• You are currently viewing Boomerin päiväkirja -Nykynuoret ei sitten osaa!

  Boomerin päiväkirja -Nykynuoret ei sitten osaa!

  Boomerin päiväkirja, osa 1.

  Ok Boomer” -sanoo 14-vuotias Ossian minulle, lähes päivittäin. Mikä hiton boomer?

  Meidän Ossian on päättänyt näköjään laajentaa Boomereiden ikähaarukkaa, sillä Boomeri tarkoittaa alunperin 55-73 vuotiasta, suuren ikäluokan edustajaa, joka valittaa paljon nykynuorista ja nykyteknologiasta. Virallisesti “Boomer” on lyhenne sanasta baby boomer.  Millenniaalit ovat sitten ottaneet tämän ”kivan” nimityksen käyttöönsä.

  Mä olen vasta 40-.vuotias ja en mielestäni valita nykyteknologiasta, tai nuoristakaan, vaikka ruutuajasta ja ikärajoista olenkin tarkkana. Ehkä se sitten riittää kriteeriksi, kun kyseessä on oma äiti?

  Lue myös: Teini tuli taloon!

  Sanotaanko teitä muita ollenkaan boomeriksi kotona?

  No jos kerran olen boomeri niin, tästä lähtee…

  boomerin päiväkirja

  Boomerin päiväkirja

  Aamulla sain taas repiä ärsyttävän teinini ylös sängystä, jotta se ehti kouluun. On se kumma, kun sitä kännykkää pitää toljottaa illalla ja yö myöhään asti, niin ei uni sitten tule. Se on se kännykän sininenvalo, mistä olen puhunut pojalle, mutta ei mene jakeluun ei. Välillä otan siltä puhelimen pois illalla, mutta sitten se jää mun kontolle viedä se takaisin pojan nukahdettua, kun siinä on se herätyskello. Ennen oli paremmin, kun kellotkin oli erikseen.

  Wilmassa oli taas läksyhuomautus, yllätys. Kaikki energia menee nykynuorilla noihin youtube-videoihin ja pleikkapeleihin, niin kai ne läksyt sit unohtuu. Saan taas taatusti illalla tapella peliajoista, kun kaikki kaverit kun saa kuulemma aina pelata pitkin yötä ja tottakai k 18 pelejä, mitä meillä ei todellakaan pelata ennen täysi-ikäisyyttä. Ja yöpelitkin on täysin kielletty arkena, kun keskitytään kouluun.

  Pyysin Ossiania laittamaan jonkun typerän Tiktok-videon hiljemmalle tänään, kun ei täällä olkkarissa kuullut edes omia ajatuksiaan. Se sama saakutin rallatus pyöri siinä yhä uudestaan ja uudestaan. Meinasin tulla hulluksi. En tajua miten se jaksaa katsoa noita?

  Sit lopulta käskin laittaa kännykän kokonaan pois, kun poika oli tollottanut sitä valehtelematta jo kolme tuntia putkeen omassa huoneessaan. Se on kumma ettei siitä puhelimesta voi päästää irti edes kävellessään. Kävellään naama kiinni ruudussa paskallekin. Ja olin tietty sit taas ihan boomer. 

  Miten nää nykynuoret sais tekemään jotain. Oman huoneensa ne saattaa siivota, mutta mitään muuta ylimääräistä ei ne tee ellei pyydä tai vaadi. Sittenkin se tehdään vastentahtoisesti. Olis kiva, kun sais tohon poikaan vähän reippautta. Mä ainakin tein lapsena paljon enemmän kotihommia, tiskasin imuroin ja ihan jopa oma-aloitteisesti siivosin olohuoneen yllätykseksi äidille. 

  Kyllä ennen oli kaikki paremmin! Nuoretkin teki jotain muuta, kun istui kännykkä kiinni kädessä aamusta iltaan. 

  -Boomer-

  Ps. Tämä teksti on osittain fiktiivinen 🙂

  Kommentit

  1. Isä

   Olet nyt ymmärtänyt koko ”ok boomer” -meemin täysin väärin; boomer on mielentila eikä ikähaarukka. Nimitys kyllä tulee baby boomereista ja niiden mentaliteetista teknologiaa ja nuorisoa kohtaan. Olet tarinasi mukaan malliesimerkki boomerista; et ymmärrä ollenkaan lastasi ja syytät kaikesta teknologiaa, vaikket pysähdy miettimään, että olisit voinut kasvatuksessa itse vaikuttaa siihen, millainen lapsestasi kasvaa. Luultavasti lapsellasi ei ole ollut tarpeeksi vapautta, ja olet pitänyt häntä erossa teknologiasta liian pitkään. Voisit myös keksiä myös ongelmiisi muita ratkaisuja sen sijaan, että valitat asiasta blogissasi. Se, että kuvasit teinisi ärsyttäväksi, antaa kuvan, ettet välitä hänestä paljoa. Jos sinua häiritsee niin paljon meteli videosta, voisit pyytää lastasi käyttämään kuulokkeita, ja jos hän ei sellaisia omista, ostat hänelle sellaiset, ja sanot, että käyttää niitä, kun katsoo videoita. Sinivalo-ongelmaan auttaa se, että laittaa kännykästä sinivalosuodattimen päälle.

   1. Jonna

    Tuo Boomer nimityksen selitys löytyi ihan netistä, useasta eri lähteestä. Toki se on selvää, että nimityksen merkitys on muuttunut jo matkalla siitä, mitä se on todennäköisesti aluksi ollut. Sinulta taisi mennä koko kirjoitus vähän ohitse, ehkä siellä kirjoittaakin nyt joku nuori, eikä aikuinen 😉 Jokatapauksessa, kuten kirjoituksen lopussakin luki, teksti on osittain Fiktiivinen. Eli se on huumorilla kirjoitettu. Eilen luettiin se teinin kanssa yhdessä sohvalla 😀 Nauratti.

    1. Isä

     Vastasin, miten vastasin, koska en voi sanoa, mikä osa tekstistä on tarua. Olen nuorempi henkilö, mutta silti aikuinen. Tekstistä saattoi mennä jotain ohi, koska minulla on tarkkaavaisuushäiriö.

  Vastaa