• You are currently viewing Missä on poikien kivat vaatteet? Ei löydy ei!

  Missä on poikien kivat vaatteet? Ei löydy ei!

  Muistan vieläkin, kuinka poikien vaatteet aiheuttivat minulle päänvaivaa poikien ollessa pieniä. Vauvalle ja taperolle vielä löytyi kaikenlaista söpöä, erityisesti kun kävin rohkeasti shoppailemassa lilaa ja keltaista tyttöjen osastolta.

  Myöhemmin valikoima väheni, kun pojat kasvoivat leikki-ikään. Vaatteisiin tuli sukupuolen mukaisia leikkauksia, eikä tyttöjen röyhelöt, legginsit ja rusetit kiinnostaneet meidän poikia. Oli pakko siirtyä vain poikien osastolle, jossa valikoima oli… no surkea.

  Lue myös: Tyttöjen ja poikien lastenvaateosastot -8 liikkeen kuvat

  Poikien vaatteet; Mustaa, sinistä ja vihreää. Aika ankeita värejä.

  Äideille tehdyn kyselymme mukaan, poikien lempiväri on kuitenkin punainen, silti punaista näkee melko harvoin poikien osastolla. Pinkkiä on tuotu sinne jo enemmän, mutta sitä poikien lempparia; punaista ei oikein löydy. Kyselyn perusteella, poikien toiseksi lempiväriksi paljastui vihreä, sitä saattaa löytyä poikien osastolta, mutta usein vain maastokuviolla höystettynä.

  pojan vaatteet
  Meillä pojille on puettu erilaisia värejä paljon päälle. Tässä köllii Oscar 9 vuotta sitten.

  Vaatemallistot tehty vain tytöille

  Sain seuraavanlaisen viestin, eräältä poikien äidiltä:

  Instagramissa mainostettiin XXX uutta kesävaatemallistoa. Alkoi suorastaan raivostuttaa, kuinka XXX – joka on erittäin suosittu merkki – uusi mallisto on jälleen kerran täynnä ensisijaisesti tytöille suunnattuja vaatteita, malleja ja kuoseja. Ihan niinkuin me poikien vanhemmat emme olisi kiinnostuneita lasten muodista? Tätä uutta mallistoa markkinoidaankin lähes yksinomaan tyttöjen kuvilla. Tietysti brändit saavat tehdä mitä lystäävät, mutta luulisi niiden tarttuvan huomattavaan markkinarakoon, jos me poikien vanhemmat rummuttaisimme haluamme ostaa pojillemme hauskoja, trendikkäitä ja kekseliäitä vaatteita.

  Kävin kurkkaamassa kyseisen merkin valikoimaa ja minusta siellä oli yllättävän hyvin kivoja värejä ja valikoimaa, ihan kaikille lapsille. Löytyi ihanaa minttua ja keltaista.  Silloin kun omat poikani olivat pieniä, niin valikoima oli vielä huonompaa. Toki tuossa kuvastossa oli jälleen kerran korostetun paljon mekkoa ja rusettia.

  vaatteita pojille

  Omalla kohdallani tämä vaatehuoli on jo muutenkin aikalailla mennyttä elämää. Pojat ovat sen verran isoja, että pukeutuvat lähinnä verkkareihin ja huppareihin. Huppareissa on tarjolla jos jonkinlaista väriä ja kesällä tosi raikkaita shortseja, joten me ollaan näiden isojen poikien vaatevalikoimaan ihan tyytyväisiä. Tämä on tosi kiva vaihe äidille, sillä pojat eivät juurikaan stressaa vaatteistaan. Heille kelpaa lähes kaikki ja äidistä se on vaan hyvä juttu.

  Lue myös: Värikkäitä ja kestäviä uimashortseja pojille. VAU!

  Mutta muistan kyllä tuon tunteen, kun selailet lastenvaatekuvastoa, missä näkyy ehkä yksi poika ja 30 tyttöä. Lasten muoti on suunnattu lähes kokonaan tytöille. Kuitenkin lastenvaatteiden ostajat ovat pääasiassa naisia, joilla on lapsina niin tyttöjä, kuin poikia. Tässä yritykset mokaavat aika pahasti. Poikien vaatevalikoimassa olisi jollekin yritykselle olemassa aika iso markkinarako.

  Unisex-mallisto ei pelasta tilannetta

  On olemassa yrityksiä, jotka tarjoavat lapsille unisex-mallistoa. Unisex-mallistot ovat kuitenkin mielestäni tosi tylsiä, värinä sinappia ja harmaata. Valikoimassa lähinnä legginsit ja löysät pikkumyy-malliset paidat/hameet. Niissä on ikään kuin kaikki vaatteen muodot ja värit haihdutettu olemattomiin.

  Mitä, jos haluaisi kuitenkin näkyä, pukeutua värikkäästi ja vauhdikkaasti? Silloin valikoima on paljon suppeampi.

