• You are currently viewing 10 parasta elokuvaa äidille ja pojalle katseltavaksi yhdessä

  10 parasta elokuvaa äidille ja pojalle katseltavaksi yhdessä

  Mitkä ovat ne 10 parasta elokuvaa äidille ja pojalle katseltavaksi yhdessä siinä vaiheessa, kun koko perheen piirretyt eivät enää uppoa?

  Vaikka täällä Järvenpäässä ei ole ollut lunta ja ollaan oltu paljon enemmän sisällä, kuin normaalisti joululomilla, niin tekemistä on piisannut. Ollaan pelailtu lautapelejä, luettu kirjoja ja pojat on pelanneet nyt loppulomasta normaalia enemmän pelikonsoleilla.

  Lue myös: Tärkeät ikärajat pojille

  Ollaan myös kunnostauduttu leffojen parissa. Ollaan katottu poikien kanssa paljon uusia leffoja. Kun pojat oli pieniä, niin yhteiset leffat oli helppo löytää. Kaikille kelpasi uusimmat piirretyt Disneylta ja Pixarilta. Nyt isompien poikien kanssa joutuu jo keksimään uutta katseltavaa.

  Elokuvamakumme ei niin kohtaa. Pojat tykkää pääasiassa toiminnasta, isänsä myös. Minä tykkään draamasta. Komedia uppoaa puolestaan meihin kaikkiin. Sama kuvio kuulemma toistuu monessa muussakin poikaperheissä. Tästä syystä keräsin tähän ne elokuvat, jotka menevät (ainakin meillä) äideille ja pojille yhdessä.

  elokuvaa äidille ja pojalle

  Vanhaa ja uutta elokuvaa äidille ja pojalle

  Paluu Tulevaisuuteen K-12

  Erityisesti me kasarin ja ysärin lapset muistetaan elävästi elokuva Paluu tulevaisuuteen. Päätin taannoin katsoa sen poikieni kanssa ja he tykkäsivät kovasti. Elokuva oli mukavaa nostalgiaa äidille ja matka menneisyyteen pojille. Paluu tulevaisuuteen on tieteiskomediaelokuva, joka tuli ensi-iltaan Yhdysvalloissa 3. heinäkuuta 1985. Elokuvan jatko-osat ovat Paluu tulevaisuuteen II ja Paluu tulevaisuuteen III

  Karate Kid K-11

  Tämä vanha elokuva teki meidän poikiin ison vaikutuksen. Siitä nousi jopa yhden pojistamme lemppari elokuva. Itse olen nähnyt Karate Kid -elokuvan, mutta en erityisesti sitä mitenkään fanittanut lapsena. Poikien isä puolestaan fanitti ja aloitti karate harrastuksenkin tämän elokuvan myötä. Karate Kid on vuonna 1984 ensi-iltansa saanut, karatesta kiinnostuneesta nuoresta kertova elokuva.

  Myrskyn ratsastajat K-16

  Vähän isompien poikien kanssa kannattaa katsoa myös Myrskyn ratsastajat eli Point Break -elokuva. Ikäraja on ihan aiheellinen, minä katsoin elokuvan kuitenkin kohta 14-vuotiaan poikani kanssa ja hän sanoi sitä tosi hyväksi. Itseäni siinä kiinnosti näyttelijät ja surffaus. Myrskyn ratsastajat on vuonna 1991 ensi-iltansa saanut toimintaelokuva. Pääosissa elokuvassa ovat Keanu Reeves ja Patrick Swayze. Elokuva kertoo FBI-agentista Johnny Utahista, joka saa tehtäväksi soluttautua useista pankkiryöstöistä epäiltyyn surffariporukkaan.

