• You are currently viewing Mies töissä ympäri vuorokauden. Ennen tylsää, nyt aika siistiä!

  Mies töissä ympäri vuorokauden. Ennen tylsää, nyt aika siistiä!

  Onko poikien äideissä muita, jonka mies on töissä ympäri vuorokauden? Mun mies menee aamulla klo 9.00 töihin ja pääsee seuraavana päivänä klo 9.00 töistä. (Jos vaan pääsee lähtemään, välillä venyy paljon myöhemmäksi.)

  Kun pojat oli pieniä, niin oli aina tosi tylsää, kun mies lähti töihin. Se tiesi kokonaista vuorokautta yksinäisyyttä lasten kanssa. Lapset käyttäytyivät aina äidille vähän huonommin ja iltatoimet tuntuivat loputtomilta. Olo oli helposti yksinäinen.

  Lue myös: Miten keski-ikäisen tulisi pukeutua?

  Toki niinä päivinä tuli usein nähtyä ystäviä, joilla saman ikäisiä lapsia, tai käytyä puistoilemassa. Illat tuntuivat silti pitkiltä ja tylsiltä. Sitä nukuttamista ja ravaamista. Kunnes rojahti itsekin suoraan sänkyyn, kun oli niin poikki.

  Vaan kaikki muuttui myöhemmin

  Tässä haluan vaan kertoa kaikille pienten lasten äideille, joiden mies on töissä ympäri vuorokauden, että iloksi se vielä muuttuu.

  Nyt en vaihtaisi tätä enää pois! Kun pojat on omatoimisia ja päivät heidän kanssaan on pääsääntöisesti helppoja, niin on aika kivaa olla välillä ihan keskenään kotona, ilman isää.

  Me katotaan poikien kanssa, aina sillon, kun isä on illan poissa, Frendejä taas alusta. Saatetaan hassutella myös omia juttujamme, mitkä ei isää niin kiinnosta. Kuten näytellä toisillemme. Kun pojat menee nukkumaan, niin saan olla hiljaisessa talossa, ihan yksin, eikä kukaan halua minulta mitään! IHANAA!

  Mies töissä ympäri vuorokauden

  Voin katsoa, mitä haluan televisiosta tai lukea kirjaa kaikessa rauhassa. Polttaa kynttilöitä ja katsella valokuvia. Voin mussutella herkkuja, ei tarvitse jakaa niitä kenenkään kanssa. Voin olla vaikka puhelimella tai tietokoneella, ilman, että kukaan pahastuu siitä. Ei tarvitse jutella kenenkään kanssa.

  Lue myös: Mistä tunnistat teinipojan?

  Nukkumaan voin mennä sänkyyn koko leveydeltä, (paitsi jos sinne on tullut kasa poikia.)

  Tähän on niin tottunut, että nyt olisi tosi vaikeeta jos mies olisikin yhtäkkiä kaikki illat ja aamut taas tässä. Tottakai on ihanaa, kun hän on paikalla, mutta jos olisi AINA, niin siihen olisi kyllä vaikea taas tottua.

  Vuorotyö vaikeuttaa aikataulutusta

  Se, mikä on silti hankalaa on kaiken aikatauluttaminen. Mieheni on töissä vuorokauden ja kotona aina 3 vuorokautta. Koko oma elämäni menee pitkälle miehen työvuorojen mukaan. Se on mennyt niin jo yli 14 vuotta.

  Tämäkin oli haastavampaa silloin, kun pojat olivat pienempiä. Tukiverkkomme on aika huono, ja jos mieheni oli töissä, niin se tarkoitti sitä, että en voinut sopia mitään omaa niille päiville. Elämääni aikataulutti miehen työt hyvin pitkälle.

  Nyt, kun pojat on isompia, niin tämäkin murhe on jo poistunut. Pojat voivat olla keskenään kotona, jos käyn vaikka kahvilla tai treenaamassa. Isot vahtivat pienempiä. Tietysti pidemmät menot on mietittävä mahdollisuuksien mukaan niin, etteivät osu samoille päiville miehet työvuorojen kanssa.

  Onkohan tämä sama tottuminen silloinkin, jos mies on vaikka viikon reissutöissä aina säännöllisesti? Siihen tottuu. Sitten taas, jos mies on säännöllisesti päivittäin 8-16 töissä, niin voisi olla vaikea kuvitella itseään nukkumassa yksin joka viikko. Ei ehkä tiedä miten siistiä se on!

  Kommentit

  1. Sari

   Meillä puoliso teki pelastusalan vuoroja 09-09 pitkään kunnes meni päivätöihin 7-16, se vasta oudolta tuntui kun oli tottunut tuohon vuororytmiin! Hyvää tässä on se että viikonloput ja pyhät on aina vapaita niinkuin itsellänikin. Edrlleen käy välillä vuoroissa, silloin nautitaan ladten kanssa (ja äiti iktaisin) omasta ajasta ❤

  2. Sari

   Meillä puoliso teki pelastusalan vuoroja 09-09 pitkään kunnes meni päivätöihin 7-16, se vasta oudolta tuntui kun oli tottunut tuohon vuororytmiin! Hyvää tässä on se että viikonloput ja pyhät on aina vapaita niinkuin itsellänikin. Edelleen käy välillä vuoroissa, silloin nautitaan lasten kanssa (ja äiti iltaisin) omasta ajasta ❤

  Vastaa