• You are currently viewing Mistä tunnistat teinipojan?

  Mistä tunnistat teinipojan?

  Mistä tunnistat teinipojan? Onko sinulla kotona valvottava vauva tai vauhdikas pieni taapero? Lastenleikkiä… Odotas, kun saat teinipojan. Kerro valvotut yöt ja huoli tuhannella, niin pääset lähelle. Vaikka pojista sanotaankin, että ovat teini-iässä helpompia kuin tytöt, niin kyllä tässäkin on kestämistä ihan tarpeeksi.

  Teinipoika on helppo tunnistaa. Aivan kuin meidänkin nuoruudessa, on teineillä nykyäänkin ne omat juttunsa. Eikä me “boomerit” ymmärretä niistä tietenkään mitään.

  Lue myös: Teini-ikäisen pojan äidin tärkeimmät tehtävät

  Jos et tiedä mikä on boomer, niin googleta. Todennäköisesti teinipoikasi käyttää sinusta jossain vaiheessa tätä nimitystä. Lyhykäisyydessään meillä Suomessa se tarkoittaa sitä, että kun sanot nuorelle: ”kun minä olin nuori…”. Olet hänen silmissään boomer. Ainakin näin se meillä menee, mitään muuta en ole tuon nimityksen eteen tehnyt.

  No mutta itse asiaan…

  katukuvasta on helppo tunnistaa teinipoika, erityisesti jos itsellä on sellainen. Ei jää epäselväksi, missä teinipojat viipottavat. Muille, tässä tunnusmerkkejä.

  tunnistat teinipojan

  Tästä tunnistat teinipojan

  Huppu päässä

  Teinipojan tunnistaa siitä, että hänellä on todennäköisesti huppu jatkuvasti päässään. Kaupassa, pöydässä, sisällä, ulkona ja vessassa. Hupun alle piiloutuminen tuo ehkä jotain turvaa ja onhan se tosi coolia. Ainakin teiniopojan mielestä.

  Kesälenkkarit, säästä huolimatta

  Aivan sama sataako räntää, vettä vai lunta. Paistaako aurinko, vai onko pilvistä. Silti jalassa on ne suosikkilenkkarit. Se on hurjan mukavaa kulkea litimärissä sukissa talvella, kun ne kesäiset lenkkarit ei pidä sitten yhtään märkää.

  Hajurako vanhempiin

  Tietysti jokainen teini on omanlaisensa, mutta jonkinlainen hajurako syntyy vanhempiin viimeistään siinä vaiheessa, kun tullaan teiniksi. Kotona teinipoikaa tapaa lähinnä huoneessaan. Huoneen ovi visusti kiinni. Jos perhe lähtee kaupoille, saattaa teinipoika jäädä autoon odottamaan. Kauppaan asti raahautunut teinipoika kävelee nenä kiinni puhelimessaan, ainakin metrin edellä tai jäljessä vanhempiaan.

  Kaikki muut saa aina kaikkea

  Teinipojan vahva tunnusmerkki on myös se, että hänen kaikki muut kaverit elävät paljon parempaa elämää kuin hän. Kaikki teinipojan kaverit pelaavat rajattomasti tietokoneella ja konsoleilla, ilman ikärajoja tietysti. Kaikki teinipojan kaverit saavat syödä lounaaksi hampurilaisia ja kokista, joka ikinen päivä. Kaikki teinipoikien kaverit valvovat koko yön, koska heillä ei ole nukkumaanmenoaikoja. Kotiintuloajoista puhumattakaan. Teinipojalla on aina ne rageimmat vanhemmat kaikista.

  Lue myös: Tätä on teinipojan äitiys -Ihan mahtavaa!

  tunnistat teinipojan

  Tietää kaikesta kaiken!

  Teinipoika tietää kaiken kaikesta. Google on täysin turha enää nykyään, tietoa voi aina kysyä teinipojalta. Hän tietää kaiken tietysti paremmin kuin me ikäloput boomerit. Joitain asioita teinipoika toki osaa oikeastikin yllättävän hyvin, teinipoika menee teknologiassa vanhempien ohitse niin, että hujahtaa vaan. Mutta noin yleensä tieto kaikesta, mitä maailmassa on tapahtunut, tapahtuu ja tulee tapahtumaan, on kovin suurta teinipojan ikään nähden.

  Aikuiset utelee liikaa

  Jos juttelet teinipojan kanssa niitä näitä, utelet aina liikaa. Mikään ei kuulu sinulle ja sinun tulee aina huolehtia omista asioistasi. Kaikki sanomasi on noloa ja vanhanaikaista. Ajatuksesi on kivikautisia, etkä missään nimessä voi ymmärtää nykynuoria. “Awkward“, toteaa teinipoika, jos erehdyt kysymään häneltä jotain henkilökohtaista.

  Valokuvaus ei enää käy

  Vaikka teinipoika olisi ennen poseerannut tyytyväisenä perhevalokuvissa, teininä sekin ilo saattaa loppua. Poika haluaa valita omat julkaistavat kuvansa ja jonain päivinä ei suostu enää lainkaan kameran eteen. Ainakaan vanhempiensa. Ilmeisemmin aikuisten kuvaustaito ei riitä hänen ylhäisyydelleen enää.

  Teinipojat on ihan mahtavia!

  Vastaa