• You are currently viewing Poikani! Älä avioidu naisen kanssa, jolla on näitä piirteitä

  Poikani! Älä avioidu naisen kanssa, jolla on näitä piirteitä

  Poikani, Älä avioidu tällasten naisen kanssa”.

  Poikani, he ovat minulle tärkeintä tässä maailmassa ja heille toivoisin tietysti vain parasta. Kuten varmasti jokainen muukin äiti omille lapsilleen. Uskaltaako sitä ääneen edes sanoa, että oman poikansa toivoisi välttävän kumppaneissaan tiettyjä piirteitä? Tottakai uskaltaa ja niin teenkin. Koska 40 vuoden naisena olemisen kokemuksen mukaan, tiedän millaisia me naiset voidaan pahimmillaan olla. Ja tiedän minkä tyyppisen naisen kanssa miehen elo ei ole onnellista. Varoittavia esimerkkejä näkyy siellä sun täällä.

  Poikani, älä avioidu näiden naisten kanssa

  1. Nainen on olevinaan yläpuolellasi

  Älä avioidu naisen kanssa, joka kuvittelee olevansa sinun yläpuolellasi. Tasa-arvoisessa parisuhteessa kukaan ei ole ylä- tai alapuolella. Kukaan ei määrää yksin miten talo sisustetaan, millainen auto ostetaan tai miten lapset puetaan. Kaikki asiat kuuluu keskustella yhdessä ja sopia. Tietysti jos joku asia ei niinkään sinua kiinnosta, mutta kumppania kovasti kiinnostaa, on silloin järkevää antaa vastuu siitä teemasta kumppanille. Sama juttu toisinpäin. Joka tapauksessa tasa-arvoisessa suhteessa ei ole pomoja, eikä alaisia. Kumpikin kuuntelee toistaan ja molempien mielipiteet otetaan huomioon.

  2. Nainen nalkuttaa jatkuvasti

  Nyt pitää erottaa asiallinen kommentointi ja nalkutus. Kaikki naisen puhe parisuhteessa ei suinkaan ole nalkutusta (vaikka miehet usein erheellisesti näin väittävät). Jos nainen sanoo asiasta, niin kuuntele ja anna vasta-argumenttisi. Jos nainen jankuttaa kyllästymiseen asti samoja asioita, niin silloin voidaan ehkä puhua jo nalkuttamisesta. Mikäli häntä häiritsee joku asia kotonanne, niin tehkööt sen itse. Toiselle nalkuttaminen on aivan turhaa. Onhan hänelläkin kädet tehdä ne asiat, mitkä häntä vaivaavat. Eikö? Ja samalla, sinulla on oikeus tehdä asiat myös omalla tavallasi.

  3. Nainen alkaa äidiksesi

  Se on kuule poika semmonen homma, että sinulla on jo äiti. Toista et tarvitse. Kumppanisi tehtävä ei ole ryhtyä seuraavaksi äidiksesi ja toivon todella, että sinäkään et sellaista elämääsi kaipaa. Jos naisella on suuri tarve olla sinulle ”äitinä”, siitä ei myöhemmin hyvää seuraa. Hän jossain vaiheessa kyllästyy aikuisen miehen paapomiseen ja suhde joutuu ongelmiin. Kannattaa kiertää kaukaa naiset, joiden ajatuksena on sinun hoivaamisesi. Osaat huolehtia täysin itse itsestäsi.

  älä avioidu

  4. Nainen takertuu ja on mustasukkainen

  Terveessä parisuhteessa kumppanit voivat hyvin olla myös erossa toisistaan. Jos parisuhde on terveellä pohjalla, pysyvät ystävät ja perhe matkassa sujuvasti mukana. Jos nainen takertuu ja ei anna sinulle ”happea”, on parempi nostaa kytkintä. Naisen mustasukkaisuudesta puhumattakaan. Pieni söpö mustasukkaisuus ei varmasti haittaa, mutta jos mustasukkaisuus menee seuraavalle asteelle, kannattaa muistaa, että se ei siitä ainakaan vähene. Muista olla luottamuksen arvoinen, niin mustasukkaisuutta ei teidän suhteessa tarvita.

