• You are currently viewing Homekoulua pakoon

  Homekoulua pakoon

  Meillä on ollut vähän erilainen maanantai tänään. Meidän pojat luokkineen, sijoitettiin homekoulua pakoon uusiin tiloihin. Ollie siirtyi eskariin päiväkodin liikuntasaliin ja Oscarin luokka lähti väestötiloihin. Tämä tarkoittaa sitä, että kolmosluokkalaisen koulumatka pidentyy useilla kilometreillä.

  Oliver oli siirretty kouluntiloista tilanpuutteen vuoksi jo lukuvuoden vaihtuessa uuteen kouluun vitoselle. Joten hänen kohdallaan tämä muutos oli jo tehty. Mutta kokonaisuudessaan, kukaan näistä kolmesta pojasta ei nyt ole siinä koulussa/eskarissa, missä heidän olisi alunperin pitänyt olla.

  Asunto läheltä koulua

  Kun me muutettiin tälle asuinaluelle aikanaan, niin yksi tärkeimmistä kriteereistä asunnon valinnalle oli lähellä oleva lähikoulu. Meiltä matkaa koululle on ihan muutaman minuutin kävelymatka. Matka on myös todella turvallinen, koska tienylityksiä ei ole lainkaan.

  Lue myös: Poika joka uskaltaa olla erilainen

  Koulun vaihtuminen muualle, on tietysti suuri pettymys siitäkin syystä, että nyt tämä meille tärkeä asia vesittyy. Erityisesti kolmasluokkalaisen Oscarin matka on jatkossa kaikkea muuta kuin lyhyt ja turvallinen. Onneksi koulun puolesta näiden lasten koulumatkaan ollaan kehittelemässä jotain ratkaisua. Osalle oppilaista koulumatka nimittäin venyy jo lähes 5 kilometrin pituiseksi.

  Nyt joku teistä miettii, että onhan muillakin lapsilla jossain pitkät koulumatkat. Niin on, mutta näiden lasten vanhemmat ovat tietoisesti muuttaneet kauemmaksi kouluista. Ehkä edullisemmalle tontille tai jonkun muun hyödykkeen lähelle. Valinta pitkään koulumatkaan on ollut tietoinen. Meidän harmitus on minusta ihan aiheellinen.

  Kookos odottaa poikia koulusta kotiin

  Lapset sopeutuvat kyllä

  Totuus on kuitenkin se, että lapset sopeutuvat. Homekoulua pakoon lähteminen voi lapsista olla ihan jännä muutos, eivätkä ehkä osaa samanlailla pelätä kaikkea. Se jännittäminen on enemmän tyypillistä meille äideille.

  Lue myös: Tervehdi lapsi, tervehdi

  Eikä tämän tyyppisille jutuille tietysti mitään kukaan voi. Tottahan toki kaikki varmasti toivoisivat, että lähikoulu olisi normaalisti käytössä. Se olisi ihan kaikkien etu.

  Meille on nyt epäselvää, että mitä koululle tehdään. Korjataanko se, puretaanko se, vai mitä? Toivon kuitenkin todella paljon, että meidän tuleva ekaluokkalainen saa aloittaa ensi syksynä koulunsa ihan tässä lähikoulussa. Toivottavasti jotain on saatu aikaiseksi ennen ensi lukuvuotta.

  Turvallista koulumatkaa lapset! Ja äideille jäitä hattuun!

  Kommentit

  1. Ingles

   Moni voi tosiaan olla muuttanut kauemmaksi edullisen tontin vuoksi tai sitten niin että se vuosikymmeniä toiminut kyläkoulu on vaan lakkautettu…

  Vastaa