  Elokuvaa äidille ja pojalle

  Ace Ventura -lemmikkidekkari K-12

  Jos haluaa nauraa poikien kanssa oikein huolella, niin kaivakaa esiin vanha kunnon Ace Ventura -lemmikkidekkari. Pojat nauroivat katketakseen koko elokuvan ajan. Äiti myös. Ace Ventura – lemmikkidekkari on yhdysvaltalainen komediaelokuva vuodelta 1994. Elokuvan pääosassa on koomikko Jim Carrey, joka esittää Ace Ventura -nimistä lemmikkieläinetsivää. Ace Ventura sai myös jatko-osia.

  Yksin kotona K-7

  Yksi kestosuosikki, ainakin joululomilla on ollut meillä Yksin kotona -elokuvat. Tämä uppoaa pienempiinkin poikiin. Yksin kotona julkaistiin vuonna 1990. Se on täyttä komediaa ja kertoo pienestä pojasta, joka jäi vahingossa yksin kotiin. Yksin kotona -elokuvasarjaan on tehty neljä jatko-osaa.

  A Star is Born k- 15

  Tämän elokuvan katsoin poikani pyynnöstä hänen kanssaan. Elokuva oli positiivinen yllätys ja täynnä hyvää musiikkia. Niin äiti kuin poikakin tarvitsi nenäliinoja. Elokuvasta kehkeytyi myös monta hyvää ja arvokasta keskustelua. A Star Is Born on vuonna 2018 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen romanttinen musikaalielokuva, joten kyllä pojatkin saattaa kiinnostua romantiikasta.

  Taru Sormusten Herrasta triologia K-12

  Fantasiaromaaniin perustuva kolmen elokuvan triologia on pakko nähdä. Tässä elokuvassa yhdistyy toiminta, fantasia ja draamakin. Elokuvat on tosi jännittäviä ja jokainen elokuva melko pitkä. Tälle maratoonille pitää siis varata ihan kunnolla aikaa. Elokuva kuvattiin Uudessa Seelannissa ja se esitettiin vuonna 2002.

  Stars Wars triologia K-12

  Tähtien sota ei esittelyjä kaipaa. Moni poika onkin tästä hyvän ja pahan taistelusta erityisen kiinnostunut. Suosittelen myös äitejä katsomaan poikansa kanssa Tähtien sota -elokuvat läpi. Sen jälkeen olet paljon paremmin perillä Star Wars maailmasta ja keskustelu pojan kanssa sujuu, vaikka puheeksi tulisi jedit ja sithit. Aloittakaa yhdessä koko triologia alusta. Ensimmäinen elokuva on ilmestynyt 1977 ja uusin on nyt juuri elokuvateattereissa.

  elokuvaa äidille ja pojalle

  Pirates of the Caribbean K- 11

  Elokuva, missä yhdistyy jännitys, toiminta, fantasia ja draamakin. Merirosvot ja jännittävät taistelukohtaukset kiinnostavat erityisesti poikia. Upeasti toteutettu elokuva, hyvillä näyttelijöillä. Pirates of the Caribbean ensimmäinen elokuva ilmestyi vuonna 2003. Sen jälkeen niitä on saatu neljä lisää. Ikärjat näyttävät vaihtelevan elokuvakohtaisesti.

  Hachiko -Tarina uskollisuudesta K-S

  Tämänkin elokuvan katsoin poikani pyynnöstä hänen kanssaan. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo liikuttavan tarinan Hachiko -nimisestä löytökoirasta, jonka professori pelastaa kadulta. Isäntä kuolee yllättäen, eikä eräänä päivänä enää palaakaan töistä kotiin. Uskollinen Hachiko ei luovuta, vaan on päivittäin vastassa isäntäänsä juna-asemalla odottaen tätä kotiin – vuosikausien ajan.  Ensi-ilta elokuvalla oli vuonna 2009.

  Toivottavasti listasta löytyi uusia ideoita äideille ja pojille katsottavaksi. Lisää ideoita voi paljastaa kommentteihin. Mukavia leffan katseluhetkiä.

  Vastaa