  5. Nainen on henkisesti tai fyysisesti väkivaltainen

  Sanomattakin on selvää, että henkisesti tai fyysisesti väkivaltaiset naiset kannattaa kiertää kaukaa. Voi olla hankalaa tunnistaa naisen väkivaltaisuutta, jos ei ole sitä omassa lapsuudessaan koskaan nähnyt. Kuitenkin myös miehellä on oikeus  koskemattomuuteen. Jos tavarat lentelevät sinua kohti tai haukkumasanat raikaavat, niin se on jo liikaa. Mitään tämän tyyppistä sinun ei tarvitse koskaan sietää. Puhumattakaan pahemmasta väkivallasta.

  6. Nainen on aina oikeassa

  Nainen ei todellakaan ole aina oikeassa. Sen enempää kuin sinäkään. Tärkeintä on, että hän osaa myöntää sen, jos on ollut väärässä. Vain epäkypsä ihminen ei pysty myöntämään, että oli väärässä. On erittäin huono merkki parisuhteessa, jos toinen ihminen ei voi koskaan hyväksyä olleensa väärässä ja väittää loputtomiin vastaan. Jos naisen mielestä sinä olet aina syypää kaikkeen ja hän on aina oikeassa, niin toivon todella, että ymmärrät poistua siitä suhteesta pikaisesti.

  Lue myös: 5 totuutta, jotka jokaisen pojan äidin olisi hyvä tietää

  7. Nainen haluaa täysin eri asioita kuin sinä

  Älä avioidu naisen kanssa, jonka kanssa toivotte elämältä täysin eri asioita. Kumpikaan teistä ei ole väärässä tai oikeassa, jos toivotte elämältä eri asioita. Te ette vain todennäköisesti kuulu yhteen. Pieniä kompromisseja tulee toki jokaisessa parisuhteessa kyetä tekemään, mutta älä anna omien haaveidesi kadota naisen haaveiden alle. Jos olet aina toivonut lapsia ja kumppanisi ei niitä toivo, niin mieti oletteko oikeastaan sopiva pari toisillenne? Jos kumppanisi haluaa muuttaa vielä joskus ulkomaille ja sinä et, niin olisiko syytä miettiä tulevaisuuden näkymät uudestaan. Sinun ei pidä luopua kaikista unelmistasi, eikä toisenkaan tarvitse niin tehdä. On helpompaa, kun unelmat kohtaavat kumppanin kanssa. Jos kuitenkin haluat pysyä yhdessä naisen kanssa, jonka kanssa unelmasi eivät kohtaa, niin katso, että joustatte molemmat tasapuolisesti. Jos luovut kaikista omista haaveistasi toisen vuoksi, niin katkeroidut todennäköisesti myöhemmin.

  8. Nainen arvostelee sinua jatkuvasti

  Sinä, rakas poikani olet hyvä juuri tuollaisena kuin olet. Jos naisesi arvostelee sinua jatkuvasti, niin sellaisessa parisuhteessa ei ole hyvä olla. Tottakai aina välillä tulee eteen asioita, joita me kaikki toivoisimme toisen tekevän erilailla. Tämä kuuluu normaaliin parisuhteeseen ja kannattaa palautteen saatuaan vähän tutkiskella itseään, että josko kyseistä ominaisuutta voisi itsessään kehittää parempaan suuntaan. Mutta, jos arvostelu pyörii ulkonäössäsi tai muuten sellaisissa asioissa, minkälainen sinä olet ihmisenä, älä sitä purematta niele. Naisesi on ottanut sinut kumppanikseen sellaisena kuin olet, sinua ei tarvitse lähteä muokkaamaan paremmaksi. Mikäli naiselle ei kelpaa, etsikööt paremman.

  Lue myös: Älä sano näitä asioita monen pojan äidille

  Mainittaakoot taas loppuun tutusti (jotta säästetään osa ihmisistä turhien kommenttien kirjoittamiselta), että poikani saattaa tottakai olla  aikuisena kiinnostunut miehistä, eikä naisista. Voi myös olla, että hän ei ole kiinnostunut pariutumisesta lainkaan. Voi myös olla, että hän ei koskaan elä aikuisesi asti. Saattaa olla myös se mahdollisuus, että poika ei halua koskaan avioitua, vaikka seurusteleekin. Näitä mahdollisuuksia ei nyt ole erikseen tässä tekstissä mainittu, mutta ne ovat toki myös olemassa.

