• You are currently viewing 10 merkkiä joista tiedät, että olet lapsivapaan tarpeessa!

  10 merkkiä joista tiedät, että olet lapsivapaan tarpeessa!

  Minä hyvin harvoin tarvitsen lapsivapaata. Lapsivapaan tarpeessa olen ehkä oikeastaan vain muutaman kerran vuodessa.

  Tämä voi johtua siitä, kun saan lapsivapaata kuitenkin sännöllisesti. Vaikka olenkin päivät töissä kotona ja arjessa lasteni kanssa koko ajan, niin käyn kuitenkin samalla sujuvasti treenaamassa ja ystävien kanssa vaikkapa kahvilla ilman lapsia viikottain. Pojat ovat jo niin isoja, että voin lähteä vaikka koiran kanssa lenkille lepuuttamaan hermojani, jos en jaksa lapsia.

  Lue myös: Nerf-panokset hyötykäyttöön. Äidille

  Joskus kuitenkin tulee se hetki, kun on lapsivapaan tarpeessa. Mitkä ne merkit sitten ovat, joista pitäisi tietää, että nyt tarvitsee jo oikeasti lapsivapaata enemmän kuin yhden lenkin verran?

  Tästä tiedät, että olet lapsivapaan tarpeessa

  1. ÄITI!- sana ahdistaa

  Sana ”äiti” lapsesi suusta, alkaa aiheuttamaan pieniä kylmiäväreitä ja ärsytystä. ”Äiti, äiti, äiti..ÄITIIIII” kaikuu korvissasi taukoamatta. Sanasta ei löydy enää juurikaan mitään suloista. Sitä jopa toivoo, että ei kuulusi hetkeen sanaa ”Äiti”, silloin tietää, että on varmasti lapsivapaan tarpeessa.

  2. Puheripuli iskee

  Kun kumppani tulee kotiin töistä, kotona olevan aikuisen puheripuli käynnistyy. Puhetta tulee taukoamatta toiselle aikuiselle talossa. Vaikka ei olisi asiaakaan, niin puhuu ja puhuu silti. On vaan niin ihanaa puhua aikuiselle ihmiselle ja saada aikuisen ihmisen kommentteja asioihin. Kuitenkaan harva kumppani jaksaa moista puheripulia juuri, kun on kotiutunut. Ainakaan päivittäin. Ehkä puheripulin kourissa oleva on lapsivapaan tarpeessa?

  3. Kotityöt tökkivät

  Tympäiseekö ruuanlaitto? Ärsyttääkö pyykinpesu? Tekisikö mieli heittää imuri ikkunasta ulos? Ehkä olisi aika istua ruokapöytään, jonka joku muu on kattanut. Syödä ruokaa, jonka joku muu on valmistanut ja köllähtää sänkyyn, minkä joku muu on sijannut. Kummasti maistuisi arki pienen irtioton jälkeen uudelleen. Yksi sana: lapsivapaa!

  Lue myös: 5 totuutta, jotka jokaisen poikien äidin on hyvä tietää

  4. Zombie katsoo peilistä

  Katsooko peilistä kävelevä zombie? Edellisestä kiireettömästä laittautumisesta on ikuisuus. Olisi kiva näyttää siltä, miltä ennen näytti. Usein koko laittautuminen turhauttaa, vaikka olisi mukavaa näyttää freesiltä. Lapsivapaa saattaa pelastaa. Vaikka sitä ei itseään puunaamalla viettäisikään, niin ainakin silmäpussit saattavat pienentyä.

  5. Minä rakastan sinua -tulee suustasi ärsyyntyneellä äänensävyllä

  Jokainen äiti on joskus sanonut illalla ”Minä rakastan sinua” lauseen hieman ärsyyntyneellä äänellä lapselleen. Se tapahtuu silloin, kun on tapellut uhmaikäistä nukkumaan useita tunteja tai sanonut teini-ikäiselle 20 kertaa pesulle ja nukkumaan siirtymisestä, ennen kuin mitään tapahtuu. Silloin sen viimeisen ”Rakastan sinua” lauseen sanoo jo vähän erilailla kuin pitäisi. Jos sen huomaa sanovansa toistuvasti vittuuntuneena, niin on varmasti lapsivapaan tarpeessa.

