 käymme nuorimman ja vanhimman pojan kanssa kirpparikierroksella. (keskimmäinen jää kotiin,  vaikka aamulla onneksi heräsikin kuumeettomana) Ostan muutamalla kymmenellä sentillä erilaisia punottuja koreja / tarjottimia ja kauniin korulippaan vitosella. Olen ihan fiiliksissä löydöistä, enkä malta odottaa niiden asettelua kotiin.

  Klo 11 aikaan kun tulemme kotiin, on vaarikin pihassa. Hän on koiran kanssa lenkillä. (mieheni vanhemmat; poikien mummi ja vaari asuvat molemmat omissa kodeissaan kävelymatkan päässä meidän kotoa) Mies alkaa valmistella lounasta, itsetehtyjä grillattuja hampurilaisia. NAM! Syömme pihalla ja fiilistelemme todennäköisesti viimeisiä ulkona syötyjä lounaita…

  Klo 12 mies lähtee täyttämään peräkärryn puukuormalla ja minä hoidan loppuun keskiviikkona aloittamani 5-vuotiaan huoneen sisustuksen.

  Mökkimaisemia ja kirppariaarteita

  Klo 13 puukuorma on valmiina lähtöön. Alkuperäisen suunnitelman mukaan miehen piti poikien kanssa lähteä viemään kuorma mökille ja minun piti sillä aikaa tehdä yksi työtarjous. Tilanne kuitenkin elää ja olen aamupäivän aikana ehtinyt fb-kirpparin kautta ostamaan meille myös uudet tuolit keittiöön. Niiden noutopaikka sijoittuu sopivasti mökkitien varrelle, joten hyödynnän tyhjänä mökiltä takaisin tulevan peräkärryn ja liityn seuraan.
  Olemme mökillä puoli neljään saakka. Poikien mummi on siellä myös kissan ja koiran kanssa. Hän keittää meille kahvia, pojat painelevat pitkin metsiä ja vielä ennen lähtöä haluavat opettaa minullekin miten mönkijällä ajetaan ja vaihdetaan vaihteita.

  Klo 15:45 saavumme upeaan Kartanoon, jossa ihanat venetsialaistuolit odottavat noutajaansa. Kartanon pihalla on mm. koiria, ankkoja sekä lampaita. Rouva näyttää meille miten koira tuo lampaat luoksemme kauempaa pellolta. Olemme kaikki ihan fiiliksissä koiran taidoista ja suloisista lampaista. Pakkaamme tuolit peräkärryyn ja vaihdamme vielä muutaman sanan heidän upeasta pihapiiristä ja siinä olevista vanhoista rakennuksista. Automatkalla näemme vielä peuroja sekä supikoiran, joka ylittää tien automme edestä. Tästähän tuli melkein kuin eläinpuisto kierros ihan sattumalta.

  Klo 16.30 saavumme kotiin. Kannan tuolit sisään ja fiilistelen, että pitkään haaveissa olleet tuolit ovat vihdoinkin keittiössämme. Mies ja lapset tuttuun tapaan taas huumorilla pyörittelevät silmiään minun sisustus fiilistelyille, mutta pian huomaavatkin, että niissähän on ihan hyvä istua.
  Olen niin inspiroitunut kaikista uusista löydöistä, että loppuilta meneekin kodin järjestelyssä. Aamupäivällä ostetut aarteet löytävät pienen pyörittelyn jälkeen paikkansa. Mies ja pojat touhuilevat vuorotellen sisällä ja ulkona. Itsekin heilun välillä pihalla, vaihdan peikonlehden isompaan ruukkuun, haen ojan reunasta heinää maljakoihin ja siivoan aiheuttamani sekamelskan pois. Minulla on kaapissa muutamia pieniä sisustusesineitä, joita vaihtelen aina fiiliksen mukaan ja nyt osa kesällä esillä olleista saa vuorostaan siirtyä kaappiin. Lopuksi vielä kuvaan keittiömme vanhat tuolit myyntiin fb-kirpparille ja ne menevät kaupaksi samantien, jes!

  Klo 19.30 poikien jalkapallopelit on vihellettävä päättymään ja aika siirtyä sisälle iltapalalle.

  Klo 20:15 peittelen pojat sänkyyn ja alan lukea nuorimmalle taas iltasatua. Nyt on jo pitkään jatkunut vaihe, että hän haluaa aina äidin siihen hommaan.

  Klo 21-22.30 katsomme miehen kanssa hömppä komedian ja siinä samalla syönkikherne-lastuja sekä puoli purkkia maidotonta Ben & Jerrysiä.

  SUNNUNTAI

  Klo 6:50 havahdun, että olohuoneesta kantautuu iloista puheensorinaa… Vanhin ja nuorin pojista ovat heränneet omia aikojaan ja katselevat lastenohjelmia. Nousen ylös, keitän kahvia ja alan kirjoittaa blogiin eilisen päivän tapahtumia.

  Klo 8:30 pistän ensimmäisen koneellisen pyykkiä pyörimään.

  Klo 9-11 välillä kaikki, mitä yritän tehdä, keskeytyy vähän väliä. Pojilla ei suju yhteisleikit tänään laisinkaan. Olen myös ottanut pakastimesta kanafileet sulaamaan ja mies heittää ne grilliin. Syömme lounasta 11.30 jälkeen ja mietimme yhdessä, mitä tänään tekisimme. Siinäkin pojilla meinaa syntyä riita. Siis tuleeko tästä päivästä yhtään mitään? Katsomme miehen kanssa kysyvästi toisiamme ja pudistelemme päitämme. Huoh! Lopulta löytyy tekeminen, joka kelpaa kaikille.

  Klo 13 pakkaamme auton takaluukkuun polkuauton, parit potkulaudat sekä kypärät. Hurautamme naapurikaupungin liikennepuistoon ja pojat ovat iloisia. On ihan super lämmin sää ja siirrymme siitä vielä leikkipuiston puolelle nauttimaan lämmöstä. Pojan polkuauto herätti kiinnostusta muissa matkailijoissa, joten tsekkasimpa huvikseni ja ehkä teidän iloksennekin, että se on nyt -50 % alessa Lekmerillä! Suoraan polkuauton saitille pääset *tästä.

  Jyskin, Motonetin, muutaman sähläämisen ja Lidlin pikaisten ruokaostosten jälkeen on aika ajaa takaisin kotiin.

  Klo 16 jälkeen olemme kotona. Nopeat eväät jokaiselle ja pojat siirtyvät pihalle leikkimään. Eikä aikaakaan kun ensimmäinen riita on taas jo saatu aikaiseksi.  Ja toinen… Ja kolmas… Saamme miehen kanssa vuorotellen toimia erotuomareina.  Teemme pienen pyörälenkin lasten kanssa samalla kun viemme sanomalehdet lehtikeräykseen.

  Klo 17-18 laitan ensi viikon menot ja tärkeät muistettavat listaan jääkaapin oveen. Siinä välissä selvittelen taas yhden riidan. Laitan myös poikien seuraavan aamun vaatteet valmiiksi tuolin reunalle, samalla tavalla kuin teen kaikkina muinakin koulua edeltävinä iltoina.

  Klo 19 aikaan mies lähtee käymään kaverillaan ja pojat katselevat sovussa lastenohjelmia ja napostelevat perjantailta jääneitä herkkuja. Suihkut, iltapalat ja pojat klo 20 jälkeen unille.

  Meidän loppuilta taitaa mennä sohvalla jonkun aivot narikkaan leffan parissa. Nyt ei lähde enää enempää tekstiä kuin yhteenvetona, että olipahan viikko! Öitä.

  Vastaa