• You are currently viewing Miesten kehopositiivisuus tarvitsee tukea. Nainen älä arvostele!

  Miesten kehopositiivisuus tarvitsee tukea. Nainen älä arvostele!

  Me Poikien Äidit kasvatamme tulevia miehiä, erityisesti meille pitäisi olla tärkeää poikien ja miesten kehopositiivisuus. Mutta onko? Arvosteletko sinä miehiä ulkonäön perusteella?

  Oli surullista nähdä, kuinka nuori vaikuttajanainen Instagramissa naureskeli seksikumppaninsa pienelle penikselle julkisesti. Vielä surullisempaa oli nähdä, kuinka paljon muut nuoret naiset nauroivat jutulle ja tägäilivät kavereitaan mukaan nauramaan yhdessä julkaisuun. Tykkäyksiäkin oli kertynyt aika määrä.

  miesten kehopositiivisuus

  Miksi naiset käyttäytyvät näin? Samaan aikaan hirveä haloo naisen kehopositiivisuudesta ja siitä, että naisen ulkonäölle pitää antaa rauha. Miksi ei miesten?

  Voiko kukaan mies mitään sille, minkä kokoinen penis hänellä on? Ja mitä veikkaatte, miten rohkeasti tämäkin naureskelun alle joutunut mies enää koskaan lähestyy naisia? Koko loppu elämä voi olla pilalla sen takia, että yksi Instagram -typykkä haki huomiota.

  Ajatteleeko näitä asioita vasta, kun on äiti pojalle?

  Tässä tuo julkaisu.

  Miesten kehopositiivisuus on tabu

  Onko se niin, että naiset olettaa miesten kestävän mitä vain pilkkaa? Mies ei saa tuntea pahaa mieltä tai vaikka tuntisikin, niin mitä väliä? Sitten ihmetellään kun miehillä ”ei ole tunteita”.

  Todellisuudessa miehet tuntevat ulkonäköpaineita, erityisesti jos eivät osu siihen ihailtuun ulkonäkömuottiin. Miehistä tuntuu yhtälailla pahalta kuin meistä naisistakin, jos heidän ulkoisia piirteitään arvostellaan. Vai voitko väittää, että ei tuntuisi yhtään pahalta, jos seksikumppanisi laittaisi Instagramiin yhteisen yönne jälkeen julkaisun, missä nauraisi roikkuville rinnoillesi, isolle hanurillesi, löllyville vatsamakkaroillesi tai löysälle toosallesi?

  On olemassa paljon sellaisia ulkonäköpiirteitä, joista mies saa kuulla, mutta joille ei voi itse yhtään mitään. Kuten pituus, kaljuuntuminen ja varustus. Näistä kuitenkin melko avoimestikin saa miehiä pilkata. Jopa heittää vitsiä porukassa. Miksi?

  kehopositiivisuus

  Miehet kertovat

  Kysyin miesten kommentteja nimettömästi tähän juttuun ja aikalailla samat ajatukset niissä toistuivat. Jos et ollut pitkä, komea ja urheilullinen, niin jakoa ei naismarkkinoilla ollut, ainakaan nuorena.

  Osa miehistä myönsi, että jonkinlainen katkeruuskin nousi pinnalle nuoruusvuosina, koska tytöt valitsivat mieluummin vaikka sen kusipäisenkin pojan, kunhan täytti tietyt ulkonäkökriteerit. Itsetuntoa nämä huomiotta jääneet pojat joutuivat rakentamaan pitkään uudestaan aikuisiällä.

  En halunnut riisutua tytön edessä, vasta kuin reippaasti yli parikymppisenä. Itsetunto oli kokenut kovan kolauksen teinivuosien ilkkumisesta. Olin pyöreä ja paljon lyhyempi kuin muut pojat.

  Jo nuoret yläasteikäiset tytöt kertovat avoimesti pojille ihailevansa miehekästä leukaa, miten ihmeessä keskenkasvuinen poika voisi täyttää tällaisen vaatimukset?

  Sosiaalinen media antaa miehistä hyvin suppean kuvan. Miehen pitää olla tiukka, sixpackin kuuluu näkyä, kasvojen olla raamikkaat ja tukan hulmuta. Nuoret ottavat mallia mediasta ja paineet ovat kovat.”

  Miehet kertovat, että vaikka itse olisivat pituutensa kanssa sinut, niin löytyy paljon naisia, jotka avoimesti arvostelevat miehen pituutta. Ikään kuin se olisi jollain tavalla miehestä kiinni minkä pituinen hän on.

  Miesten kehopositiivisuus tarvitsee tukea

  Meidän pojista tulee joskus miehiä. Me kasvatamme heidät arvostamaan tyttöjä ja naisia. Me kasvatamme heidät olemaan herrasmiehiä. Opetamme, että kahdenkeskeisistä hetkistä ei levitellä yksityiskohtia ympäri kyliä. Me haluamme, että poikamme kohtelevat kunnioittaen naisia.

  Mutta olisi mukavaa, kun se sama opetettaisiin tytöillekin. Olisi tärkeää näyttää itse naisena mallia. Tyttärille, kummitytöille ja sisarusten tyttärille. Miten tytöt voivat edes oppia käyttytymään oikein, jos kuulevat naisten koko ajan arvostelevan miehiä ikävästi? Kyllä tätä tehdään, kovaan ääneen nauretaan miehille. Sitten käy näin, että joku nuorimies saa kärsiä siitä, että poikia ja miehiä nyt vaan on aina saanut ”naisten kesken” arvostella. Nykyään jopa härskisti näin julkisestikin.

  Miehille on annettava myös kehorauha!

  Vastaa