• You are currently viewing Pojan käyttöopas äidille -kirja ihastuttaa ja vihastuttaa. Miksi?
  Kuva: Onneen ei tarvita edes pankkia -blogi

  Pojan käyttöopas äidille -kirja ihastuttaa ja vihastuttaa. Miksi?

  Tässä kuussa julkaistiin minun ja Sannan kirjoittama kirja Pojan käyttöopas äidille. 

  Meidän yhteisön avulla kirjoitettu kirja on saanut ihanan vastaanoton, kiitos siitä erityisesti teille yhteisömme jäsenille! Fitran kirjakaupan mainoksessa (facebookin puolella), puolestaan mielensäpahoittajat ovat olleet vauhdissa. Ne samat mielensäpahoittajat, jotka ovat todennäköisesti vauhdissa kaikkialla muuallakin netissä koko ajan.

  Jos nimenomaan tämä kirja ärsyttää jo pelkästään nimensä perusteella, niin olisiko syytä miettiä miksi?

  Esimerkiksi Isin ja tyttöjen lettikirja aikanaan sai pelkkää ihastusta osakseen.(Vaikka onhan niitä hiuksia pojillakin ja äiditkin voivat tarvita apua hiusten letittämiseen). Äidin ja tyttären kirja tuskin myöskään joutui minkäänlaisen kritiikin kohteeksi. Tyttären kasvattamisesta ja äidin sekä tyttären suhteesta löytyy kirjoja kaupoista jos jonkinlaisia. Puhumattakaan isän ja pojan puuhastelukirjoista.

  Miksi nimenomaan pojan kasvatukseen ja kehitykseen liittyvä kirja äideille on väärin?

  Lue ennen kun arvostelet

  On hieman kyseenalaista arvostella kirjaa lukematta sitä. Siinä tehdään pahoja erehdyksiä ja nolataan vain itsensä. Kuten eräskin naishenkilö oli arvostellut, että miten poikien kasvatus eroaa tyttöjen kasvatuksesta? Silläkö, että pojan pitää leikkiä pikkuautoilla ja tapella? Häneltä jäi huomaamatta, että kirjan kannessa esimerkiksi tyypilliset stereotyyppiset vaatteiden värit on käännetty toisinpäin. Ihan tarkoituksella.

  Lukemalla kirjan nämäkin arvostelijat huomaisivat, että pojan ja tytön kasvatuksessa todella on jotain eroja. Ne erot eivät suinkaan liity leluihin tai väreihin, vaan muihin asioihin. Kuten kehitykseen ja siihen miten poika istutetaan potalle. Puhumattakaan siitä, jos talossa on lauma teinipoikia ja kasa testosteronia. On muutenkin tottakai vähän erilaista kasvattaa lasta, joka on eri sukupuolta kuin itse on. Siinä hyppää sellaiseen maailmaan, missä ei ole koskaan aiemmin ollut. Siksi kirjalle on kysyntää ja se myy edelleen.

  pojan käyttöopas äidille kirja

  Ota rennosti, jotta kirjat eivät ahdista

  Suurin osa ihmisistä tietysti tajuaa, että poikaan ei voi oikeasti olla käyttöopasta, koska poika ei ole mikään kone. Suurin osa tajuaa, että hyvin suurelta osin pojan tai tytön kasvattaminen ei eroa toisistaan ja senkin, että äidin ja isän tehtävät vanhempina ovat myös hyvin samanlaiset. Vaan totuus on sekin, että pieniä eroja näissä kaikissa todennäköisesti on ja saakin olla.

  Suurin osa onneksi osaa myös joskus ottaa vähän rennommin ja lukea huumorilla kirjaa, mikä on kahden äidin ja yhteisön kirjoittama opas poikien kasvatuksesta. Suurin osa kykenee nauramaan jopa sille, että jotkut jutut kuulostavat kovin tutuilta. Suurin osa osaa nauraa sille, että joku juttu ei kuulosta yhtään tutulta. Suurin osa osaa lukea kirjaa kirjana, eikä ahdistua ja pahoittaa mieltään ihan kaikesta.

  Vinkkinä mielensäpahoittajille. Jos törmäät kirjaan minkä nimi ei houkuta sinua, kävele/selaa ohitse ja jatka elämääsi.

  Näiden muutamien ikävien palautteiden myötä minulla vahvistui taas se tunne, että meitä tarvitaan. Poikien Äidit yhteisö on todellakin hyvä olla olemassa. Tarvitaan taho joka pitää äitien ja poikien puolia. Ei voi olla niin, että kaikki muut vanhempi lapsi parit kirjoineen ja tapahtumineen on ihan ok, mutta vain pojan ja äidin yhdistelmä on aina väärin. GO POIKIEN ÄIDIT!

  Ja ihan oikeat palautteet kirjan lukeneilta otamme mielellämme vastaan! Kiitos.

  Kommentit

  1. Mansikka

   Loistava kirja, luin. Kahteenkin kertaan. Kohta alan täyttämään sitä täytettävää osiota. Ostan tämän siskollenkin joululahjaksi. Mielensäpahoittajista ei kannata välittää, niitä tuntuu nykyään olevan enemmissä määrin. Toisaalta sellainen kirja, mikä ei kenenkään mieltä pahoittaisi, olisi todennäköisesti todella tylsä. Olette onnistuineita.

   1. Jonna

    Tosi ihana kuulla!

  2. Poikien sisko.

   Hauska idea ja aihe kirjalle. En ole vielä lukenut kirjaa, mutta tarkoitus on lukea. Asia (poikien kasvatus) ja tämä blogi kiinnostaa ihan vain siksi, koska vanhemmillani oli 9 poikaa ja yksi tyttö eli minä. Miten ne äidin ja isän hermot kestivät? Hyvin! 🙂 Pojat saivat olla poikia. Äidilläni oli rautaiset hermot ja äärimmäisen hyvä ja lämmin sydän. Isä tarvittaessa komentoa, mutta hän oli päivät töissä ja siksi hoitovastuu jäi äidilleni. Porukassa oppi jokainen eikä aika käynyt pitkäksi. Voitte vaan kuvitella sitä tekemisen määrää. Kaverit olivat aina tervetulleita meille eikä siivoaminen silloin ollut se ykkösasia.

   1. Jonna

    Kiva kuulla, että olet tykännyt sivustamme. Mun isällä on kans perhe missä paljon poikia ja viimesenä tyttö. Minulla tosiaan tämä neljä poikaa ja tekemistä sekä touhua riittää jo ihan tälläkin porukalla. Kyllä äidilläsi on varmasti ollut rautaiset hermot, kun on teidänkin poppoon kanssa elänyt. Toisaalta poikien äitinä on huomannut, että jotkut jutut on poikaperheessä aika helppoja.Meno on tosi välitöntä ja esim meillä veljekset eivät tappele keskenään oikeastaan juuri lainkaan. Muistatko tappeliko teillä?

  3. Päivi Pekkala

   Hei 😊
   Kyllä ne nahistelivat, yleensä ennen nukkumaanmenoa. Mutta kun ikäjärjestys oli sellanen, että oli 3 vanhempaa, 4 keskimmäistä ja 3 nuorempaa, niin sopivasti vanhimmat aina rauhottelivat nuorempia. Enempi ne pojat menivät porukassa pihalla kuin pyryharakat. Aina sattui ja tapahtui. 😅

   1. Jonna

    Kuulostaa kovin kovin tutulta, vaikka meillä vain neljä onkin.

  Vastaa