• You are currently viewing Miten keski-ikäisen tulisi pukeutua? Näin minä pukeudun

  Miten keski-ikäisen tulisi pukeutua? Näin minä pukeudun

  Miten sun mielestä keski-ikäisen tulisi pukeutua?

  Totuushan on tietysti se, että jokainen keski-ikäinen pukeutuu, miten itse lystää, eikä se muille ihmisille kuulu, MUTTA minua kiinnostaakin nyt se meidän itsellemme asettama ajatus siitä, mitä keski-ikäinen voi pitää päällään? Mitä mieltä olet? Miten ajattelet itsesi kohdalla nyt tai myöhemmin?

  Mun mies ajatteli nuorena, että hän käyttää yli 30-vuotiaana koko ajan vain pukuja. Ei ihan mennyt niin, miten suunnitteli, sillä hän nyt vielä 40-vuotiaanakin käyttää huppareita lähes koko ajan.

  Lue myös: Keski-iän muutokset; harmaita hiuksia ja väsyneitä iltoja

  Minä mietin joskus nuorena, että haluan olla nuorekas keski-ikäinen. Silti muistan myös ihailleeni aikanaan suuresti erästä keski-ikäistä naista, joka pukeutui hillitysti ja tyylikkäästi. Kun taas kaksikymppisten tavoin pukeutuneet keski-ikäiset tuntuivat lähinnä huvittavilta.

  keski-ikä

  Miten pukeudun nyt keski-ikäisenä?

  Ihan viime vuosiin asti olen pukeutunut aika samanlailla kuin ennenkin. Tykkään mekoista, joten olen pitänyt paljon mekkoja ja minihameita.

  Kun täytin 40 vuotta aloin miettimään, että onkohan minihame jo vähän mauton? Sen lisäksi, ettei se oikein enää pue minua, se on myös nykyisessä vartalossani aika epämiellyttävä päällä. Minimekoista olen pääasiassa siis luopunut.

  Muuten vaatteeni eivät ole kokeneet suurempaa remonttia, vaikka olenkin jo keski-ikäinen. En oikein tykkää monen ikäiseni suosimista roikkuvista tunikoista ja kauluspaidoista. Ne eivät istu minulle ja eivät myöskään mielestäni kuvasta minua.

  Lue myös: 40 vuotta! Mitkä asiat on paremmin, kuin 20-vuotiaana?

  Minun vaatekaapissani on paljon mekkoja, kellohameita ja tylliä. Sitten sitä ihan perus arkivaatetta, leggingsejä ja huppareita. Voisi tietysti olla, että jos työni olisi erilaista, kaapistani löytyisi hyvin toisenlaista vaatetta. Nyt esimerkiksi asiakastapaamisille menen mekossa tai farkuissa, sen tyylikkäämpää en juurikaan päälleni pistä.

  Terve.fi sivusto listasi 40-vuotiaan aikuisen naisen tyylin. Siellä oli listattuna kauluspaitaa, bleisereitä ja merkkilaukkuja. Näitä ei juurikaan minun vaatekaapistani löydy. Ehkä en siis pukeudu, kuin tyypillinen 40-vuotias?

  poikien äiti

  Keski-ikäinen suosii mukavuutta

  Sitä miten keski-ikäisen tulisi pukeutua, on varmaan mahdoton sanoa, mutta keski-ikä kuitenkin tuo yhden ison muutoksen pukeutumiseen lähes kaikille. Se on mukavuus! Nuorena sitä pystyi pukeutumaan melko epämukavastikin, kunhan näytti hyvältä. Sitä ei enää tällä ikää ikinä tekisi.

  Valitsen usein päälleni jotain sellaista, mikä ei purista ja kiristä. Toki kropan mallikin muuttuu, kun ikää tulee lisää ja vaatteet alkavat puristaa uusista paikoista. Keski-ikäinen haluaa syödä ja nauttia juomasta, eikä miettiä vatsamakkaroitaan, siksi päälle tulee puettua mielummin jotain tilavaa, kuin kiristävää. Alusvaatteisiinkin tulee panostettua ihan erilailla.

  Minä en enää perus minihametta useinkaan käytä, mutta ei minua minihame muiden keski-ikäisten päällä hetkauta. Tai mikään muukaan vaate. Sehän on tosiaan jokaisen oma asia, miten pukeutuu tai pukeutumatta jättää. Pääasia, että on itsellään mukava olla niissä vaatteissa, mitä päälleen on laittanut.

  Joten kysymykseen miten keski-ikäisen tulisi pukeutua, ei voi kukaan vastata, eikä pidäkään!

  Kommentit

  1. Kaisa

   Näin sinut poikien äidit risteilyllä ja ajattelin, et WAU vitsi miten tyylikäs mamma! 🔥

   1. Jonna

    Voi ei, kiitos sanoistasi. Meillä oli sponsori-vaatteet, en normaalisti olekaan noin tyylikäs. 🙂

  Vastaa