• You are currently viewing Huono päiväkotivanhempi? Täällä!

  Huono päiväkotivanhempi? Täällä!

  Huono päiväkotivanhempi? Täällä!

  Mistäs sen sitten tietää, että on huono päiväkotivanhempi? Työasiat pysyvät suht hyvin järjestyksessä, mutta päiväkodissa hoitajat joutuvat kerta toisensa jälkeen kysymään samat asiat, unohtuneista lomakkeista hoitoaikoihin. Tulo- ja hakuajoissa olen täsmällinen, ilmoitan jos niissä on poikkeuksia.

  Oliko teillä jo tuotuna kaksi euroa pastilleihin? Ei ollut.

  Joko olette palauttaneet sen lomakkeen luistelusta? Ei olla.

  Oletko jo muistanut ilmoittaa syysloman hoitoajat? En ole.

  Häpeärummut laulaen myönnän, että yhden kerran lapsi on myös joutunut olemaan retkellä päiväkodin varaeväiden varassa. Noloa, mutta tällainen mä olen.  En edes muista mitä sillä kerralla tapahtui, sillä olen kyllä monet kerrat unohtanut eväsretken mutta muistanut sen viimetipassa päiväkodin parkkiksella, ja kurvannut sitten lähikauppaan ostamaan pillimehua, pasteijaa tai hedelmiä.

  Muut lapset ovat meillä jo koululaisia, päiväkoti-iässä on siis enää yksi.

  Päiväkotiin on aina menty suht asiallisissa kuteissa, eli talvella on lailliset toppakamat, sadekelillä kurakamppeet ja niin edelleen.  Pääosin lokerossa siis piisaa vaihtovaatteita ja sekä sisä- että ulkokamppeet ovat ehjät, siistit ja oikean kokoiset.

  Jotenkin se silti onnistui murentamaan mun mitättömän minäkuvan vielä pienempiin murusiin, kun juuri sinä päivänä kun mun äitini haki poikaa päiväkodista, olivat hänen lokerostaan varasukat loppuneet. Ja juuri sinä päivänä käsipesulla oli vettä loiskunut vähän yli äyräiden, ja sukat kastuneet. Kolmannen kerran sillä viikolla. Varasukkia oli ollut kahdet, enkä tuossa välissä ollut muistanut sukkapakkia täyttää. Eli jalkaan oli laitettu päiväkodin sukat ja lokeroon muistutus, että tuokaapa lisää sukkia.

  Ihana äitini osaa kärjistää asiat upeasti, joten kotiin saakka kulkeutunut viesti meni sitten suunnilleen näin.

  ”Niin menin poikaa hakemaan päiväkodista ja siellä hoitaja vähän kummasteli, että kun ei sukkia ole lokerossa. Koko lokero käytiin läpi ja ainoatakaan varasukkaa ei ollut, kyllä niin on ihme touhua, näytti ne hoitajatkin aika vihaisia olevan. Mitä ne siellä mahtaa ajatella, kyllä lapsella pitäisi kunnon varusteet olla!”

  Niin. Niinhän sillä pitäisi, mutta sen äiti nyt vaan on tällainen.

  Eniten oma huonomuistisuus harmittaa kuitenkin siksi, että meidän päiväkoti on niin ihana. Siis maailman paras paikka noille pienille, ihania hoitajia ja mahtava kasvuympäristö. Ne huolehtii siellä kaikista lapsista just jämptisti, ja mä en saa oikeesti täytettyä ainoatakaan lippulappua ajoissa. Kärsijänä ei siis ole lapsi, hänen arkensa rullaa mukavasti.

  Tässä artikkelissa päiväkodin hoitajat olivat avautuneet ärsytyksen kohteistaan. Kohtia löytyi viisi: valittavat vanhemmat, hankalat varusteet, lapset jotka eivät saa nukkua päiväunia, piittaamattomat vanhemmat sekä vanhemmuutensa hukanneet.

  Jep. Mä en valita, varusteet ovat lapselle sopivia ja helposti puettavia, lapsi saa nukkua päiväunia enkä ole mielestäni hukannut vanhemmuuttani. Mutta taidan sitten sujahtaa lokeroon ”piittaamattomat vanhemmat”. Omalla kohdallani kyse ei ole tahallisesta leväperäisyydestä – mä en vaan muista! Auttaisi jos laittaisi muistutuksen puhelimeen, mutta aina ei muista sitäkään.

  Vertaistukea? Ootko säkin huono päiväkotivanhempi?

   

  Vastaa