• You are currently viewing Näin tulet onnelliseksi -5 vinkkiä

  Näin tulet onnelliseksi -5 vinkkiä

  Miten tulet onnelliseksi? Tai lähdetään nyt liikkeelle siitä, että ehkä sana onnellinen on hieman harhaanjohtava. Onnellisuuden tavoittelu, kun usein tekee ihmisistä onnettomia. Vaikka onnen jossain vaiheessa tavoittaisi, niin sen onnen ryöpyn jälkeen, on jäljellä taas sama vanha pyrkimys onneen.

  Voitaisiin siis puhua tässä ennemminkin siitä, miten tulet tyytyväiseksi. Tyytyväisyys toki tuntuu kehossa onnellisuutena, joten nämä kaksi käsitettä kulkevat käsi kädessä.

  Minulla oli ihana vuosi 2019. Sanoinkuvaamattoman täydellinen. Tietysti tämän tyyppinen onnellisuuden vuosi on myös tuurista kiinni. Mikäli elämässä tapahtuu jotain tosi ikävää, on aika vaikea kokea itsensä onnekkaaksi. Kuitenkin uskon, että myös oma muuttunut asenteeni elämään, on edesauttanut sitä, että olen nyt super tyytyväinen ja onnellinen.

  Mitkä sitten ovat ne jutut, mitkä ovat tehneet minusta tyytyväisen ja onnellisen? Kerron ne mielelläni, jospa joku muu saisi näistä hyvää ajateltavaa ja ehkä vuosi 2020 olisi hänen onnen vuosi.

  tulet onnelliseksi

   

  Näin tulet onnelliseksi

  Lakkaa tavoittelemasta onnea

  Tämä on kohdista tärkein. Onnellisuuden tavoittelu tekee ihmisen usein onnettomaksi. Jos tavoittelet jotain tiettyä unelmaasi fanaattisesti 20 vuotta, saattaa matka sinne olla kivinen ja raskas. Monesti me ihmiset mietitään, että jos vaan saataisiin kumppani, jos vaan saataisiin tutkinto, jos vaan saataisiin rahaa, jos vaan saataisiin hoikempi kroppa, niin oltaisiin onnellisia. Vaikka todellisuudessa ihminen voi olla hyvinkin onnellinen, vaikka ei saa kaikkea, mitä haluaa.

  Älä vertaa itseäsi toisiin

  Nyt someaikakaudella erityisesti itsensä vertaaminen toisiin on aivan älytöntä. Some on täynnä silotettua kuvaa ihmisistä ja ihmisten elämästä, et todellakaan tiedä, mitä kaikkea sen näytelmän takana piilee. Kauniit kuvat kotoa, voivat edeltää kiukkuisen äidin huutamassa lapsille, jotka sotkevat olohuoneen jatkuvasti. Täydellinen poseeraus aurinkorannoilla, voi edeltää monen tunnin asettelun ja hukkaan heitetyn hetken läheisten kanssa. Kuvan pitkän jälkikäsittelyn ja kohentelun, ennen sen julkaisua. Ole mitä olet, sinun ei tarvitse olla kuin muut.

  Älä uhriudu

  Uhriksi voi olla helppoa heittäytyä, mutta todellisuudessa teet sillä vain itsellesi hallaa. Ole toimija, äläkä uhri, silloin voit paljon paremmin. Älä syytä muita siitä, jos asiat eivät mene, miten haluat. Keskity itseesi ja omiin tekemisiisi. On tottakai mahdollista, että joskus koet epäoikeudenmukaisuutta ja surua, mitä sinun ei mielestäsi kuuluisi kokea, mutta loppujen lopuksi kukaan ei ole sanonut, että maailma olisi reilu. Kaikilla meillä on omat taakkamme kannettavana, kenenkään elämä ei ole ollut helppoa tanssia alusta loppuun. Voit vaikuttaa siihen, miten kestät vastoinkäymiset ja miten niiden jälkeen nouset jaloillesi.

  Arvosta erilaisuutta ja samanlaisuutta

  Me kaikki ihmiset ollaan erilaisia ja se on vain hyvä asia. On tietysti hauskaa, että voidaan välillä verrata itseämme myös ympäröivään maailmaan. On kivaa, kun meillä äideillä on yhteisiä juttuja, autoharrastajilla yhteisiä juttuja, vanhuksilla yhteisiä juttuja ja pojilla yhteisiä juttuja, mutta silti jokainen on kuitenkin yksilö. Kun arvostaa yksilön erilaisuutta, ei koe tarvetta itsekään välttämättä kuulua massaan, vaan voi rohkeasti olla omanlaisensa. Toisaalta iloita myös siitä, jos kuuluu joissain asioissa erilaisiin yhteisöihin. Niistä saa omanlaista voimaa ja tukea elämäänsä.

  Keksi hävinneen unelman tilalle uusi

  Unelmia on hyvä olla, mutta niiden varaan ei pidä onneaan rakentaa. Keksi unelmille varaunelmia, ja jos joku suuri tavoitteesi ei toteudu, niin sen sijaan että jäisit sitä märehtimään loppuelämäksesi, mieti tilalle uusi tavoite. Meillä kaikilla tulee elämässä eteen asioita, jotka eivät toteudu. Ihan jokaisella, et varmasti ole ainut. Taito piilekin siinä, että saa motivoitua itsensä seuraavaan asiaan. Ja unohtaa edellisen murehtimisen.

  Onnellista vuotta 2020! Ihan jokaiselle!

  Vastaa