• You are currently viewing Kysely paljasti poikien lempikasvikset -kuinka terveellisiä ne ovat?

  Kysely paljasti poikien lempikasvikset -kuinka terveellisiä ne ovat?

  Mitkä ovat poikien lempikasvikset? Kaupallinen yhteistyö: Picadeli

  Minun kaikkien neljän pojan lempikasvikset ovat porkkana ja kurkku. Mietin, että onko se ihan sattumaa, että jokaisella on samat lempparit vai onko nämä tyypilliset lempikasvikset lapsille?

  Joten teetin kyselyn, poikien äideille tietysti. Kysyin, mikä on poikasi lempi kasvis/vihannes?

  Kurkku ja porkkana poikien lempikasvikset

  Niinhän siinä kävi, että melkoisella äänivyöryllä kurkku ja porkkana ovat poikien lempikasviksia. 40% pojista on sitä mieltä, että kurkku on heidän lempikasvis. 20% tykkää porkkanasta eniten.

  Loput kasvikset ja vihannekset sijoittuivat tasaisesti loppuun 40% sisään. Kolmanneksi sijoittui tomaatti, neljänneksi paprika ja viidenneksi parsakaali.

  Poikien herkku, eli kurkku, on täynnä vettä (96-prosenttisesti) ja siinä on vähän kaloreita. Kurkusta saa kuitenkin hyvin foolihappoja, ja siinä on myös A-, B- ja C-vitamiinia.

  Porkkana tarjoaa tunnetusti valtavan määrän A-vitamiinia. Sen lisäksi siinä on hyvin kuituja.

  Tomaatti sisältää runsaasti lykopeeni-nimistä antioksidanttia, joka voi vähentää riskiä sairastua syöpään sekä sydän- että verisuonitauteihin.

  Joten ei hullumpia lempikasviksia lainkaan!

  Poikien lempikasvikset

   

  Miten hyvin pojat syövät kasviksia?

  Leikkaamme pojille usein lautaselle yksittäisiä kasviksia, koska ainakaan meillä pienet pojat eivät vielä välitä perinteisistä salaateista, joissa on monenmoista kasvista sekaisin keskenään. Ainoastaan teinille uppoaa jo salaattiannokset.

  Testaa: Miten terveellisesti syö lapsesi?

  Jos haen itselleni lounassalaatin Picadelin pisteestä, noukin samalla pojille irtokasviksia omaan laatikkoonsa. Heille voi ottaa esimerkiksi porkkanaraastetta ja kurkkuja. Siinä voittaa aikaa kiireisenä päivänä, kun ei tarvitse lähteä pilkkomaan enää kotona niitä erikseen. Pojat vinkuvat aina myös ”nix naxeja” eli krutonkeja.

  poikien lempi kasvikset

  Jos voisin valita, niin söisin joka päivä kasviksia aina toiseksi ruuaksi. Aina se ei kutenkaan onnistu. Poikien kasvisten syönti on vielä aika paljon meidän vanhempien harteilla, harvemmin itse pyytävät. Porkkana on ainoa, mitä rouskuttelevat ja oikein pyytävät sitä melkein päivittäin. Kurkku menee enemmän voileivän päällä.

  Lue myös: Urheilevan lapsen välipala. Tällainen sen pitäisi olla

  Mikä on sinun oma lempikasvis? Itselläni se on varmaan kurkku. Keltainen paprika on myös hyvää, siinä on muuten tosi hyvin C-vitamiinia.

  Tarkastele TÄÄLTÄ lisää eri kasvisten ravintoarvoja

  Kommentit

  1. Heidi

   4,5 vuotiaamme nauttii jo hyvin salaattia ja tykkää fetasta 😅 viime vuonna vielä ei sekoitukset kelvanneet eikä varsinkaan tomaatti. Nyt kysyin häneltä lempi kasviksia ja vastasi TOMAATTI, paprika ja kurkku. Ei todellakaan huono juttu 😊

  Vastaa