  Kommentit

  1. vilperi

   Muuten kaikesta oon samaamieltä, mutta kohdasta kaksi ajatukseni eroaa! Jos nainen esim nalkuttaa siitä ettei mies ikinä pyyhi muruja pöydältä tai siivoa omia sotkujaan ei ole ok sysätä taakkaa yksin naisen harteille koska hänkin voi asian tehdä.

   1. Jonna

    Ymmärrän ajatuksesi. Mutta mitä jos nainenkin jättäisi sen sitten vain tekemättä. Siivoaisi omat jälkensä, mutta ei miehen. Jos mies on normaali ihminen, niin kyllä hän jossain vaiheessa haluaisi sen pöydän siivota. Ei kai hän mitään rottia taloon halua. Mutta tyypillinen nalkuttava nainen ei pysty odottamaan hetkeäkään, vaan se asia pitää saada heti pois päiväjärjestyksestä, mikä häntä häiritsee. Eli tämä on vähän sellainen oravanpyörä. Syyllistyn kyllä itsekin välillä tähän nalkuttamiseen. Jos minua häiritsee tyhjentämätön tiskinone, niin valitan siitä miehelle. Jos se ei haitannut häntä, niin miksi ihmeessä hänen olisi se pitänyt juuri sillä siunaaman sekuntilla tyhjentää? Varmasti tyhjentäisi viimeistään kun astiat loppuisivat? Tässä en ole siis mikään puhdas pulmunen itsekään. Toisaalta meillä syyllistyy välillä mieskin nalkuttamiseen ja se on todella kamalaa. Joten voin ymmärtää tuskan, jos jollekin nalkutetaan. Tekee vielä vähemmän mieli tehdä mitään…

    1. Exvaimo

     Meillä exä joskus vastasi nalkutukseen näin: Hoida sä pyykit, niiin mä hoidan astiat.
     No lopetin nalkutuksen, puhtaat astiat oli koneessa ja tiskipöydällä likaiset astiat.
     No seuraavan viikon aikana miehellä ei ollut ainuitakaan puhtaita kalsareita ja alkoi siitä nalkuttaa.
     Sanoin vaan, että voi voi, näköjää molemmat kusi homman, harmi.
     Ollaan erottu jo vuosia sitte, ja yhä kuulemani mukaan hän jättää likaiset astiat pöydille, kunnes loppuu ja pakko hoitaa tiskit.

     1. Jonna

      Juu eipä sellaisen kanssa elää voi, joka ei mitään tee! Ellei sitten kovasti itse halua hoittaa kaiken toisenkin puolesta. Ei ihme, että on exä! 🙂

  2. No mitä ihmettä

   En ymmärrä suurinta osaa pointeistasi. Tässä ilmeisesti lähdetään siitä 50-lukulaisesta käsityksestä, että kaikki miehet ovat identtisiä ja kaikki naiset ovat samanlaisia? Entä, jos ”poika” onkin nimenomaan itse sellainen, joka etsii äitihahmoa, vaikka nainen ei sellaiseksi haluaisi? Entä, jos poika on itse mustasukkainen ja takertuva? Jne. Jokaisellahan on omat ongelmansa, eikä suurin osa niistä suinkaan johdu sukupuolesta vaan esimerksi kiintymyssuhteesta johon on perheessään kasvanut, omista parisuhdekokemuksista yms. Enpä usko, että äitinä, aikuisen ihmisen elämässä jo sivuroolissa olevana, edes hahmotat niitä kaikkia siten, että pystyisit tekemään toisen ihmisen puolesta tämäntyyppisen ohjelistan. Poikasi voi myös olla vaikkapa homo.

   1. Jonna

    Minä en nyt ymmärrä pointtiasi? Miten ihmeessä sait tästä tekstistä 50-luvun mieleesi? Tekstistä, mikä on täynnä tasa-arvoa.

    Kuten kirjoitin tuohon tekstiini, niin näitä tämän tyyppisiä tekstejä on pilvin pimein toisinkin päin. Nimenomaan naistenlehdissä. Minä koen, että niitä on ihan liikaa ja ne ei oikeastaan ole kovin tarpeellisia.Juuri SIKSI minäkin kirjoitin tämän, tasapuolisuuden nimissä. Ihan yhtälailla meissä naisissa on piirteitä, joita on hyvä vältellä jos naisen kanssa pariutuu. Ihan yhtälailla kuin miehissäkin.

