• You are currently viewing Teinille joulukalenteri ideoita

  Teinille joulukalenteri ideoita

  Joulukuu on kohta täällä ja on aika asettaa joulukalenterit seinälle. Teinille joulukalenteri oli hieman kimurantti juttu. Joulukalenteri on meillä pojilla yleensä ollut pussikalenteri, minne tupsahtaa joka aamu uusi pieni lahja. Nyt kun vanhin pojista on jo teini-ikäinen, niin hänelle piti suunnitella jo vähän toisenlaista kalenteria. Pikkuautot ja piparimuotit eivät ehkä oikein enää iske.

  Arpakalenteri

  Päätin tehdä Ossianille tänä vuonna yksinkertaisen arpakalenterin. Eli siinä roikkuu 24 arpaa, viimeisenä tietysti vähän arvokkaampi arpa. Ostin perus canvastaulun valkoisena, jouluista narua ja pikkuisia koriste pyykkipoikia. Siinä se. Helppo tehdä tällaisen nakkisormenkin ja edullinen toteuttaa. Arpoja löytyy jopa eurolla kappale.

  Arpajaislain mukaan alle 18 vuotias saa raaputtaa arpoja ja lunastaa jopa voitotkin aina 200 euroon asti itse. Yli sen menevät voitot pitää lunastaa yhdessä aikuisen kanssa. Ala-ikäinen ei voi itse ostaa arpoja, mutta lahjaksi niitä voi alaikäiselle ostaa.

  Lue myös: Teini-ikäisen pojan äidin tärkeimmät tehtävät

  Minä olen saanut lapsena silloin tällöin raaputtaa arpaa tai oman lottokupongin. Millään muotoa en silti ole riippuvainen rahapeleistä, en niitä itseasiassa edes pelaa. En edes lottoa, kuin ehkä kerran vuodessa. Meillä ei ole suvussa minkäänlaista rahapeli riippuvuutta, joten uskalsin pojalleni tämän tyyppisen kalenterin tehdä. Jokaisen aikuisen kuitenkin kannattaa miettiä sopiiko tämän tyyppinen kalenteri omalle lapselle.Vastuu on vanhemman.

  Positiivisuuskalenteri

  Viime vuonna tein pojille tällaiset positiivisuuskalenterit. Eli laitoin jokaiselle lapussa purkkiin 24 positiivista asiaa heistä itsestään. Aluksi tämä jaksoi kiinnostaa poikia, mutta loppua kohden alkoi selvästi kyllästyttämään. Ehkä tämä ei pienille lapsille ole niin kiva, mutta varmasti jo teini-iässä itseään etsivälle nuorelle voisi tehdä hyvää kuulla itsestään joka aamu joku ihana asia.

  Action-kalenteri

  Teini-ikäinen arvostaa varmasti myös tekemisestä koostuvaa kalenteria. Joka päivä jotain pientä tekemistä, mikäli niiden toteuttaminen vain on mahdollista. Jos ei nyt ihan joka päivä sentään vanhempien kanssa (siitä ei ehkä arvostusta heruisi), mutta välillä niinkin. Niskahieronta, aamupala sänkyyn ja vaikkapa leffareissu yhdessä, voisivat olla hauskoja ideoita kalenteriin.

  Joskus voisi toteuttaa illan, jolloin ei olisi ollenkaan nukkumaanmenoaikaa, aamupäivä kun saisi valita itse lounaansa ja viikonloppu, kun katsotaan yhdessä vanhoja valokuvia. Teini voisi olla kiitollinen laskettelupäivästä kavereiden kanssa, yökyläilystä parhaiden kavereiden kesken ja vaikkapa herkutteluhetkestä kahvilassa. Taivas (ja lompakko) rajana.

  Tehtävät voi piilottaa luukkuihin tai lähettää vaikka viestinä aina aamulla.

  Pussikalenteri

  Pussikalenterikin voi vielä toimia teinille, hieman teinistä riippuen.

  Uskallan kuitenkin väittää, että teinitytölle sinne on helpompi keksiä kaikenlaista pientä kivaa, kuin teinipojalle. Tytölle voit tiputella pusseihin kynsilakkaa, huulirasvaa, pompuloita, luomivärejä, koruja ja vaikka mitä. Toki kukaan ei kiellä laittamasta niitä teinipojillekin, mutta ainakaan meidän teinipoika ei niillä kyllä mitään tekisi.

  Teinille pussikalenteriin voi laittaa myös, leffaliput, heijastimia, kyniä, magneetteja, mietelauseita, rahaa, popsocketteja, arpoja, herkkuja ja vaikkapa koristeita joulukuuseen.

  Täällä lisää ideoita kaineikäisille pussikalenteriin

  Minkälainen kalenteri teillä on pojalle tulossa?

  Kommentit

  1. Matsku

   Teen itse lego kalenterin pojalle

  Vastaa