• You are currently viewing Palelen kotonani, koska mieheni on termostaattidiktaattori

  Palelen kotonani, koska mieheni on termostaattidiktaattori

  Minä palelen kotonani, enkä ole taatusti ainut nainen, joka niin tekee. Törmäsin tänään mielestäni aika huvittavaan uutiseen naisten palelemisesta kotonaan. Siinä kerrottiin tutkimuksesta, jossa kotona lämpötilaa alentavia miehiä kutsuttiin termostaattidiktaattoreiksi. Tutkimuksesta kirjoitti Iltalehti.

  Tämä tuli sinällään aika hauskaan saumaan, koska olemme mieheni kanssa vääntäneet kodin lämpötilasta jo aika pitkään tänä alkutalvena. Hänestä sen pitäisi olla alhaisempi, minusta meillä on liian kylmä. Lämpötila näyttää mittarin mukaan olevan meillä 21, mutta palelen silti.

  Ja tietysti lähetin miehelleni nyt tuon linkin tähän uutiseen. Tottakai!

  Tutkimus nimittää miehiä diktaattoriksi

  Yhdysvaltalainen Ohio State Universityn tutkimus, kutsuu lämpötilaa asunnossaan laskevaa miestä ”kevyesti” diktaattoriksi. Tutkimuksen mukaan miehet viihtyvät naisia matalammassa lämpötilassa (koska lihakset).  Tämä pitää selvästi paikkansa, ainakin meillä.

  Välillä olen ollut niin jäässä meidän kotona, että olen ollut takki päällä sisällä. Sormet ja nenänpää ovat minulla aina kylmät, kai minulla on myös huono ääreisverenkierto. On aika haastavaa näpytellä tietokonetta sormien ollessa kuin jääpuikot.

  Sohvalla leffaa katsoessa pitää kääriytyä vilttiin, peittoon ja vielä yhteen vilttiin. Jalassa ainakin tuplasukat ja päällä villapaita jos toinenkin. Juomana lämmin glögi. Terästetty.

  Yrittääkö mieheni jäädyttää minut? Ehkä pakastaa elävänä? Onko ajatuksena luistinrata olohuoneeseen vai ihan vaan vittumaisena aviomiehenä oleminen? En tiedä. Sellainen on tuo meidän diktaattori!

  Mun lempipaikka kotona on ruokailuhuone, missä on takka. Siinä voin sulatella jäätyneitä jäseniäni.

  Palelen kotonani, mutta silti…

  Pohdin nyt tuota mieheni diktaattorimaista toimintaa, että miten se tekee hänestä diktaattorin sen enempää, kuin minustakaan, jos minä käännän lämpötilaa lämpöisemmälle? Vai onko tässä oletusarvona, ettei nainen osaa säätää asuntonsa lämpötilaa? Silloin ehkä ongelmana ei ole miehen diktaattorimaisuus, vaan naisen avuttomuus.

  Meillä täällä on 5 miespuolista ja minä. Nuo jätkät hikoilee pakkasessakin, joten tottakai meillä lämpötila taloon laitetaan enemmistön toiveen mukaan. Sehän on selvä juttu. Muutenkin on ehkä helpompaa lisätä vaatetta, kuin heilua kulkuset paljaana ja hiestä märkänä päivät pitkät.

  Onneksi meillä on takka. Voin istua sen ääressä, kun paljon paleltaa. Oikeasti palelen, se on totta, mutta selviän sen kanssa kyllä. Taisi tuo mies tuon lämpötilan kanssa vähän vastaan tullakin.

  Sitäpaitsi jos nyt rehellisiä ollaan, niin kaksilahkeiset ovat meitä naisia ympäristöystävällisempiä säätäessään kodin lämpötilaa kylmemmälle. Se on oikea ekoteko. Hyvä miehet!

  Tiesitkö muuten, että optimilämpö kotiin olisi 22 °C. Siihen ovat naiset ja miehet kohtalaisen tyytyväisiä. Ehkä meillä nostetaan siis asteita vielä yksi.

  Lähde: Iltalehti

  Kommentit

  1. Lya

   Enemmistön mukaan sitä kannattaa mennäkin yleensä. 😘 Meillä on pääasiallisesti puilla lämmitys, koska tulee halvemmaksi vaikka lämpötila olisi suurempi. Nyt ollaan menty täyssähkölämmityksellä viimeiset puolitoista kuukautta ja kaikki tuntuu palelevan vuorokaudenajasta riippuen matalampien lämpöjen vuoksi. 😅 Ei meillä kyllä enempää vaatteita tunnu päälle menevän 😂 Itse liputan kompromissien perään.

   Harmillista, että eriävässä mielipiteessä toinen leimataan diktaattoriksi. Nimitys tässä menee mielestäni samaan kastiin, kun toista kutsuisi pihtariksi. Se nostaa hiukan karvoja pystyyn.

   1. Jonna

    Meilläkin on tuossa toi takka ja puulämmitteinen hella, joilla saa kyllä taloon lisälämpöä, kun vaan lämmittelee. Ja samaa mieltä tuossa diktaattorinimityksestä, lähinnä vain huvittava. Vähän sama, kun nainen ja mies väittelisi mitä syödään tänään. Mies haluaisi pihviä ja nainen jauhelihaa. Nainen menisi kauppaan, ostaisi jauhelihaa ja valmistaisi sen jälkeen siitä ruokaa, jonka jälkeen hän olisi ruokadiktaattori? Voihan nainen tosiaan säätää sitä lämpöä lisää ja mies itse ostaa pihvin, niin halutessaan. Tai mikä parempaa, niin yhdessä sovitaan joku molempia tyydyttävä kompromissi. Niin kuin varmaan normaalissa parisuhteessa tehdäänkin.

  2. Sanna

   Meillä minä olen se luhaksikkaampi ja aina kuuma. Paleleva voi aina pukea mutta kuumissaan ei voi tehdä mitään. Mies laittaa aina lattialämmityksen täysille niin että voi vaan istua kotona koska saa lämpöhalvauksen jos haluaa vaikka siivota tai tehdä ruokaa. Lapset ei palele myöskään joten mies saa kyllä vaan liikkua enemmän ja pukea päällensä.

   1. Jonna

    Näinhän se tosiaan menee, enemmistön mukaan. Ja vaatteiden lisääminen on tosiaan helpompaa kuin loputtomasti vähentäminen 🙂

  3. Syrinda

   Palelevalle yksilölle paras hankinta on lämpöpeitto! Ei enää vilukissa hetkiä muiden hikoillessa! Voit kääriytyä ihanan pehmoiseen lämpöpeittoon ja laittaa sen kuumentamaan kehoa. Mikä parasta muiden ei tarvitse kärsiä sinun palelun takia! Omani taisi olla obh noin 40e lämpöpeitto ja talvisin pelastus. En luovu tästä keksinnöstä enää ikinä

   1. Jonna

    Hei, kiitos hyvästä vinkistä!

  Vastaa