• You are currently viewing Vanhenmpien tehtävä (kuulemma) on kasvattaa pojasta hyvä ja tytöstä bad ass

  Vanhenmpien tehtävä (kuulemma) on kasvattaa pojasta hyvä ja tytöstä bad ass

  Törmäsin suositulla ScaryMommy sivustolla tekstiin, jossa kerrottiin, että vanhempien tehtävä on kasvattaa pojasta hyvä mies ja tytöstä bad ass.

  Teksti meni tarkasti näin:

  LIFE GOALS:

  Raise son to be a good man

  Raise daughter to kick everyone´s ass

   

  Todennäköisesti kirjoittajan ajatus oli vain kääntää ikivanhat sukupuoliroolit nurinpäin. Silti toivoisin, että 2020 luvulla tämän tyyppisestä voitaisiin jo luopua! Ihan miten päin tahansa.

  Kauneimmillaankin tämän koko tekstin ajatus ontuu. Eikö jokaisen vanhemman tehtävä noin yleensäkin ole yrittää kasvattaa lapsistaan hyviä ihmisiä? Kun hyvyyttä ei sidota sukupuoleen, niin merkitys on paljon laajempi. Hyvä ihminen ottaa toiset huomioon, auttaa heikompiaan ja on toisille ihmisille (ja eläimille) hyvä.

  Vanhempien tehtävä on opettaa tasapuolisuutta

  On sinänsä huvittavaa, että puhutaan paljon sukupuolierojen kaventamisesta kasvatuksessa ja samalla sitten kuitenkin tykätään ajatuksesta, jossa pojat ja tytöt kasvatetaan täysin eri tavoite mielessä. (Ainakin tykkäyksiä tuolla tekstillä oli nyt melkein 10 000.)

  Minä olen sitä mieltä, että pojissa ja tytöissä on joitain eroja. Erityisesti sitten, kun hormoonitoiminta alkaa vaikuttamaan. Kaikki sukupuolierot eivät todellakaan selity kasvatuksella tai yhteiskunnnan luomilla käsityksillä sukupuolista.

  Silti kasvatuksellisissa asioissa uskon, että samanlainen kasvatus auttaa kaventamaan turhia sukupuolieroja. Toki poikien ja tyttöjen kanssa tulee eteen monesti hyvin erilaisia haasteita kasvatuksessa, mutta ne perus raamit voisivat olla samanlaiset.

  Lue myös: Miten saat äidin takuuvarmasti ärsyyntymään? (kuvat)

  Vaikka poikia kasvatankin, niin todellakin opetan lapseni myös pitämään puolensa. Minä koen, että myös pojilla ja miehillä on oikeus pitää puolensa, jatkossakin. En todellakaan kasvata poikaani ottamaan vastaan vain käskyjä ja nöyristelemään muiden edessä. (Paitsi jos käskyt kuuluvat asiaan, kuten armeijassa).

  Poikani oppikoot puolustautumaan ja pitämään kiinni myös omista periaatteistaan ja omasta hyvinvoinnistaan. Heidän tehtävänä ei ole ”polvistua” naisten edessä, vaan kulkea tasa-arvoisina naisten rinnalla. Kunnioittaen toista, mutta vaatien kunnioitusta myös itselleen.

  vanhempien tehtävä

  Mitä tapahtuu kun hyvät miehet ja bad ass -naiset kohtaavat?

  Mitä veikkaatte, mitä tapahtuu tulevaisuudessa, kun hyviksi kasvatetut miehet kohtaavat bad ass- naiset? Syntyykö niistä onnellisia liittoja tai onnellisia työpaikkoja? Tuskin. Miehet koittavat viimeiseen asti olla hyviä miehiä, kuten heille on opetettu ja naiset puolestaan pistävät tuulemaan ja ovat juuri sitä, miksi heidät on opetettu. Tuskin kumpikaan onnellisina nahoissaan.

  Lue myös: Miesflunssa on totta -älä naura sairastavalle miehelle

  Teemme lapsillemme karhunpalveluksen kasvattamalla heitä täysin eri tavoite mielessämme. Meidän pitäisi kuitenkin tähdätä siihen, että meidän pojilla ja tytöillä, tulevilla miehillä ja naisilla, olisi tasa-arvoinen Suomi jossa elää. He olisivat onnellisia ja viihtyisivät yhdessä mahdollisimman hyvin.

  Tässä minun ajatukseni:

  LIFE GOALS:

  Raise children to be a good human

  Raise children to defend and respect himself/herself and others

   

  Vastaa