• You are currently viewing Poika, joka uskaltaa rohkeasti olla erilainen

  Poika, joka uskaltaa rohkeasti olla erilainen

  Rohkeasti erilainen. Kaupallinen yhteistyö: Kouvolan Lakritsi

  Minun ja Pekan yksi tärkeimmistä kasvatusajatuksista on ollut se, että jokainen meidän pojistamme saa rohkeasti olla oma itsensä. Vaikka se tarkoittaisi sitä, että poika olisi hyvin erilainen kuin kaikki muut. Me arvostamme suuresti omien aivojen käyttämistä, sekä oman tiensä kulkemista. Lampaana narussa, muiden perässä kulkeminen on hölmöä. Toki poika voi olla myös valtavirtaan kuuluva, kunhan on sitä aidosti, eikä esitä mitään kuuluakseen porukkaan.

  Olemme siinä vanhempina osittain onnistuneet, osittain emme. Kauhulla seuraamme yhden poikamme halua hankkia merkkivaatteita merkkivaatteiden perään, koska kavereillakin on. Se ei kuvasta meidän arvomaailmamme yhtään, toisaalta taas, jos poikamme arvostaa erilaisia asioita kuin me, niin se hänelle suotakoot. Kunhan todellakin on oma itsensä, eikä yritä vain väkisin kuulua porukkaan.

  Vanhempana onkin erityisen vaikeaa välillä erottaa se, että milloin lapsi on aidosti ajatustensa takana ja milloin ne on vain kopioitu muilta samanikäisiltä.

  Rohkeasti erilainen poika

  Jokainen pojistamme on omalla tavallaan erilainen. Kukaan heistä ei oikein täysin uppoa massaan ja hyvä niin. Tajusin kuitenkin erityisesti Oliverin olevan todella rohkeasti erilainen ja omanlaisensa, välittämättä siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Siitä saan äitinä olla erityisen ylpeä.

  Oliver on ollut nyt jo pitkään kasvissyöjä, hän oli edellisessä koulussaan ainoa lihaa syömätön lapsi. Monenlaisiin kysymyksiin on Oliver joutunut kavereilleen vastaamaan, ylpeästi kuitenkin kantanut omaa aatettaan siitä asti, kun sen valitsi. Hän teki koulussa kirjoitelman ilmastonmuutoksesta ja toivoi syntymäpäivälahjaksi, että veisimme yhdessä löytöeläinkotiin ruokaa ja tarvikkeita. Hän ei ole tyypillinen lapsi, hän suojelee jokaista muurahaistakin ulkona. Ei halua pahaa kärpäsellekään. Joskus muut lapset ihmettelevät Oliveria.

  Lue myös: Poikani alkoi nyt kasvisyöjäksi

  Oliver tykkää kovasti opiskella ja joutui kerran kärhämään koulussa, kun edessä istunut tyttö häiritsi hänen opiskeluaan hölöttämällä. Se oli Oliverille liikaa ja siitä syntyi riita. Se on ainoa kerta, kun Oliver on tapellut koulussa. Oliver harrastaa pojille tyypillistä urheilulajia, jalkapalloa. Hän kuitenkin fanittaa suuresti nimenomaan niitä tähtiä jalkapallokentillä, jotka toimivat reilusti ja pelaavat muut huomioiden. Hän ei tykkää yhtään uhittelusta tai toisten satuttamisesta. Veljien kanssa Oliver kyllä painii ja möyryää, siinä missä muutkin veljet.

  Oliver ei halua viettää iltoja koulun pihalla, muiden ikätovereidensa kanssa. Oliver viihtyy paremmin kotona. Oliver ei tykkää edes matkustaa, hän jäisi mieluummin kotiin, kuin lähtisi laivalle tai etelään. Oliver lukee iltaisin kirjoja ja Aku Ankkoja. Hän käpertyy vaaleanpunaiset puputossut jalassaan sohvalle, viltin alle tai äidin kainaloon ja kaivaa kirjansa esiin.

  Oliver on mahtava, hän ajattelee ensin ja toimii sen mukaan. Hän ei pelkää erottua massasta, olla erilainen. Eikä hän häpeile sen enempää olla joissain asioissa samanlainen kuin muut. Hän on tasan sitä, mitä itse haluaa.

  Olen sitä mieltä, että erilaisuuden tavoittelu ei saa olla itseisarvo, vaan sen on tärkeää olla aitoa. Oliverin kohdalla tämä ajatus toteutuu täydellisesti.

  Paras laku

  #erotumassasta

  Kun aloitimme yhteistyön Kouvolan Lakritsin kanssa ja tutustuin paremmin heidän missioonsa erilaisuuden puolesta, sekä syrjäytymistä vastaan, olin tietysti heti innoissani mukana. Kouvolan Lakritsi erottuu joukosta. Tunteella ja asenteella. Positiivinen kapinallisuus on vain hyvä asia. Niitä arvoja minäkin kannatan!

  Lue myös: Onko sillä väliä, mitä muut minusta ajattelevat?

  Kouvolan lakritsi haluaa tukea rohkeita, poikkeavia ja inspiroivia nuoria, jotka uskaltavat uskoa itseensä ja kulkevat omaa polkuaan omista ja muiden epäilyistä huolimatta. Uskaltavat erottua massasta. Koska oikeasti, jos yhä useampi erottuisi rohkeasti massasta, ei kukaan enää erottuisikaan niin paljon. Olisiko meillä kaikilla silloin helpompaa?

  Kun istumme Oliverin kanssa iltaisin vierekkäin sohvalla ja mutustelemme Kouvolan Lakritsia (mitä on meillä tuolla nyt paljon herkuteltavaksi), muistan silloin olla erityisen kiitollinen tästä mahtavasta pojastani, joka uskaltaa olla erilainen. Joka uskaltaa erottua massasta ja uskaltaa puolustaa niitä muitakin, jotka erottuvat. #erotumassasta

  Kommentit

  1. inglea

   Tai sitten vahvan äidin lapsi haluaa miellyttää äitiä 😍

  Vastaa