• You are currently viewing Huorittelun TOP 3. Näin mua on huoriteltu

  Huorittelun TOP 3. Näin mua on huoriteltu

  Pohdin, että onkohan jokaista naista joskus elämässään huoriteltu? Onkohan huorittelun ja huora sanan käyttäminen ollut ennen yleisempää, kuin nykyään? Vai juuri toisinpäin?

  Villi veikkaus, että suurin osa naisista on siitä oman osansa joskus saanut. Vähintäänkin jossain baarissa, joku känninen ääliö on joskus jokaiselle sen ”kauniin” sanan ladellut. Se känninen ääliö saattaa olla niin nainen, kuin mieskin.

  Kävin jokin aikaa sitten keskustelua erään nuoren pojan kanssa, joka käytti tuota rumaa sanaa puhuessaan minulle jostain häntä ikävästi kohdelleesta tytöstä. Sen keskustelumme seurauksena uskon ja toivon, ettei tuo nuori miehenalku ei käytä tuota sanaa enää koskaan haukkumamielessä kenestäkään ihmisestä. Sen verran häntä siitä ripitin.

  Aloin sen keskustelun myötä muistelemaan niitä hetkiä, kun minua on huoriteltu. Niitä toki saattaa olla paljon sellaisiakin, joita en muista, (esimerkiksi jossain baarissa), mutta nämä seuraavat muistan elävästi.

  Huorittelun TOP 3 törkeimmälle listalle ylsivät

  Huorittelu 1.

  Vietin 16-vuotis syntymäpäivääni ja puhelin soi. Sellainen vanha perinteinen puhelin, missä et näe kuka soittaa. Vastasin puhelimeen ja siellä nuoren tytön ääni sanoin ”Onneksi olkoon pikkuhuora, nyt voit naida laillisestikin”. Ja TUUT TUUT TUUT.

  Hieman olin pihalla, että mitä tapahtui. Olin 16 vuotta ja en ollut vielä harrastanut seksiä kenenkään kanssa. Itseasiassa, en ollut edes pussaillut kuin muutaman pojan kanssa siinä vaiheessa. Myöhemmin selvisi, että soittaja oli luokkakaverini, joka oli saanut jostain päähänsä, että olin sekstaillut hänen poikaystävänsä kanssa. Se oli todella erikoinen olettamus, koska en ollut ikinä edes jutellut hänen poikaystävänsä kanssa.

  Huorittelu 2.

  Olin täysi-ikäinen, ehkä juuri sen 18 vuotta. Olin ravintolassa ja siellä oli myös isoveljeni. Pidimme hauskaa kavereiden kanssa ja isoveljeni sitten taas omien kavereidensa kanssa.

  Illan viimeiset hitaat alkoivat soimaan ja isoveljeni meni tanssimaan jonkun nuoren naisen kanssa. Minä en häntä tuntenut. Minä tanssin vieressä jonkun nuoren miehen kanssa. Tanssin jälkeen veljeni tuli kertomaan minulle, että kun he tanssivat meidän vieressä, niin tyttö oli kysynyt tunteeko veljeni hyvin minut? (Ei siis tiennyt, että olimme sisaruksia, mutta näki, että katsoimme toisiamme). Veljeni huijasi, että ei tunne. Tämän jälkeen tyttö kertoi veljelleni, että olen melkoinen huora ja jakorasia.

  Tämäkin oli aikamoinen tarina, olin siinä vaiheessa elämääni ollut sängyssä vain yhden pojan kanssa, joka oli pitkäaikainen poikaystäväni. Mistä lie moinen huhu lähtenyt liikkeelle.

  Huorittelu 3.

  Seurustelin ja olin nuori. Seurustelusuhteeni oli tulinen silloisen poikaystäväni kanssa, tappelimme paljon. Sitten se tapahtui, poikaystäväni ollessa humalassa ja kiukkuinen, hän sanoi minua huoraksi. Se oli tietysti totaalinen rajan ylitys ja sitä puitiin pitkään sen jälkeenkin. Emme eronneet sen vuoksi, mutta poikaystäväni ei koskaan enää sen jälkeen sanonut minua huoraksi, ei vihoissaan eikä humalassa. Erosimme myöhemmin muihin ongelmiin.

  huorittelu

  Huorittelun ja haukkumisen turhuus

  Huorittelulla ei välttämättä tarkoiteta mitään erityistä, vaan kyse voi olla ala-arvoisesta voimasanasta tai läpänheitosta. Tietysti sen käyttäminen on väärin, mutta jos sitä lähtee ylitulkitsemaan naisia alentavana ilmauksena, johtaa se ehkä vähän harhaan. Saman tyyppisiä ilmauksia löytyy niin miehille kuin naisillekin. Kuinkahan moni mies on kuullut joskus sanan ”munaton”. Näitä letkautuksia heittää niin naiset kuin miehetkin.

  Tärkeintä on koittaa opettaa nämä omat lapsemme niin, että eivät käyttäisi tämän tyyppistä ala-arvoista kieltä toisistaan. Kiukkunsa ja harmituksensa kun pitää pystyä sanottamaan muutenkin, kuin toisia ala-arvoisesti haukkumalla.

  Missä tilanteessa sua on huoriteltu?

  Kommentit

  1. Kirsi

   Mun isällä oli tapana huoritella mua kun olin yläasteikäinen. Eikä tämä liittynyt mitenkään mun poikaystävien määrään tai seksiin, kunhan vyön alle yritti iskeä. Ja viidennellä luokalla meidän luokan pojat huoritteli kaikki tyttöjä niin että päätyivät ongelmiin tästä.

  Vastaa