• You are currently viewing Kuusi koristellaan vasta aattona ja muut tärkeät joulun jutut meille

  Kuusi koristellaan vasta aattona ja muut tärkeät joulun jutut meille

  Tärkeimmät asiat joulussa ovat jokaiselle perheelle varmasti erilaisia. Joulun tärkeimmät jutut on jollekin joulukinkku ja joulukirkko, näitä ei kumpaakaan meidän joulussa nähdä. Toiselle tärkeintä on koko suvun kokoontuminen yhteen tai joululaulut. Näitäkään ei meillä tapahdu. (Joulun jälkeen kyllä kokoonnutaan sisarusten kanssa yhteen).

  Lue myös: Possua ei meidän joulupöytään tule

  Perinteet ovat mukavia ja niitä löytyy meidänkin perhejoulusta. Tärkeimmiksi koen joulukuusen koristelun aaton aamuna, joulupuuro manteleineen ja tietysti rauhallinen jouluillallinen oman perheen kanssa.

  Tänä vuonna kävimme ekan kerran Tuomaan markkinoilla Helsingissä ennen joulua ja uskon, että tästä saadaan taas kiva uusi perinne poikien kanssa.

  Näiden lisäksi meillä on tapana katsoa Lumiukko-piirretty aattona, käydä joulukävelyllä ja joulusaunassa. Usein menemme hautausmaalle, minne viedään myös kynttilä isälleni, muualle haudattujen muistolehtoon. Kynttilä sytytetään ainakin pihaan, jos emme ehdi hautausmaalle.

  Lahjat avataan aattona illalla. Ennen meille tuli joulupukki, mutta nyt lahjat ilmestyvät kuusen alle. Kun lahjat on avattu, niin pelataan lautapeliä yhdessä ja herkutellaan.

  Tuomaan markkinat
  Kävimme kahteen kertaankin Tuomaan markkinoilla, ekalla kerralla markkinat olivat kiinni.

  Pyhät ilman puhelimia ja pelejä

  Se mistä en jousta on 24-25 päivien totaalinen puhelin kielto. (Minä ehkä otan muutaman kuvan, mutta pojat ei saa olla puhelimilla.) Vielä Tapaninpäivänäkään ei pelailla pleikkarilla, eikä mennä kavereille, vaan ollaan perheen kanssa. Tämä on joka vuosi ärsyttänyt poikia yhä enemmän ja enemmän. Teini-ikäinen ei ihan arvosta tätä.

  Minusta se on silti tärkeää, meidänkin arki on aika hektistä harrastuksineen ja muine menoineen. On hyvä oikeasti pysähtyä hetkeksi ihan tähän omaan kotiin, oman perheen kanssa. Jos olisi lunta, niin oltaisiin varmasti joulupäivä ja tapaninpäivä pulkkamäessä, mutta nyt näyttää siltä, että pitää keksiä ihan muuta puuhaa…

  joulukoristeet
  Jouluista kotiamme

  Joulun jutut ja kiitollisuus

  Joulu oli pitkään minulle aika ristiriitainen juhla. Isäni kuoli joulukuussa, juuri ennen joulua, joten vuosia jouluun sekoittui paljon surua. Nyt kuitenkin omien lasten myötä joulusta on uudelleen tullut sellainen onnen juhla, millainen sen pitääkin olla.

  Lue myös: Usko poikani joulun taikaan -aikuisuus on tylsää

  Olen tänä vuonna erityisesti ollut aika tunteellinen koko joulukuun. Jotenkin herkistynyt siitä, miten paljon olen elämältä saanut. Olen aina toivonut isoa perhettä, jonka kanssa viettää joulua ja nyt minulla sellainen on. Minulla on ihana talo, minkä rakensi minulle mies, joka on minulle sopivin mies koko maailmassa. Olen terve, koko perheeni on terve ja meillä on mahdollisuus matkustella ja nauttia elämästä yhdessä.

  Koskaan ei tiedä huomisesta, mutta juuri nyt, tänä jouluna, kaikki on täydellisesti!

  Ps. Hyvää joulua kaikille blogini lukijoille. Kiitos kun jaksatte lukea ja ihan mieletöntä, että blogin uniikit kuukausilukijat tekivät nyt marraskuussa uuden ennätyksen. Teitä oli täällä yli 90 000 yksittäistä eri ihmistä lukemassa blogiani marraskuun aikana. Mieletöntä. Kiitollinen olen tästäkin.

  Tulkaahan seuraamaan minua myös instagramiin. Unohtamatta Poikien Äitien yhteistä instagramia.

  Vastaa