• You are currently viewing Miesflunssa on tosi juttu -älä naura sairastavalle miehelle

  Miesflunssa on tosi juttu -älä naura sairastavalle miehelle

  Miesflunssa naurattaa meitä naisia kovastikin. Ainakin kaikki miesflunssasta tehdyt komediapätkät ja meemit saavat aina hurjasti suosiota. Olen minäkin nauranut niille mukana.

  Sana miesflunssa on usein tarkoitettu vain pilkkaamaan miehen sairastamista ja alleviivaamaan sitä ikivanhaa ajatusta, että mies ei saisi valittaa sairaana tai edes oikeastaan sairastaa. On kestettävä ”kuin mies”.

  Kuitenkin samaan aikaan, kun miesflunssa naurattaa, se on myös totista totta.

  Miesflunssa ON olemassa, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, että miehet lähtökohtaisesti valittaisivat sairastuessaan enemmän kuin me naiset. Vaan se tarkoittaa, että miesten flunssa on ihan oikeastikin pahempi kuin meillä naisilla.

  Lue myös: Terveenä koko loma. Näin se onnistuu

  Meidän perheessä miesflunssaa ei ole vielä näkynyt, mutta koitan muistaa tämän tosiasian sitten, kun pojat kasvavat ja alkavat kärsimään miesflunssasta. En ainakaan vähättele, sen lupaan! Mielummin hoidan ja hoivaan.

  Miesten flunssat ovat pahempia

  Tutkimusten mukaan korkeammat testosteronitasot aiheuttavat heikomman immunijärjestelmän. Miehet kokevat flunssan naisia rajumpana ja se johtuu pääasiassa miesten estrogeenin puutteesta. Kirjoittaa MTV-uutiset.

  Toisaalta on myös todettu, että naiset vähentävät miehiä todennäköisemmin toimintaansa ensimmäisten oireiden ilmentyessä. Tämäkin voi johtaa siihen, että miehet päätyvät lopulta pahempaan kuntoon flunssan seurauksena. Sairastamaan jäädään liian myöhään. Kertoo puolestaan Tekniikan maailma.

  Onko sana miesflunssa kaikenkaikkiaan vähän epäreilu käyttää?

  Eikö sana flunssa vaan riittäisi? Erityisesti, kun jokaisen oma kokemus flunssasta ja sen kärsimyksestä on henkilökohtainen.

  Haluaisimmeko me naiset, että meidän kuukautiskipuja vähäteltäisiin miesten toimesta? Emme varmasti. Miksi me sitten vähättelemme miesten kipuja ja huonoa oloa?

  Huumoria pitää olla

  Lopulta olen sitä mieltä, että huumoria pitää kestää, niin naisten kuin miestenkin.

  Lähtökohta tulisi kuitenkin olla, että jos heität vitsiä muista, niin kestät sen myös itsestäsi. Jos vitsailet miesflunssasta ja miesten putkiaivoista, niin kestät myös vitsit naisten parkkeeraustaidoista ja nalkutuksesta.

  Lue myös: Testaa miten terveellisesti lapsesi syö!

  Maailma ilman huumoriakin olisi aika tylsä paikka. Joten jatkossa, jos naurat miesflunssalle, niin muista nauraa myös itsellesi. Tai jos et kestä nauraa itsellesi, niin jätä sitten vitsit muistakin väliin.

  Hyvä on kuitenkin samalla tiedostaa, että miehet eivät esitä tai liiottele flunssanoireitaan. Miehet vain keskimäärin sairastuvat helpommin ja pahemmin flunssaan kuin me naiset.

  Kommentit

  1. Roosa

   Kyllä mä ymmärrän että kun on kipee niin on kipee. Mutta kyllähän se vituttaa kun mies on nyt viidettä viikkoa niin ”kipee” ettei oo tehnyt mitään kotona tiskikoneen tyhjennystä ja paria vaipanvaihtoa lukuunottamatta. Näistä toki on minua asianmukaisesti syyllistetty kun kipeää ja töistä väsynyttä näin rasitetaan eikä kotona saa vaan levätä… Töissä kun kyennyt käymään pari vk mutta ”se vie kaikki mehut” joten virtaa ei kuulema riitä mihinkään muuhun kun sohvalla tai sängyssä maksamiseen. Mitähän tehtäis jos mulle tulis tää sama sairaus ja makaisin kuukauden kykenemättä tekemään ruokaa, hoitamaan vauvaa, siivoamaan. Veiskö lasu lapset? Jotenkin munkin pitää kyetä kolmen lapsen kanssa selviämään vaikka vähän yskittäis, väsyttäis ja nenä vuotais.

   1. Jonna

    Tosta tulikin mieleeni yksi matka, kun olin yksin lapsen kanssa reissussa ja iski ruokamyrkytys. Siinä sitten syötin taaperolle ruokaa lusikalla ja oksensin samalla ämpäriin. Taaperolla oli sentään hauskaa, hän nauroi aina ääneen kun oksensin. 🙂 Mutta näinhän se on, että aina ei vaan pysty sairastamaan, kun on vanhempi.

  Vastaa