    Olethan käynyt niihin naistenlehtien lukuisiin tämän tyyppisiin kirjoituksiinkin kommentoimassa tuon saman mielipiteesi? Vai onko tässä nyt todellisuudessa vain ongelmana se, että tilanne on käännetty näin päin. Mies on ”valitsija” ja naisessa on virheitä. Se ei kertakaikkiaan sovi. Virheitähän voi olla vain miehissä ja niitä luettelemassa saa olla vain nainen. Todellista ”tasa-arvoa”.

    Olisi suotavaa, että kun kommentoi toisen blogikirjoitukseen, niin vaivautuisi edes lukemaan sen kokonaan ensin. Jo pelkkä viimeinen lauseesi paljastaa, että et lukenut tekstiäni loppuun, jos ollenkaan? Jos olisit lukenut tekstin, niin et olisi kirjoittanut viimeistä kommenttiasi.

    1. No mitä ihmettä edelleen

     No esimerkiksi näistä heitoistasi tulee se 50-luku mieleen:
     ”Koska 40 vuoden naisena olemisen kokemuksen mukaan, tiedän millaisia me naiset voidaan pahimmillaan olla.”

     Ja: ”tiedän minkä tyyppisen naisen kanssa miehen elo ei ole onnellista.”

     Eli ajattelet ilmeisesti että on joku ihmeen ”me naiset” jotka toimivat aina samalla tavalla? Ja että ”miehen”, joka ilmeisesti on aina samanlainen myös, elo ei järkeilysi mukaan ole onnellista keksimiesi piirteiden kanssa? Ehkä ongelma on juuri siinä, että sinä luet niitä höpöhöpö naistenlehtiä ja niiden listoja, minä en. Katsos kun kaikki naiset eivät.

     1. Jonna

      Hmm… jos osaat laskea, niin 40 vuotias kokemuksineen ei suinkaan ulotu 50-luvulle, vaan on syntynyt 70- 80- lukujen vaihteessa.Eli jos kokemus perustuu omaan 40 vuoteen, niin miten ihmeessä siihen sisältyisi 50-luku 🙂
      Ja jos omaa ystäviä, niin naisissa kuin miehissä, niin silloin sitä on kokemusta myös epäonnistuneista liitoista ja voi niistä ynnätä yhteen, minkä tyyppinen käytös naisella (tai miehellä jos kirjoittaisi miehistä) johtaa todennäköisesti epäonnistuneeseen suhteeseen.Miten sekään liittyy 50-lukuun. Silloin epäonnistuneet suhteet olivat varmasti aika erilaisia ja naisilta, sekä miehiltä odotettiin parisuhteissa aika erilaisia asioita.
      Minulle ei tule naistenlehtiä, enkä lue niitä. Silmiini osui naistenlehden artikkeli, jossa tämä juttu oli kirjoitettu toisinpäin. Alla naiset haukkuivat miehiä näiden piirteidensä kanssa kilpaa. Siitä tuli mieleeni, että mitäs jos tämän tekisi toisinpäin. Jos olemme valmiita listaamaan miehisiä virheitä esim haukkumaan miehiä myrkyllisiksi maskuliinisuutensa perusteilla, niin kai meidän naisten on silloin kestettävä se toisinpäin. Mutta kuten huomaa, se on monelle naiselle hyvin vaikeaa.
      Et lue höpö höpö naistenlehtiä? Mutta eksyt kuitenkin blogikirjoitukseen, joka on mielestäsi hyvin höpö höpö 🙂 Ei nyt kuulosta kovin loogistelta. Mutta eipä juuri mikään muukaan mitä kirjoitit.
      Kyllä minusta naisissa ja miehissä on eroja. Tottakai, koska naisilla ja miehillä on esimerkiksi erilainen hormonitoiminta. Se on ihan luonnollista. Silti tottakai jokainen nainen ja mies on yksilö. Mutta kyllähän tämän jokainen normaaliälyinen ihminen tietää ilman erillistä ilmoitustakin 🙂 Mukavaa loppusyksyä sinulle.

   2. ÄitiVaimoNainen

    Luitko edes bloggaajan kirjoitusta, ennen kun oksensit mielipiteesi näppäimistöllesi? Teit nyt itsestäsi vähän hölmön.

