• You are currently viewing Näin saat teinin vapaaehtoisesti siivoamaan

  Näin saat teinin vapaaehtoisesti siivoamaan

  Miten saat teinin siivoamaan? Vieläpä ihan vapaaehtoisesti. Minä tyttö keksin…

  Siskoni laittoi perheemme yhteiseen whatsapp ryhmään suloisen videon pienestä taaperostaan tyhjentämässä tiskikonetta ja pyyhkimässä pölyjä. Muistui elävästi mieleeni, miten samassa iässä omat poikani olivat niin ikään innokkaita auttelemaan äitiä ja isää kotitöissä.

  Vaan muuttui ääni kellossa, kun ikää tuli lisää. Kotitöihin osallistuminen ei ole enää yhtään niin lystikästä, kuin pienenä. Tiskikoneen tyhjennys ei tapahdu koskaan vapaaehtoisesti, vaan siihen pitää pakottaa. Imurinvarteen tartutaan vasta, kun uhkaillaan viikkorahan pois jäämisellä. Enää ei todellakaan saa söpöjä videoita lapsista kotitöitä tekemässä, kun poikien naamalla on kiukkuinen ilme niitä tehdessä.

  Se on se teini-ikä. Kun mikään ei enää huvittaisi. Leipominen kyllä kiinnostaisi, mutta jälkien siivoaminen tuottaa tuskaa. Meillä teini siivoaa kyllä oman huoneensa mukisematta, mutta muuten ei yhteisiin kotitöihin haluaisi tarttua.

  Käänteinen logiikka

  Kaikki teinien vanhemmat tietävät, että teini tekee juuri ne asiat, mitä vanhemmat eivät häneltä toivo. Mitä enemmän pyydät ja toivot jotain, sitä todennäköisemmin teini ei juuri niitä asioita halua tehdä. Sama toimii toisinpäin. Jos kerrot teinille, että energiajuomat ovat epäterveellisiä, seuraavaksi teini on ostamassa energiajuomia. Jos kehut jotain hyvää biisiä, on se teinistä siitä eteenpäin vähintäänkin kamala ja nolo. Perusjuttuja meille teinien vanhemmille.

  Joten hyödynnetään tätä. Käytetään käänteistä logiikkaa. Kielletään teiniä siivoamasta. Tässä esimerkkejä…

  Näin saat teinin siivoamaan

  Tiskikone

  Tiskikoneen tyhjennys onnistuu, kun kiinnität tiskikoneeseen lapun ÄLÄ KOSKE! Astioiden paikalleen laittaminen sallittu vain aikuisille.

  näin saat teinin siivoamaan

  Imuri

  Imurinvarteen teini tarttuu taatusti, kun muistat kertoa tarpeeksi usein, että imurin käyttäminen on terveydelle vaarallista, eikä sitä kannata kasvavan nuoren missään nimessä tehdä. Muista saarnata asiasta paljon!

  teini siivoaa

  Pölyrätti

  Pölyrätistä voit teinille paljastaa, että sen käyttäminen on huonoa käytöstä. Se suorastaan nolaa äidin ja isän, jos teini käyttää pölyrättiä. Pölyrätti sopii paremmin aikuisten käteen.

  teini siivoaa

  Pyykkikone ja kuivausrumpu

  Pyykkikoneen ja kuivausrummun käytöstä on hyvä mainta, että jos niitä käyttää nuorella ikää, saattaa vanhana kolottaa ikävästi paikkoja. Nuorten on viisaampaa jättää pyykkääminen aikuisille. Voit varmuuden vuoksi kiinnittää niihin lapun K18.

  Roskapussit

  Kun jätät roskapussit eteiseen odottamaan vientiä, muista sanoa teinillesi, että niitä ei kannata sitten hänen viedä. Ne ovat sen verran painavat, että teinin voimat tuskin riittävät, kun on vielä niin pieni ja hento. Parempi, että äiti tai isä kantaa ne roskikseen.

  Ei muuta kun rohkeasti kokeilemaan. Luovuuttaan voi käyttää ja keksiä mitä erilaisempia tapoja käyttää teiniin käänteistä logiikkaa. Esimerkiksi jos kaipaat hartiahierontaa, muista sanoa, että se on asia, mitä nuoriso tekee aivan liikaa. Voisivat vähentää vanhempiensa hartioiden hieromista… Siihen voitaisiin ottaa joku laki avuksi.

  Kommentit

  1. Jenna Rignell

   Tää oli niin hyvä – kiitos 😂👍

  Vastaa