• You are currently viewing Autohuolto ekologisesti

  Autohuolto ekologisesti

  Autohuolto ekologisesti – Kaupallisessa yhteistyössä Huoltopioneerit

  Olen aiemminkin kirjoittanut ekologisuudesta, kestävästä kehityksestä sekä perheemme kulutustottumuksista. Asumme maalla, julkiset yhteydet tänne ovat melkoisen kehnot. Auto on siis pakollinen väline, ja sen käyttö on melkeinpä päivittäistä. Tällä hetkellä meillä on vuoden 2016 Volkswagen Passat GTE. Kyseessä on siis plug in hybrd, eli ladattava sähköauto. Tiedän – sähköautojen ekologisuudesta ja niiden valmistusprosessin eri vaiheista on esitetty monia teorioita ja tutkimuksia, mielipiteitä on laidasta laitaan. Itse näen ja koen tämän hyvänä vaihtoehtona. Sähkölatauksella se kulkee n.60-70 kilometriä, eli oikeastaan sen verran mitä aina kaupungissa käydessä tulee kulutettua. Pääosin kuljemme sähköllä. Auto on ollut meillä noin vuoden, ja nyt oli aika huoltaa ajoneuvo ensimmäisen kerran.

  Sillä on iso merkitys ekologisuudelle, hoidatko auton huollot ajallaan sekä asianmukaisesti. Säännöllisesti huollettu ajoneuvo kuluttaa vähemmän ja on päästöiltään pienempi – mutta myös turvallisempi liikenteessä. Varsinkin kun kuljettaa noita pieniä ihmisiä, on turvallisuus noussut ihan omaan luokkaansa, siinäkin mielessä että auto ei jätä tielle (ja tottakai turvallinen auto on aina tärkeä!). Lähdin etsimään autohuoltoa, joka mainitsisi toimintaperiaatteessaan ekologisuuden. Niitä oli surullisen vähän, mutta kuitenkin muutamia. Sen jälkeen tutustuin kunkin liikkeen palveluihin paremmin, ja ehdottomaksi parhaiten edukseen esiin nousi Porissa sijaitseva Huoltopioneerit. Huoltopioneerit tarjoaa huolto- ja korjauspalveluja aina mopoautoista matkailuajoneuvoihin – takuutyönä. Heidän toimintaperiaatteissaan korostuu vahvasti ekologisuus – se näkyy tuotevalinnoissa, työskentelytavoissa, energian säästämisessä sekä kierrätyksessä. Heidän palvelukattauksensa on hyvin laaja – esimerkkipalvelut pääset tsekkaamaan täältä.

  Toimintatapa joka kunnioittaa asiakasta ja luontoa.

  Huoltopioneerit otti automme vuosihuollon hoitaakseen. Rehellisesti voin kertoa, että omaan hieman huonoja kokemuksia huoltoliikkeistä. Olen nainen, joka ei nyt itsessään tietenkään tarkoita sitä etten tietäisi autoista mitään, mutta minun tapauksessani se kyllä tarkoittaa. Minua on viilattu linssiin, tytötelty ja vähätelty. Olen istunut tupakanhajuisten huoltoliikkeiden öljyisillä penkeillä tunnin poikineen, jonka jälkeen avaimet on isketty käteen sen kummemmin selittelemättä. Tämän vuoksi olin lievästi sanottuna stressaantunut koko huollosta. Turhaan! Ensinnäkin Huoltopioneerien tila oli poikkeuksellisen siisti. Diggasin siitä erityisen paljon, on hienoa että asiakkaiden viihtyvyyteen panostetaan. Toisekseen, jo siinä vaiheessa kun luovutin ajoneuvon heidän haltuunsa, he kertoivat tiivistetysti että mitä aikovat autolle tehdä ja paljonko siinä arvioltaan aikaa tulee kulumaan. Vinkkasivatpa vielä senkin, mihin kannattaa mennä kahville, ja tarjosivat fillaria lainaksi.

  Kun parin tunnin kuluttua palailin huoltamolle, työ oli juuri saatu valmiiksi. Asiakaspalvelija tsekkasi kanssani kaikki tehdyt kohdat huoltokirjan kanssa – niin, että oikeasti ymmärsin, mitä autolle oli tehty. Hän kävi läpi myös kohtia jotka eivät kuulu huollon piiriin, mutta on suositeltavaa tehdä. Tämä lämmitti erityisen paljon. Olen törmännyt aika monet kerrat tilanteisiin, joissa huollon aikana ajoneuvolle on tehty toimenpiteitä joista ei etukäteen ole sovittu. Käsitän turvallisuusaspektin ja on ehdottoman tärkeää että kaikki ongelmakohdat ja mahdolliset puutteet käydään läpi, mutta Huoltopioneerien toimintatapa oli hyvin asiakasta kunnioittava.

  Vielä pisteenä iin päälle: Huoltopioneerit on virallinen Chip-Tuning jälleenmyyjä. Kyseisen optimointiohjelman avulla auton moottorin suorituskyky paranee merkittävästi. Teho lisääntyy 25-35%, samalla kun polttoaineen kulutus pienenee. Muina mukavina lieveilmiöinä vaihteiden vaihtamistarve vähenee, ajamisesta tulee tasaisempaa ja ajoneuvon ohituskiihtyvyys paranee. Tämä on nyt vakaassa harkinnassa meilläkin. Huoltopioneerit tarjoaa myös eko-ohjelmaa, jonka avulla on mahdollista pienentää ajoneuvon polttoaineen kulutusta 8-15%.

  En voi kylliksi iloita siitä, miten siistiä on että tämänkin alan yritykset alkavat panostaa ekologisuuteen kasvavissa määrin, ja autohuolto ekologisesti ei ole enää silkkaa haavekuvaa. Huoltopioneerit on selkeästi edelläkävijä asian suhteen – sen lisäksi että sekä asiakaspalvelun että työn laatu oli aivan moitteetonta.

   

  Vastaa