• You are currently viewing Tältä näyttää meidän alakerran kotikoulu!

  Tältä näyttää meidän alakerran kotikoulu!

  No niin, kotikoulu alkoi meilläkin sitten tänään. Me siirrettiin alakertaan eilen kaikki koulutarvikkeet, päätettiin tehdä koko alakerrasta meidän koululuokka. Tässä vaiheessa pojat on ajatuksesta vielä innoissaan, mutta veikkaan, että hauskuus jossain vaiheessa muuttuu veljesten väliseksi kinasteluksi. Sitä odotellessa.

  Ajattelin kuitenkin, että jotta rytmi pysyisi mahdollisimmaan tuttuna ja minäkin saisin töitä edes jonkin verran täällä tehtyä, niin noudatamme koulupäivien tuttua kaavaa jatkossakin. Ihan aamusta ei tarvitse herätä, mutta viimeistään kymmeneltä aloitetaan koulu. Pojat tekee aina edellisenä päivänä Wilmaan tulleet tehtävät. Välissä syödään ruoka ja jatketaan. Tällainen on meidän kotikoulu! Mites muilla?

  Liikuntatunteina toimii poikien harrastusten kautta saadut kotiharjoitteet, joita tehdään yhdessä kotona ja pihalla. Meillä on palloharjoitteita, lihaskuntoa ja lenkkiä ohjelmassa tälle viikolle. Kiva päästä yhdessä lasten kanssa treenaamaan, tämä on tämän koko jutun ehdottomasti paras puoli, ainakin omasta mielestäni.

  Leikattiin pojille myös hetken mielijohteesta sotilaalliseen kotikouluun sopivat lyhyet tukat eilen. Ei niitä meinaa tunnistaa. Tukat on todennäköisesti taas pitkät kun kouluihin palataan, ne kasvaa niin järjetöntä vauhtia.

  Hauskanpito on meillä sitten vasta koulun jälkeen. Toistaiseksi meidän pojat saavat nähdä läheisiä kavereita naapurustosta ja liikkua vapaasti. Tärkeintä on metrin turvaväli ja se, ettei kokoonnuta isolla porukalla.

  kotikoulu

  Pelaamista rajoitetusti

  Kotikoulu kun loppuu pävällä, niin puhelimella notkumista ja pelikonsolilla pelaamista rajoitamme edelleen. Tämä tilanne ei tarkoita sitä, että pojat saavat nyt loputtomasti kökkiä sisällä ja pelata. Ei todellakaan. Meillä on ollut tunnin peliajat tähän asti, puhelimet menee automaattisesti kiinni kun 2h ruutuaika täyttyy. Sama systeemi edelleen. Paitsi teini saa näissä jo vähän enemmän joustoa, mikäli hoitaa muut hommansa.

  Eilen tiistaina me ei päästy oikein tekemään vielä mitään koulujuttuja. Oliver oli jo yhdeksältä innolla alkamassa kouluhommiin, mutta mitään tehtäviä ei ollut vielä näkyvissä Wilmassa. Todettiin sitten, että ei jäädä niitä odottelemaan, joten vietettiin eilen vapaapäivä. Kaikki tiistaina kertyneet tehtävät tehtiin sitten tänään aamusta. Eskarilainen Ollie sai äidin keksimiä käsityötehtäviä.

  kotikoulu

  On kovasti mediassa korostettu, että kyseessä ei ole kotiopetus, vaan etäopetus. Ihmettelen tätä, kun mitään opetusta ei näillä näkymin etänä ole tulossa? Vai onko? Tietääkö joku paremmin. Enemmän tämä kotiopetukselta tuntuu, jos tehtävät tulee Wilmaan ja vanhempien pitää ne lapsille opettaa. Ei meidän pojat ainakaan niin itseohjautuvia ole, että homma hoituisi tuolla alakerrassa vain itsekseen. Voitte kuvitella hommaa tuon ADHD pojan kanssa, omat työt voikin sitten unohtaa.

  Tsemppiä kaikille! Erityisesti kaikille niille, jotka joutuvat kohta lisäämään työmääräänsä meidän kaikkien hyväksi, sairaaloissa, kaupoissa, palokunnissa, poliisiasemilla, jätelaitoksilla ja muilla tärkeillä työpaikoilla. Tsemppiä kaikille kotiin jääville vanhemmille, jotka joutuvat työskentelemään lähes mahdottomissa olosuhteissa, samalla lapsiaan opettaen. Tsemppiä meille pienyrittäjille, joiden toimeentulo on pahimmillaan pysähtynyt kokonaan ja muutenkin jännittävien aikojen lisäksi on huolena se, miten saa rahat riittämään perheen ruokaan.

  Tsemppiä kaikille! Kyllä me tästä selvitään.

  Kommentit

  1. Luru

   Tein saman havainnon! Etäopiskelu on tehtävien jako wilman kautta, vastuu opettamisesta ym. jää vanhemmalle. En valita, parempi näin kuin epidemian holtiton leviäminen. Jännä silti, kun tiedän naapurikunnan opettajien paiskivan teamsissa, meetsissä ym täyden työpäivän oppilaita opettaen. Onneksi itsellä etätyöpäivä joustaa, joten ensin hoidan lasten koulun ja sen jälkeen omat työt. Mies hoitaa illat lasten kanssa.

   1. Jonna

    Tämä on ilmeisemmin mennyt eri kunnissa ja kouluissa hyvin erilailla. Toisissa on oikeasti istuttu etäyhteyden ääreen ja opettaja on opettanut aktiivisesti. Meillä opettaminen jäi nyt vanhemmille. Aivan pyllystä.

  2. Yaa

   Toivottavasti eivät enää pojat huitele vapaasti, saati tapaa yhtäkään kaveria. Toivon syvästi.

   1. Jonna

    Meillä on pojat olleet kotosalla jo 3viikkoa. Onneksi on kavereita omasta takaa omassa perheessä. Eilen teini pääsi ekaa kertaa ystävänsä kanssa ulkoilemaan. Tämä ihan koko perheen ja teinin mielenterveyden vuoksi.

  Vastaa