  6. Aamut rasittavat

  Aamulla kiljumisen ja kolistelun sijaan, kaipuu äänettömiin aamuihin kasvaa. Aamun aloitus pitkään nukutulla yöllä ja rauhallisella aamukahvilla tuntuisi lähes lottovoitolta. Sen sijaan totuus aamusta on seuraavat äänet: Ryhmä Hau -televisiossa tai Pagba Youtubessa. Auts! Lapsivapaa voisi olla nyt se juttu.

  7. Ajatukset loppuvat

  Omien ajatustensa kuunteleminen tuntuu lähes mahdottomuudelta. Itseasiassa tuntuu, ettei ole enää edes ajatuksia. On vain taksikuskin, keittäjän ja lohduttajan rooli. Ei ehdi ideoimaan, suunnittelemaan, eikä ainakaan rauhoittumaan. Arki on yhtä kaaoksen pyörittämistä aamusta iltaan ja illasta aamuun. Lapsivapaa voisi tehdä terää. Ehkä sen jälkeen taas arkikin maistuisi.

  8. Yöt saavat jumiin

  Heräät yöllä lapsen varpaat suussa. Aamulla hikinen pieni ihminen on liimaantunut ihoosi. Niin ihanaa kuin se onkin, välillä olisi aika mahtavaa herätä hyvin nukkuneena aamuun. Niin ettei joka paikkaa kolota, kun on joutunut nukkumaan mitä ihmeellisimmissä asennoissa läpi yön. Lapsivapaalla saattaisi myös päästä nukkumaan suorassa koko yön ja täysin katkeamatonta unta! VAU! Lapsivapaa kutsuu.

  lapsivapaan tarpeessa

  9. Parisuhde rakoilee…siis mikä parisuhde?

  Myös kumppanisi tarvitsee sinua. Parisuhteen rakoilu voi viitata siihen, että te molemmat tarvitsevat lapsivapaata. Ehkä jopa yhdessä? Etsikää se vanha paras ystävä esiin kumppanista ja tehkää jotain kivaa yhdessä. Unohtakaa hetkeksi se, että olette vanhempia ja nauttikaa toistenne seurasta täysin estottomasti. Niin, että kukaan ei keskeytä tai häiritse. Se onnistuu parhaiten lapsivapaalla.

  10. Edellisestä lapsivapaasta on jo aikaa

  Vaikka ei erityisesti kokisi mitään edellisistä, voi kuitenkin olla hyvä kurkata kalenterista milloin on viimeksi viettänyt aikaa ilman lapsiaan. Napanuoraa on hyvä venyttää äidinkin, jos tuntuu, ettei ilman lapsia ole lainkaan kiva olla. Aikuisten seura ja älyllinen keskustelu tekevät hyvää jokaiselle vanhemmalle. Ainakin välillä. Jos edellisestä kunnon lapsivapaasta on vierähtänyt jo vuosi, olet varmasti lapsivapaan tarpeessa! Vaikka siltä ei tuntuisikaan.

  Koska oot viimeksi saanut lapsivapaata? Mitä teit?

  Kommentit

  1. Äiti on vähän väsy

   Mikä lapsivapaa? Ei oo näkynyt. 2015 oltiin kaksi päivää tätä hullunmyllyä karussa, ei oo sen jälkeen ollut mitään mahkuja. Ei ole sellaista lähipiiriä jota kiinnostaisi auttaa ja aina hivenen kateellisena ja osin katkerana katselen kavereiden päivityksiä kun ollaan vähän väliä jossain. Itse olen tehnyt mutta enpä arvannut että minkään tasoista apua ei saa. No kohta lapset on niin isoja että ehkä saa jonkun maksamalla tänne yöksi. Terveisin neljän pojan väsynyt äiti

  2. Tiia

   Hilijasta on. Mitä usiampi syntynyt sitä vähemmän vahteja. Laatuaikaa kaipaan yksin ja suhteessa.

   1. Jonna

    Kuulostaa tutulta! Ehkä sitten kun lapset on aikuisia.

  Vastaa