• You are currently viewing Helpota arkea – näin teet imuroinnista sujuvaa.

  Helpota arkea – näin teet imuroinnista sujuvaa.

  Helpota arkea – näin teet imuroinnista sujuvaa.

  Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Pemicin kanssa – joten te jotka tuskailette nurkissa pyörivien hamahelmien, pölypallojen, karvojen ja muiden elämisen jälkien kanssa, pistäkääpä mieleen.

  Kuten lienee selvää, meillä on lapsia. Kolme poikaa. Sen lisäksi löytyy kolme kissaa ja  yksi koiraa. Olen siivoamisen suhteen…ehkä hieman boheemi? En tykkää sotkusta, mutta en myöskään jaksa nillittää turhasta. Elämä saa näkyä, ei haittaa. Yksi asia joka kuitenkin nostattaa verenpainetta, on se jos joutuu siivoamaan huonoilla välineillä.

  Olen vuosien varrella kuluttanut loppuun todella monta imuria. Kahdeksan.  On koitettu markettien pussilliset ja pussittomat, on ostettu erikoisliikkeistä kumpiakin. Lopputulemana aina vain se, että imuteho on laskenut verrattain melko nopeasti ahkerasta huoltamisesta huolimatta – ja jotkut ovat olleet pettymyksiä jo ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien. Meidän koti vaatii imurointia kerran päivässä, mielummin vaikka kaksi. Eli oikeasti imuroin joka toinen päivä. Silloin jos joutuu kerta toisensa jälkeen ronkkimaan imuria joka ei suostu imaisemaan kitusiinsa edessä pyöriviä pölypalleroita, on hermojen menetys ihan taattu.

  Toinen ärsytyksen aihe on johdon pituus ja säiliön koko. Meidän kotimme on uskoakseni suomalaisessa mittakaavassa aika normaali, noin 120m2 omakotitalo. Eli juuri omiaan siihen, että yleensä imurin johdon paikkaa saa siirtää 2-3 kertaa, jotta yllät perimmäisiin nurkkiin. Ja kun saat sen johdon siirrettyä, on se neljän litran pölysäiliö täynnä.

  Hiljainen, tehokas ja edullinen – mitä muuta voi toivoa?

  Mutta, meillepä matkasi Pemiciltä tämä Nilfisk VP930-imuri. Nyt hyvin intensiivisen ja tovin jatkuneen kokemuksen perusteella voin käsi sydämellä vannoa, että tämä on ratkaisu imurointiharmitukseen – ainakin välineen osalta. Tämähän on alunperin suunniteltu vaativiin siivouskohteisiin, kuten hotelleihin, konttoreihin ja sairaaloihin. Koti on kuitenkin mielestäni myös erittäin vaativa kohde, etenkin lapsiperheen koti. Imuteho on ihan mieletön, 15 litran pölysäiliöön mahtuvat jokusen kerran pölyt, hiekat. Ja ne hamahelmet joita huono äiti ei jaksa kerätä.

  Monille ajatus tällaisesta tehoimurista luo kuvan hirmujärkäleestä joka on kömpelö ja järkyttävän meluisa. Senkin totesin vääräksi. Imuri on hirveän näppärä, pitkän johdon ansiosta se kulkee talon päästä päähän, on hiljaisempi kuin mikään aiemmin ostetuista imureista ja mahtuu ongelmitta siivouskaappiin. Se ei paina paljoa, kevyeiden pyörien ansiosta tämä kulkeutuu kätevästi myös perheen pienimpien vetämänä. Yksi tekosyy vähemmän olla siivoamatta, check!

  Mun rakkauteni itämaisia mattoja kohtaan on ollut pienessä ristiriidassa meidän talouden lemmikkimäärän ja mun siivousinnon kanssa, mutta Nilfiskin kanssa lähtee karvat ja pölyt lattioiden lisäksi myös sohvasta ja matoista. Pisteenä iin päälle mun on pakko huomioida tuotteen hinta. Laadukas, kestävä ja energiatehokas imuri maksaa helposti yli 400, useimmat ovat yli 500. Mun näkökulmastani tämä alittaa tuon hintaluoka roimasti, mutta rökittää muut imurit ominaisuuksiltaan mennen tullen.

  Onko huono imuri aiheuttanut sulle harmaita hiuksia?

  Vastaa