• You are currently viewing Avain on turhake. Meillä on nyt älylukko ja valvontakamera

  Avain on turhake. Meillä on nyt älylukko ja valvontakamera

  Älylukko ja valvontakamera. Yhteistyössä: Yale Smart Living, Abloy Oy

  Aamu valkenee, olet vähän kiireessä. Hörppäät aamukahvin samalla, kun juokset ovelle laittamaan kenkiäsi jalkaan…

  Missä mun avaimet on? Mä varmasti jätin ne tähän!

  Olet työpaikalla tärkeässä palaverissa ja puhelimesi soi taukoamatta. Lapset soittavat, pakko kai se on vastata…

  Äiti, mä en pääse kotiin kun hävitin avaimet koulumatkalle.

  Kaikki tämä on entistä tuskaa meidän perheessä. Meillä ei tarvita enää avaimia, koska ovi aukeaa nyt kätevästi koodilla. Saimme yhteistyön merkeissä oveemme älylukon ja kotiin valvontakameran. Nyt olisi vaikea kuvitella enää elämää ilman niitä. Älylukko ja valvontakamera, ovat tehneet elämästämme paljon helpompaa.

  Avaimet olivat aina hukassa

  Meillä ovet ovat tätä ennen olleet aikalailla aina auki. Avaimien jatkuva hukkuminen (niin lapsilla, kuin aikuisilla) johti siihen, että ovet lukittiin vain yöksi. Siitä koitui paljon erilaisia ongelmia. Tietysti turvallisuus jo itsestään oli ongelma, mutta myös yhtälailla sisälle taloon varoittamatta lampsivat lasten kaverit. Meille toki mielellään voisi tulla avoimin ovinkin sisään, mutta kun Kookos-koiramme sai siinä aina oivan tilaisuuden karata samalla. Koiraa oltiin sitten vähän väliä etsimässä pitkin naapurustoa.

  Lue myös: Lapsen kotiavaimen säilytys -6 ovelaa paikkaa

  Käydessäni veljeni perheen luona kylässä ja nähdessäni heidän ovessaan älylukon, se oli ensimmäinen kerta, kun törmäsin missään sellaiseen. Kotiin päästyäni selvittelin heti lisää älylukoista, mistä niitä saa ja miten ne toimivat? Abloyn älylukko Yale Doorman on uuden ajan älylukko, jonka avaamiseen voit käyttää koodia, kulkutunnistetta, kaukoavainta tai älypuhelinta.

  älylukko valvontakamera

   

  älylukko valvontakamera

  Älylukko oveen, elämä on nyt paljon helpompaa

  Kun älylukko saapui meille, Pekka viritti sen pikaisesti ulko-oveemme. Sitten piti keksiä yhdessä koodi. Jokaiselle perheenjäsenelle voi aktivoida myös oman henkilökohtaisen koodin, jolloin voi kätevästi seurata yksittäisen lapsen kulkemista ovesta. Me kuitenkin päätimme aktivoida yhden yhteisen koodin.

  Kulkutunnisteet menivät “vara-avaimiksi” tutuille. Oven voi avata myös etänä puhelimellaan, jos esimerkiksi kukankastelija odottelee oven takana, kun itse on lomalla. Järjestelmä on turvallinen, sillä jos kulkutunniste katoaa, se voidaan poistaa käytöstä välittömästi.

  numerolukko oveen

  Pojat oppivat koodin tosi nopeasti ja ovesta sisääntulo sujuu nyt jo yhtä rivakasti, kuin se olisi koko ajan lukitsematta. Lukon hajoamista ei tarvitse jännittää, sillä Abloyn älylukko Yale Doorman on suunniteltu kestämään pohjoismaisia sääolosuhteita. Lukko kestää kylmää, kuumaa, lunta ja sadetta sekä myös pölyä, likaa ja hiekkaa. Kätevänä turvallisuuslisänä on sisäänrakennettu hälytin, joka ilmoittaa lukkoon kohdistuvista murtoyrityksistä. Siihen voi valita myös turvatilan, joka antaa hälytyksen oven aukaisusta.

