• You are currently viewing ”Äiti ehditäänkö tänään lukea iltasatu”

  ”Äiti ehditäänkö tänään lukea iltasatu”

  Kaupallinen yhteistyö: Kustannusosakeyhtiö Otava

  Meidän perheen iltarutiinit. Iltapala, hammaspesut, hetki sohvalla jotain lastenohjelmaa ja nukkumaan. Tämä kaava toistuu meidän perheessä lähes poikkeuksetta joka arki-ilta. Kuten myös kysymys ”Äiti ehditäänkö lukea iltasatu”?

  Meidän pojilla on jokaisella oma huone ja näin ollen myös jokaisella on omat nukkumista edeltävät toimet. Keskimmäinen haluaa aina äänikirjasovelluksesta kuunnella iltasatua, kun taas vanhin toisinaan lukee jotain itsenäisesti tai laittaa vain pään tyynyyn ja alkaa nukkua. 5-vuotias haluaa vielä aina sen iltasadun ja hänen kanssa olemmekin hiljalleen siirtyneet kirjoihin, jossa tarina jatkuu illasta toiseen. Huomaan, että tällaisten tarinakirjojen lukeminen on minullekin mieluisampaa kuin tavallisten, lyhyiden lasten satukirjojen. En tietenkään vähättele niidenkään toimivuutta, mutta huomaan, että tällaiset ovat enemmän minun juttu ja nautin tällaisten kirjojen lukemisesta enemmän.

  SEIKKAILUNTÄYTEINEN ILTASATU

  Nyt viihdymme illat Siri Kolun kirjoittaman Villitalo – kirjasarjan ensimmäisen kirjan parissa. Se kertoo siitä, miten vanha huvila saa jalat alleen ja talon lapset päättävät selvittää mistä kummasta on kyse.

  Miksi talolla on jalat? Voiko sitä ohjata niin kuin autoa? Millaiseen seikkailuun se oikein on asukkaita viemässä?

   

  Kirjan tarina vie isommankin lukijan mukaansa ja tunnelmalliset mustavalkokuvat herättävät mielikuvia tarinan edetessä. Tarina on helppolukuista ja on varmasti meidön isompienkin poikien mieleen, kunhan vain saavat edelliset kirjansa loppuun ja aloittavat tämän lukemisen.

  5-vuotiaan mietteitä tähän mennessä luetusta: ”Siinä on kaikki niin hauskaa” ”Miten oikeesti voi olla niin, että talolla on jalat” ”Äiti onko se mahdollista”
  Näistä mietteistä huomaa, että poika todella eläytyy kirjan tarinaan. En yhtään ihmettele, sillä tämä on pitkästä aikaa kirja, joka kiehtoo minuakin.

  LAHJAVINKKI PUKINKONTTIIN

  Jos pohdit mitä ostaa vaikkapa kummipojalle tai kummitytölle joululahjaksi, niin minä ainakin voin suositella tätä. Ja veikkaan, että lapsiperheessä kun sitä pientä, epämääräistä krääsää tuppaa kerääntymään, niin vanhemmatkin arvostavat kirjalahjoja varmasti.

  Tässä myös toinen kirjavinkki pukinkonttiin. Tuula Kallioniemen kirjoittama Pöllitty pallo joka vie lukijansa FC WANNAPLAY:n futisjoukkueen mukana pelikentille. Lue lisää alta.

  https://atmyhappyplace.vaikuttajamedia.fi/2019/10/23/luetaan-yhdessa

   

  Vastaa