• Poikien tukkamuoti yllättää -permanentit on nyt muodissa

  Poikien tukkamuoti yllättää -permanentit on nyt muodissa

  Poikien tukkamuoti todella yllättää! En uskonut taannoin poikaani, kun hän kertoi koulukaverillaan (pojalla) olevan permanentti hiuksissaan. Poikani puhui totta, sillä myöhemmin minulle selvisi, että pojilla on nykyään permanentteja enemmänkin. Osa taas kihartaa päivittäin tukkaansa kihartimella. Kiharat on pojilla siis muotia.

  Meidän elämää tämä muoti ei tule koskettamaan, sillä meidän kouluikäisillä on kiharat ihan omasta takaa. Muutenkin toivon kasvattavani pojat niin, että se mitä heillä on luonnostaan, on just hyvä! Joten toivon, ettei ainoa suoratukkainen poikani halua  kiharoita missään vaiheessa.

  Olen nuoruudessani opiskellut kampaajaksi ja muistan hyvin sen permanentin vääntämisen asiakkaalle. Aika homma siinä oli. Asiakas istui penkissä useita tunteja. Ja ne myrkyt, ne haisi ihan kamalalle. Kerran yhdelle nuorelle tytölle tuli permisaineesta rakkuloita päänahkaan.

  Ei permanenttia alle 16 vuotiaille

  Nyt haluankin muistuttaa vanhempia vastuullisuudesta. Vaikka poika kuinka haluaisi olla muodikas, niin permanenttia ei kannata ottaa alle 16-vuotiaana ja siihen on syynsä.

  Alle 16v iho luokitellaan lapsen ihoksi, silloin ei suositella värjäystä tai permanenttia. Näin sanovat EU:n kosmetiikka-asetukset ja kansallinen kuluttajaturvallisuuslaki. Lapsen ja nuoren ihosta kemikaalit imeytyvät helpommin läpi ja on vaarallista, jos poika sattuu olemaan pahasti allerginen kyseisille aineille. Liian nuorena aloitettu värjäily ja permanenttailu voi myös altistaa myöhemmin aikuisiän allergialle.

  Lue myös: Tärkeät ikärajat pojille

  Näin minulle ainakin koulussa on opetettu. Kukaan vastuullinen kampaaja ei edes suostu tekemään värjäyksiä ja permanentteja alle 16-vuotiaalle. Jos joku ammattilainen suostuu, niin tuskin tekee muitakaan hommiaan kovin vastuullisesti. Haluaisitko istua tai istuttaa lapsesi sellaisen kampaajan penkkiin?

  Poikien tukkamuoti muuttuu

  Miesten ja poikien kiharat ovat olleet muodissa ennenkin. 80-luvulla suosiossa olivat pehmennykset ja pitkien hiusten kiharat, kuten monilla rokkareilla oli silloin. Tänä päivänä haetaan hieman rennompaa surffikiharaa.

  Sivuilta lyhyt ja päältä kihara tuntuu olevan nyt suuressa suosiossa nuorten poikien keskuudessa. Kuten tässä kuvassa Ossianilla on. Tosin hänellä ne on aidot luonnonkiharat.

  kiharat pojalla

  Lue myös: Poikien hiustrendit

  Tällä hetkellä muotivillitys on lähtenyt varmaankin tunnetuista julkkiksista. Hyvä tietysti, että pojat ja miehet voivat siinä missä me naisetkin, ottaa kiharat tukkaansa, niin halutessaan. Itse silti  toivoisin, että ihan molemmat sukupuolet vähentäisivät nimenomaan sitä itsensä ja ulkonäkönsä muokkaamista.

  Ei ole välttämättä lainkaan hyvä juttu, että pojat matkivat näissä asioissa meitä naisia. Mahtavaa olisi, kun kaikki olisivat tyytyväisiä siihen mitä ovat. Sillä onhan se totta, että erilaisuus on parasta ja me ollaan jo luonnostaan ihanan erilaisia kaikki.

  Mutta tämä on toki vain minun mielipiteeni.

  Vastaa