   3. Vekuvee

    Tärkein asia unohtuu nuorilta: tutki mitä sairauksia on tulevan puolison suvussa, diabetes, skitsofrenia, reuma, sydänsairaus, tai joku muu perityvä sairaus. Ei kannata hankkia sairaita lapsia.

  3. Sinkku isä

   I’ll save this for my son and daughters . I believe it benefits both sexes.Thanks. Good advice

   1. Jonna

    You Wellcome!

  4. M

   Omille pojilleni olen sanonut, että tyttö/poikaystäviä tai jopa puolisoja voi olla monenlaisia, mutta mahdollinen lasten äiti kannattaa valita huolella. Olen rajannut kaksi ominaisuutta, jotka hälyttävät lasten äidin valinnassa: jos hän on aina riidoissa joka puolelle ja jos kaikki syy noissa riidoissa ja kaikessa muussakin on aina jonkun toisen. Jos huomaa sellaisia ominaisuuksia jo seurustellessa, on syytä juosta.

   Nuo ovat niitä surullisimpia ja raadollisimpia ominaisuuksia esimerkiksi eron tullen, kun mukana on lapsia. Tuon kaltainen ihminen tulee repimään sinut, ja lapset, riekaleiksi.

   1. Jonna

    Tuo on muuten tosi hyvä pointti, pitääpä kopioida omaan käyttöön. Jos miettii tästä nopeasti oman elämänsä ihmiset, jotka polttavat koko ajan siltojaan takana ja aina syy on muissa, niin ei ole heidän avioerotkaan olleet nättiä katseltavaa.

  5. Nax

   Kunnon anoppi from hell -matskua! 😂

   Jos kasvattaa pojastaan pullamössön kävelemällä kannoilla ja siivoamalla jäljet, niinkuin ilmeisesti mielestäsi hyvä nainen mukisematta tekee, niin ei kuitenkaan voi olettaa, että muut naiset sitten jatkossa mukautuvat tähän muottiin ihan tuosta vaan. Ennemminkin kohtaan 2 voisi muotoilla, että ”älä anna naisellesi mahdollisuutta nalkutukseen”. Tämä onnistuu siten, että osallistuu kotitöihin ihan oma-aloitteisesti, ja huolehtii edes omista sotkuistaan. Mielestäni tämä liittyy ihan toisen (vapaa-ajan) kunnioittamiseen, mikä on parisuhteissa ja etenkin pikkulapsiarjessa aika tärkeä juttu. Ei aina voi paeta sen mieskortin taakse ja jättää sotkujaan toisen hoidettavaksi: jos haluaa tulla kohdelluksi aikuisena, niin sitten pitää ottaa vastuu arjesta niinkuin aikuinen! Ihan tilastotkin jo puhuvat sen puolesta, että suurimmaksi osaksi kotityöt romahtavat edelleen perheen naisten niskaan. Tässä meillä kaikilla poikien äideillä on tuhannen taalan paikka.

   1. Jonna

    Oletko tullut kommentoimaan lainkaan oikean tekstin alle? Luin vielä tekstini monta kertaa uudestaan, kun en tajua yhtään mistä tässä kirjoitat. Missä tekstissäni on sanottu, että pojista kasvatetaan pullamössöjä, jotka eivät siivoa itse jälkiään? En kertakaikkiaan pysty tajuamaan mistä vedit johtopäätöksen tuohon 🙂

    En tiedä minkä ikäinen olet, mutta näin 40 vuotiaana sitä on kyllä nähnyt jos jonkinlaista parisuhdetta ja voin sanoa, että siellä nalkutetaan ihan ilman syytäkin. Kyllä sitä tekee miehetkin ja yhtälailla jos tekisin listan tyttärelle, että mitä piirteitä ei kannata katsoa miehissä, niin nalkuttaminen olisi listattu sinnekin.

    Noista tilastoista olen kanssasi vähän eri mieltä. Ne kyselyt on suoritettu lähinnä naistenlehdissä ja vastaajina on silloin lähinnä tyytymättömät naiset. Lisäksi näistä kotityö hommista usein kätevästi unohdetaan kaikki pääasiassa miesten tekemät hommat, esim omakotitalojen remontointi ja ylläpito. Viemäreiden puhdistus, renkaiden vaihdot jne. Meidän kotona esimerkiksi mies tekee huomattavasti enemmän kuin minä, koska kotityöt teemme aikalailla puoliksi ja sitten on näitä hommia mitä vain meillä mies tekee. Koska itse on osaa, ehkä ole kiinnostunut edes oppimaan. Ei sekään tietysti reilua ole, mutta kunhan nyt tuon esille sitä, että tulokset moisesta ”tutkimuksesta” voisivat olla aika erilaiset jos kaikki kodin hommat laskettaisiin kotitöiksi ja vastaamaan pääsisivät niin miehet kuin naisetkin.

