• You are currently viewing Pankkikortti lapselle?

  Pankkikortti lapselle?

  Pankkikortti lapselle? Kaupallinen yhteistyö PCKT – lasten ja nuorten oma maksukortti

  Raha- ja taloustaitojen opettelu kannattaa aloittaa lapsen kanssa jo pienenä. Aluksi helpompaa on perehtyä asiaan käteisen kautta – lapsi hahmottaa rahan arvon ja ostamisen logiikan helpommin, kun rahat ovat fyysisessä muodossa. Maksukortti tulee kuitenkin käteväksi jo alakouluiässä, kun lapsen elinpiiri laajenee. Suhtauduin itse ensin hieman hämmentyneesti siihen ajatukseen, että seitsemänvuotiaalla olisi pankkikortti, mutta syvempi pohdinta sai mieleni muuttumaan.

  Jo melko pienetkin ihmisenalut alkavat kasvattamaan reviiriään – tulee leffareissuja, lähdetään uimaan, hampurilaiselle, huvipuistoon… Joskus reissut saattavat tulla yhtäkkiä yllättäen, eikä kotona olekaan käteistä – tai kuten meidän tapauksessa, huonomuistinen äiti ei sitä koskaan muista nostaa. Sitten rahaa siirrellään edestakaisin vanhempien tileille joka nyt tietenkin onnistuu, mutta omat lapset ovat ainakin ilmaisseet, ettei ole kovin kivaa pyydellä kaverin äidiltä että voidaanko ostaa tuo, tai saisinko tämän.

  Niinpä meidän talouden kahdelta vanhemmalta herralta löytyvät kun PCKT-maksukortit. Ensin käytiin läpi perusasioita: tunnusluku on opeteltava ulkoa, sitä ei kerrota kenellekään ja korttia on säilytettävä huolellisesti. Sovittiin myös tiettyjä pelisääntöjä sen suhteen miten ja missä korttia käytetään. Meidän pojat tuntuivat ottavan asian hirmuisen suurena kunnianosoituksena, ja kyllähän tämä melko vastuullinen sekä merkittävä asia onkin. PCKT- korttien tilaaminen sekä käyttöön ottaminen oli

  PCKT-kortti eroaa tavallisesta pankin myöntämästä kortista niin, että se on vanhemman rinnakkaiskortti johon ei liity perinteistä pankkitiliä.

  Se tekee kortin käyttöönotosta huomattavasti helpompaa – itse tilaamiseen ei mennyt kuin muutama minuutti. Ensin latasin PCKT-sovelluksen sovelluskaupasta, jonka jälkeen rekisteröidyin sinne omilla pankkitunnuksillani. Tämän jälkeen vain valitsin pojille mieluisat kuvat kortteihin ja laitoin tilaukseen. Neljää päivää myöhemmin kortit tipahtivat postilaatikkoon. Myös salasanat sai valita itse. PCKT-korttiin liittyy lisäksi lisäksi lapsen oma sovellus, jolla voi seurata omaa rahankäyttöä ja opetella säästämistä. Myös vanhemmalla on oma sovellus, josta rahansiirrot ja rahankäytön seuranta sujuvat helposti.

  Nyt näin jo kortteja käytännössä testailleena, olen tehnyt muutamia erityisiä huomioita sen suhteen, miksi näitä haluaisin suositella muillekin.

  – Näillä on tosi turvallista ja vaivatonta alkaa harjoitella oman maksukortin käyttämistä.

  – Vanhemman on helppo siirtää tilille rahaa mobiilisovelluksella, ja siirroista saa myös toistuvia. Esimerkiksi viikkorahat menevät nyt automaattisesti suoraan lasten korteille.

  – Lapsi pystyy myös itse seuraamaan esimerkiksi säästämistään sovelluksen kautta, mutta ei pysty tekemään siirtoja tms.

  –  Korteista löytyy myös lähimaksuominaisuus, joka on tosi kiva pieniä ostoksia tehdessä.

  Viimeisenä – vaan ei vähäisimpänä – tykkään myös siitä, että pystyn itsen oman sovellukseni kautta seurailemaan sitä, miten lapset käyttävät kortilta rahaa.

  Minkä ikäisenä teidän lapsille on hankittu ensimmäiset pankkikortit?

  Vastaa