• You are currently viewing Muoti saastuttaa, vaan sepä ei näytä kiinnostavan

  Muoti saastuttaa, vaan sepä ei näytä kiinnostavan

  Kuka puhuisi siitä, että muoti saastuttaa?

  Ilmastonmuutos mietityttää, puhuttaa ja jopa ahdistaa meitä ihmisiä. Lihansyöminen, lentäminen ja laivalla matkustaminen saastuttavat, nämä tosiasiat tietävät kaikki. Koska niitä on kovasti nyt kuulutettu meille kuluttajille.

  Hyvin vähän on puhuttu siitä, mikä saastuttaa kaikista eniten. Teollisuus. Yksi merkittävän iso asia siellä on kansainvälinen muotiteollisuus. YK:n Euroopan talouskomissio laski, että muodin päästöt ylittävät jopa globaalin lento- ja laivaliikenteen päästöt yhteensä.

  Onhan tässä nyt asia, mistä pitäisi puhua! Mutta miksi siitä ei puhuta? Meillä naisilla erityisesti olisi tässä peiliin katsomisen paikka!

  Pahin mahdollinen ilmastoteko olisi kai lentää ulkomaille shoppailemaan ja syömään lihaa.

  Mitä tehdä, jotta olisi vastuullinen kuluttaja?

  Jos haluat miettiä ympäristöä myös vaatekaappisi osalta, huomioi ainakin seuraavat asiat.

  • Pysy kaukana pikamuotiliikkeistä
  • Harkitse, ennen kuin ostat; tarvitsetko tuotetta todella?
  • Vältä trendien perässä juoksemista, koska muoti muuttuu koko ajan

  Omalla kohdallani voin ylpeänä todeta, että liikaa en ainakaan ostele. Hyvin harvoin ostan itselleni mitään ja kulutan vaatteet, kengät ja meikit aina ihan loppuun asti.

  Lue myös: Espanjasta kotiin junalla

  Mutta pikamuotiliikkeisiin olen sortunut.. Olen aika pihi, mitä tulee vaatteisiin ja ostan aina mieluummin edullista. En ole merkkien tai muodin perään, mutta en raaski kuluttaa paljon vaatteisiin tai kosmetiikkaan. Tässä asiassa voisin petrata ja selvitellä jatkossa paremmin, minkä yrityksen tuotteita kannattaa ostaa. Sen korjausliikkeen olen jo tehnyt, että ostan nyt enemmän kirpputorilta.

  Aina kotimainenkaan ei tarkoita, että vaate olisi vastuullisesti tai ilmastovastuullisesti tuotettu. Yle kirjoitti aiheesta: Suomalaiset vaatemerkit floppasivat vastuullisuus vertailussa.

  Pojat ovat ekologisia kuluttajia

  Pojat taitavat pääsääntöisesti olla aika ekologisia kuluttajia. Vaatteet pidetään loppuun ja lopuksi vielä paikataan paikoilla. (Tarrapaikat on muuten tosi käteviä). Pojat pukeutuvat niihin suosikkivaatteisiinsa koko ajan ja vaatekaapissa ei todellakaan roiku useita vaihtoehtoja odottamassa. Hyvä pojat!

  Lue myös: Ekosiivous, jokaisen ihmisen mahdollisuus

  Tämä on hieno piirre pojissa, mistä me äiditkin voisimme ottaa mallia. Voisimme hankkia kestäviä, vastuullisia vaatteita, joita pitäisimme enemmän ja pidempään päällä.

  Eiköhän olisi jo aika todeta, että voisimme tehdä paljon tälläkin saralla, vaikka se ei meistä niin kivaa olisikaan.

  Kommentit

  1. Melissa Laitakari

   Käy kirppareilla, sieltä saa muotivaatteita (muoti kiertää), tee omat trendisi 🙂

   1. Jonna

    Kirppareissa olen nyt kunnostautunut, samalla kun olen etsinyt sieltä vinyylilevyjä niin olen ostanut myös vaatteita. Ostin sieltä esimerkiksi nyt talvitakin, kun vanha hajosi.

  Vastaa