• You are currently viewing Ole poikani huoleton lapsi, niin pitkään kuin voit -aikuisuus on tylsää

  Ole poikani huoleton lapsi, niin pitkään kuin voit -aikuisuus on tylsää

  Saako nykyaikana enää olla huoleton lapsi? Taas joulun alla keskustellaan siitä, että saako lapsia huijata joulupukin ja tonttujen olemassaololla? Onko hammaskeijulla jekuttaminen reilua ja pitäisikö jo pienille lapsille kertoa avoimesti, että maapallo on pulassa?

  Näin yhdessä keskustelussa kommentin ”Kuka huijaa lastaan joulupukilla vielä vuonna 2019?” Niin surullinen, kuin tuo kommentti olikin, kuvasti se hyvin vuotta 2019. Vuotta, jolloin kukaan ei enää halunnut uskoa mihinkään hyvään. Vuosi, jolloin lapsetkaan eivät enää saa uskoa taikaan. Vuosi, jolloin aikuiset haukkuivat kilpaa toisiaan somessa. Haukutaan lapsia, naisia, miehiä, vanhuksia, maahanmuuttajia, päättäjiä, koirankakkaa ja koko maailmaa. Mikään ei ole hyvin ja aina on vika muissa.

  Tähän aikuisuuteen ei ainakaan minulla ole mikään hoppu lapsiani saattaa! Tämä aikuisuus on syvältä!

  Lapsuus on vain kerran!

  Lasten onni pienistä asioista on sellaista, mitä me aikuisetkin tarvittaisiin omaan elämäämme. Menee tämä elämä täysin hukkaan, jos stressaa ja vauhkoaa joka asiasta koko ajan. Haukkuu muita ja keskittyy omaan agendaansa.

  Ollie etsi yksi päivä lumesta tontun jalanjälkiä, se oli hänestä jännää. Joku elämäänsä kyllästynyt aikuinen varmaan kertoisi lapselleen, että tonttuja ei ole olemassa. Minä innostun poikani iloksi myös seuraamaan tontun jälkiä, jospa näkisimme yhdessä tontun. Ollien silmissä loistava ilo…sitä ei saa rahalla. Sitä ei saa kukaan meistä aikuisista enää mistään.

  Huoleton lapsi nauttii junamatkasta

  Mitä kaikkea pojat teillä rakastavat? Sellaisia juttuja, mitä ette aikuisena ihan ymmärrä? Sellaisia, mistä aikuinen ei enää saa mitään irti?

  Meille aikuisille junamatka on aika tylsä juttu. Siellä istutaan ja katsotaan ikkunasta ulos tai omaa kännykkää. Kunhan ei vaan vahingossakaan vilkaista tuntematonta kanssamatkustajaa.

  Lapset taas… Vuodesta toiseen esimerkiksi junalla matkustaminen on pojista super hauskaa. En ymmärrä, miten se ei koskaan menetä uutuudenviehätystään. Menimme eilen Oscarin ja Ollien kanssa Helsinkiin, ohjelmassa oli vaikka mitä kivaa, Tuomaan markkinoista (jotka olivat yllätykseksemme kiinni), Frozenin ensi-iltaan. Silti reissun parasta antia oli pojista ehdottomasti junamatka. Siellä he katsoivat ihmisiä silmiin ja juttelivat tuntemattomille. Osa aikuisista ei edes vastaa takaisin lapsille. Näyttävät, kuinka ”hauskaa” on olla aikuinen.

  Tuomaan markkinat

  Miksi ihmeessä haluaisin poikani tähän aikuisuuteen, mikä meillä nyt vallitsee? Miksi haluaisin, että he menettäisivät tuon elämänilonsa? Menettäisivät taian ja silmiensä loisteen! Miksi kukaan sitä haluaisi?

  Joten poikani, olkaa huolettomia ihania lapsia. Uskokaa taikaan tai ihan mihin vain supermiehiin. Sama se minulle. Teillä ei ole mikään kiire aikuiseksi ja tylsäksi.

  Vastaa