• You are currently viewing Missä ruusut? Nyt on miestenpäivä

  Missä ruusut? Nyt on miestenpäivä

  Hei, tänään on miestenpäivä. Tiesitkö edes? Minä en tiennyt. Äsken satuin törmäämään Ylen uutiseen aiheesta, jossa kerrottiin tänään olevan miestenpäivä. Kerrottiin myös, että naistenpäivä löytyy kalenterista, mutta miestenpäivä ei.

  Miksi ei?

  Naistenpäivänä maaliskuussa kaupat jakoivat ruusuja ja uutiset vilisivät kehuja naisille. Minä sain pojiltani silloin onnitteluhalit ja mieheni toi minulle kukkia kotiin. Naistenpäivää ei voinut olla huomaamatta, kadullakin onniteltiin. Miestenpäivä sen sijaan taitaa mennä suurimmalta osalta meistä ohitse. Kuinka moni edes muistaa onnitella omaa miestään?

  Miten muistaa miestä?

  Niin siinä kävi, että minunkin mies lähti työmaalle ilman onnittelua aamulla. En oikeasti tiennyt koko miestenpäivästä mitään, tuskin tiesi hänkään. Pitää muistaa miestä illalla onnittelulla.

  Miten miestä tulisi sitten muistaa?

  Lue myös: Olen pahoillani, että sinulla on huono mies!

  Miehellekin voi viedä niitä kukkia? Meillä Pekka ei kyllä välitä kukista, enemmän todennäköisesti ilahtuisi jostain herkusta tai erikoisoluesta. Mies varmasti tykkäisi jalkahieronnasta tai autotallin siivoamisesta hänen puolestaan. Täällä on kuitenkin tänään sen verran kiire päivä, että mitään ihmeellistä ei kyllä enää ehdi järjestämään. Onnittelu nyt vähintäänkin pitää järjestää.

  Miten te muut aiotte onnitella miestä?

  Miestenpäivä tärkeä päivä pojille

  Muistatteko, kun olitte tyttöjä ja kuinka hienoa oli, kun naistenpäivänä muistettiin naisia? Minä ainakin muistan, että siitä tuli sellainen tosi ylpeä olo. Minustakin tulee joskus vielä nainen. Ja minun naiseuttani juhlitaan samanlailla.

  Lue myös: Poikani, älä avioidu naisen kanssa, jolla on näitä piirteitä

  Pidänkin siis huolta siitä, että mun pojatkin tietävät tänään olevan miestenpäivä. Koska haluan poikien näkevän tasa-arvon myös näissä asioissa. Haluan poikieni kokevan, että he ovat kasvamassa isona johonkin sellaiseen, mitä on syytä juhlia. On hienoa olla mies ja sitä on syytä juhlia. Siinä missä naiseuttakin.

  Isänpäivähän oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa liputuspäivä. Äitienpäivää on liputettu 1947 vuodesta asti. Aika outoa?

  Ehkä tämä miestenpäivän juhliminen tulee myös samanlailla laahaten perästä, mutta jossain vaiheessa sekin saadaan tasa-arvon nimissä kalenteriin. Koska yhtälailla, kun vanhemmuus on yhtä tärkeää molemmille sukupuolille, niin myös naiseuden, että miehuuden tulee olla yhtä juhlittu asia.

  Hyvää miestenpäivää kaikille miehille! Olette päivänne ansainneet.

  Vastaa