• You are currently viewing Kuinka hemmotella lapsi piloille?

  Kuinka hemmotella lapsi piloille?

  Kuinka helppoa onkaan hemmotella lapsi piloille! Ihan jokainen meistä on joskus sanonut jonkun toisen lasta piloille hemmotelluksi. Osa meistä on saattanut sanoa sen omasta lapsestaan, joko vitsillä tai vähän tosissaan.

  Oman teinini mielestä minä olen piloille hemmotellut meidän kuopuksen Ollien. Toisaalta, niinhän ne isommat sisarukset taitaa aina sanoa perheen pienimmästä. Tai sitten se on tosi kuin vesi, että perheen pienin usein hemmotellaan piloille.

  Lue myös: Paras kasvattaja on lapseton

  Okei, olen ehkä hemmotellut vähän meidän kuopusta, myönnän. Mutta kun katson meidän vanhempia poikia, jotka on kurissa ja nuhteessa kasvaneet, ja silti he käyttäytyvät välillä kuin piloille hemmotellut kakarat, niin mietin, että samapa tuo. Lopputulos on sama kuitenkin.

  kuinka hemmotella lapsi piloille

  Miten hemmotella lapsi piloille?

  Jos nyt puhutaan niistä lapsista, jotka on kaikkien mielestä pilalle hemmoteltuja, niin kyllähän niissä tietyt piirteet tunnistaa. Ei pelkästään lapsesta, vaan myös vanhemmissa. Jos haluat hemmotella lapsesi piloille, niin tässä muutama vinkki…

  1. Kuorruta hänet ostoksilla

  Osta hänelle kaikki, tai lähes kaikki mitä hän haluaa. Ja mitä nopeammin, sen parempi. Osta vähän vielä ylimääristäkin, sellaista mitä lapsi ei ole ehtinyt vielä edes pyytämään. Kunhan hän saa enemmän ja kalliimpaa kun kaikki muut lapset. Anna lapsen vielä kehuskella sillä mahdollisimman paljon.

  2. Tee kaikki hänen puolestaan

  Älä missään nimessä odota lapseltasi yhtään omatoimisuutta. Tee kaikki mahdollinen ja mahdoton hänen puolestaan. Voitele leivät, petaa peti ja herätä kouluun aamulla. Siivoa hänen huoneensa ja pyyhi pyllynsä vielä koululaisenakin. Äläkä opeta tervehtimään muita tai käyttäytymään eri paikoissa tilanteen vaatimalla tavalla.

  3. Älä vaadi häneltä mitään

  Kannattaa myös olla vaatimatta lapselta yhtään mitään. Kenenkään toisen eteen ei tarvitse koskaan tikkua ristiin laittaa. Omia lelujaan ei tarvitse jakaa vieraiden kanssa, pieneksi menneitä vaatteita ei missään niemessä kannata antaa lapsen nähden eteenpäin uusille lapsille. Älä odota lapsesi tekevän toisen eteen koskaan yhtään mitään.

  Lue myös: Boomerin päiväkirja -nykynuoret ei sitten osaa

  4. Pidä lastasi virheettömänä

  Erittäin tehokas tapa hemmotella lapsi piloille on uskoa häntä aina sinisilmäisesti. Jos lapsi sanoo toisen lapsen tehneen sitä ja tätä, niin usko lastasi aina heti. Älä koskaan selvitä toisen osapuolen tarinaa. Jos opettaja on lapsen mielestä inhottava hänelle, niin älä kysy opettajan tai muiden oppilaiden kantaa asiaan, vaan hyökkää suoraan opettajan kimppuun. Usko kaikki kyseenalaistamatta, mitä lapsesi sinulle sanoo.

  4. Ole epäjohdonmukainen

  Ole epäjohdonmukainen. Jäkätä ja jäkätä, uhkaile sanktioilla, mutta älä koskaan toteuta niitä. Mitä vähemmän lapsi joutuu koskaan vastuuseen mistään tekemisistään, sitä paremmin hemmottelet hänet piloille.

  Siitä sitten halukkaat toteuttamaan….

   

  Vastaa