  6. Susanna

   Rakkaus on sokea juuri niin kauan, että lopulta huomaa olevansa satimessa. Naisille tiedoksi; älä ikinä ota miestä jonka ei ole tarvinnut tehdä kotona muuta kuin korkeintaan olla ruoka-aikaan kotona, ellet sitten tosiaan halua olla ”äiti” miehellesi.

   1. Jonna

    Hyvä vinkki! Ei niitä kotihommia todennäköisesti yht äkkiä aikuisena aleta innolla tekemään.

  7. Äiditön mies

   Kolmoskohtaan sanoisin, että kaikilla ei ole ollut emotionaalisesti läsnä olevaa äitiä lapsuudessaan. Olen kaivannut koko elämäni sitä äitihahmoa, jota minulla ei ollut lapsena. Sen takia en ole pystynyt myöskään seurustelemaan, kun tiedän että se suhde ei olisi terveellä pohjalla.

   1. Jonna

    Tämä on ihan totta. Ikävää kuulla, että olet elänyt ilman lämmintä äitisuhdetta 🙁

  8. Helen

   Hi Jonnna
   Thank you so much for writing in detail about this topic. Good job and unfortunately too late for me to find this important advice.

   I recognized some of these character traits from my daughter-in-law. It’s depressing. She commands him all the time, then immediately criticizes him and he listens obediently to everything. If he says something, she raises her voice and says irritated why you are aggressive? God, I was there, looking after the baby, sincerely there were none of the aggressive signs but maybe sentiments like when this continuous nagging is ending?
   He helps a lot with the housework, doing laundry, changing the baby, feeding the baby, going out with the baby, he try to keep calmness and positive attitude, he goes to work and the whole house is on his shoulders but she seems not observing.

   His work is demanding and when he comes home she is nagging and ordering.

   1. Jonna

    Hi, thats not good, whats going on with you daughter-in-law. Not good at all. That is my nightmare… how can I just watch by, if someones treat my boy like that 🙁

  9. Netti Smurffi

   Hyvä lista/artikkeli, kiitos siitä!

   Varmaan yleinen syy siihen, että niitä ”vältä näitä asioita miehessäsi” -listoja on naistenlehdet pullollaan, samoin kuin suurin osa kommentoijista tämänkin kirjoituksen alla ovat naisia, on se, että me miehet kiinnitämme huomiomme toisiin asioihin. Harva mies jaksaa kirjoittaa listaa aihepiirillä ”näin korjaat naisen” tai ”tarkkaile näitä asioita naisessa”. Ehkä me olemme yksinkertaisia tomppeleita, mutta taidamme myös päästä emotionaalisesti helpommalla juuri tästä syystä. 🙂

   Omaan, noin 40 vuoden taipaleeseen, ei liity yhtään miesten välistä kiukutettua tai valittamista. Riitoja kyllä on ollut, mutta niillä on ollut selkeä peruste. Ja ennen kuin joku pääsee tähän osoittamaan sen yhden erilaisen miehen, niin muistutan vanhasta hyvästä sanonnasta: poikkeus vahvistaa säännön.

   Näin miehenä toivon, että parisuhteessa aina muistaisimme sen, että kumpikin osapuoli on siinä omasta vapaasta tahdostaan ja että hyvä parisuhde perustuu molemminpuoleiseen hyvinvointiin. Jos on tarve esimerkiksi nalkuttaa (ärsyke), niin miksi mies ei saa omalla luontaisella tavallaan yrittää ”ongelmaa” ratkaista (reaktio). Ärsyke tulee ennen reaktiota kaikissa muissa yhteyksissä, paitsi kvanttifysiikassa. Tästä johdettuna: ei voi kritisoida toista reaktiosta, jos itse on antanut ärsykkeen.

   Kiitos meidän miesten puolesta.

  Vastaa