  Lue myös: Koh Samui -lapsiperheelle

  Pojat ovat olleet älylukosta aivan innoissaan. Heistä on ollut kauhean kiva päästä näpyttelemään koodi oveen. Aluksi jokainen poika halusi tulla sisään aina yksitellen, vaikka seisoimme kaikki yhdessä oven takana. Onneksi tämä uutuudenviehätys on mennyt jo ohitse, mutta edelleenkin kisataan siitä, kuka ensimmäisenä pääsee avaamaan oven. Enää meidän ei tarvitse miettiä pidemmälle reissullekaan lähtiessä menikö ulko-ovi varmasti lukkoon. Yale Doorman-älylukon automaattinen lukintatoiminto lukitsee automaattisesti oven, kun se on suljettu.

  Miten älylukko on toiminut koululaisten käytössä? 

  Valvontakamera vahtii, että pojat lähtevät ajoissa

  Valvontakamera tuli meille seuraavaksi. Tämän tyyppistä ratkaisua, emme olleet koskaan aikaisemmin ajatelleetkaan. Meille asennettiin Yale WiFi valvontakamera sisälle olohuoneeseen, sille toinen aika kätevä paikka olisi ollut eteinen. Halusimme kameran kuitenkin olohuoneeseen, koska siitä näkee suurimman osan yläkerrasta ja esimerkiksi sen onko kahvinkeitin jäänyt päälle. Voimme myös avustaa poikia ruuanlaitossa etänä kameran kautta.

  On ollut hauskaa, kun isä on voinut työpaikalta katsoa, mitä me touhutaan kotona ja keskustella poikien kanssa Yale View -sovelluksen kautta, kameraan sisäänrakennetun mikrofonin ja kaiuttimen avulla. Sieltä on tullut tiukkoja käskyjä läksyjen tekoon ja treenikamojen pukemiseen.

  älylukko valvontakameraValvontakamera on ollut kätevä. Vaikka minä olenkin pääasiassa kotona päivät, on pojista kivaa, kun isikin “vierailee” kameran kautta kotona useammin. Jos lapset ovat paljon keskenään kotona päivisin, on kamerasta varmasti vielä enemmissä määrin hyötyä. Sillä voi valvoa, että jälkikasvu suuntaa ajoissa kouluun aamulla ja tekee ensin läksyt, ennen kuin lähtee kavereilleen. Jos kotona on lemmikki, joka joutuu olemaan päivisin yksin, voi olla mielenkiintoista katsoa, mitä lemmikki puuhaa, kun perhe on poissa.

  Valvontakameran kahdeksan metrin pimeänäkö pitää huolen siitä, että kuva on selkeää myös silloin, kun valot ovat poissa päältä. Videota voi tallentaa joko painamalla nappia puhelinsovelluksesta tai asettamalla päälle liiketunnistuksesta aktivoituvan tallennuksen.

  Miksi tehdä elämästä vaikeaa?

  Juuri tämän tyyppinen uusi teknologia on sellaista, minkä minäkin otan mielelläni vastaan. Vaikka inhoan niin montaa uutta asiaa, helpottavat älylukko ja valvontakamera oikeasti arkea. Niiden käyttö on helppoa ja ne tuovat turvaa perheellemme ihan erilailla kuin perinteisemmät mallit. Pojatkin kysyivät, että miksi meillä ei ole ollut tällaista koodilukkoa aikaisemmin. Vanhin pohtii, että nyt on mahdotonta pitää salaa kotibileitä, kun näemme sen kameralta. Näin on!

  Mahtavaa heittää kaikki vanhat avaimet roskiin tai antaa ne Ollielle leikkeihin. Meillä ei enää avaimia täällä etsitä!

  Vastaa