  Kun lapselle tulee ikää lisää, vaatteiden leikkauksetkin näyttelevät melko isoa roolia. Pojat tykkäävät, että haaruksissa on enemmän tilaa. Tytöt tarvitsevat vyötäröltä kapeampaa mallia. Ihan siitä syystä, että naisten ja miesten ruumiinrakenne eroaa toisistaan.

  Tässä vaiheessa viimeistään, olisi vaatemerkkien hyvä kiinnittää huomiota siihen, että myös pojille löytyisi kivoja ja värikkäitä vaatteita! Äidit niitä kyllä ostaisivat, jos niitä löytyisi. Vaikka onhan sekin totta, että kun pojat kasvavat, heidän vaatemakunsa muuttuu omanlaisekseen, eikä meillä äideillä ole siihen enää sanottavaa.

  pojille vaatteita
  Oscar nyt! 🙂 Edelleen käyttää kaikenlaisia värejä, mutta suosikki on vihreä.

  Ilmianna hyvä vaatemerkki tai mallisto muillekin poikien äideille!?

  Kommentit

  1. Poikien äippä

   Lindexillä IHANIA molemmille dopivia vaatteita ONNEKSI!! mutta damaa olen itse kironnut että 2 poikien samaa sävyä olevaa vaatesettiä vasten 30tyttöjen eri värisiä ja mallisia sekä kuvioista vaatesettiä.. meillä kyllä rohkeasti käytetään värejä ja kuoseja mutta pitsireunuksisia sekä röyhelöisiä ei olla ostettu.. vuodenvaihteessa normaalin pelkästään mustan pitkähihaisen etsintä meinasi olla täysin mahdotonta…

  2. Hannea

   Huomasin saman, että Lindexillä ei ollut enää selkeästi eroteltu poikien ja tyttöjen vaatteita keskenään, vaan kaikki sopi kaikille. Blaalla on myös ihania kuoseja pojille, ainakin pienille pojille. Omani on 3v ja tykkää kyllä eniten nimenomaan niistä autot/batman/ryhmä hau vaatteista, eli ei ole äidillä paljon sananvaltaa siihen mitä pukee 🙈 Hän on siis äärimmäisen tarkka omasta tyylistään. Äidin ja pojan maku ei ihan kohtaa 😅

  3. Väriä elämään

   Meidän pojat on ihastuneet englantilaisen Boden-merkin värikkäisiin ja mielikuvituksellisiin vaatteisiin ( netistä tilataan). Harmittavasti mielestäni vain laatu hieman laskenut, joten katson nykyään vähän tarkemmin mitä ostetaan. Kuudesluokkalaiselle kelpaa edelleen paidat, mutta haluaisi merkki-verkkarit. Nuorempi pitää edelleen eniten näistä vaatteista. Varsinkin housujen ja shortsien osalta sopivat yleensä hyvin meidän hoikille pojille. Onneksi netistä löytyy usein myös alekoodeja.

  4. Katariina

   Itse olen törmännyt sellaiseen uuteen verkkokauppaan kuin http://www.unikid.fi. Ja löytänyt muutamia kivoja tuotteita pojilleni. Valikoimassa on ollut kivasti värejä ja myös neutraalimpia tuotteita. Legginseistä löytyi ihana keltainen sekä liila mitä ei yleensä väreinä pojille löydy. Taitavat mennä hyvin myös tytöille eli unisex tyyliä. Itse olen ehdottomasti tämän tyylisuuntauksen kannalla ja onkin kiva, että tuotteiden ei tarvitse olla niin sukupuolisuunnattuja.
   Mukavaa kesää ja kiitos kirjoituksesta!

  5. Kristiina

   Villervalla taitaa olla ainoa, jossa on oikeasti kivoja kirkkaita värejä ja kuoseja myös pojille. Omasta mielestäni Lindexillä oli aikanaan ihan kivoja poikienkin vaatteita, mutta nykyään värimaailma on tylsän tummaa – varsinkin mitä isompiin kokoihin mennään.

  6. Tuskan hiki

   Olen tuskaillut tätä samaa asiaa monet kerrat kaupoissa sen jälkeen, kun lapsi kasvoi taaperovaatetuksesta ulos. Kaupoissa ja kirppiksillä valikoima vähenee ja ankenee, mitä enemmän pojalle tulee pituutta. Pikeepaidat/paitapuserot/neulepaidat ym ja slimfit- mallit eivät käy. T-paita- ja hupparivalikoima voisi olla muutakin kuin gamer- tekstejä tai pääkallokuvia. Miksi poikien vaatetukseen panostetaan niin paljon vähemmän? Voisiko joku ottaa kopin tästä ja tehdä asialle jotain?

   1. Jonna

    Tää on kyllä hämmentävää, koska ostoksia tekee pojille äidit siinä missä tytöillekin. Eli kulutusta varmasti olisi.

  Vastaa