• You are currently viewing Viruksesta avioero vai syvempi yhteys?

  Viruksesta avioero vai syvempi yhteys?

  Viruksesta avioero vai syvempi yhteys?

  Mikäli uutisointiin on luottamista, koronan pakottamat kovat karanteenitoimet ovat aiheuttaneet Kiinassa todellisen avioerobuumin. Lähteiden mukaan syy olisi nimenomaan siinä, että pariskunnat ajettiin viettämään ”liikaa aikaa yhdessä”. Ei ehkä kuitenkaan näin mustavalkoista, mutta nyt myös suomalaiset on ”ajettu” koteihinsa hallituksen toimesta – tuleeko virus näkymään piikkinä myös Suomen erotilastoissa? On ennakoitu että aiempaa intensiivisempi yhdessäolo saattaa aiheuttaa Suomessa jopa perheväkivaltatapausten kasvua.

  Tilanne on monille perheille, meillekin, kammottava. Terveydellisen puolen lisäksi taloudellinen huoli on järkyttävä – miten tulemme toimeen? Miten meidän käy? Koska tämä tilanne loppuu? Välejä ei siis kärjistä joidenkin tapauksissa vain jatkuva yhdessäolo, vaan kyse on useamman tekijän summasta.

  Yhtenä vaihtoehtona koronan vaikutukseksi on tietenkin myös syntyvyyden nousu, Suomessahan suuret ikäluokat ovat syntyneet sotien jälkeen. Tilannetta ei tietenkään voi suoraan verrata sotaan, mutta samankaltaisuuksia löytyy. Toisaalta taantumat ovat vaikuttaneet syntyvyyteen alentavasti.

  Lue myös: Nainen hei, mitä jos huomioisit sun puolisoa.

  Sen perusteella mitä olen itse haistellut ihmisten puheista ja lukenut keskusteluista, monien puolisoiden välit ovat kireät jo nyt vaikka tilannetta on takana paljon vähemmän, kuin edessä. Vitutus puolisoa ( ja lapsia ) kohtaan vyöryää valtoimenaan. Sen sijaan että annamme koronan lyödä kiilaa väliimme, voisimmeko tehdä tästä käännekohdan jossa palaisimme perinteisten perhearvojen ääreen? Avioerojen sijaan? Vietetään aikaa perheen parissa, kun harrastukset, ostosreissut, matkat, keikat ja muut vastaavat on peruttu?

  Olisi tärkeää muistaa, että olemme sodassa koronaa vastaan, emme toisiamme. Tiimiydytään, mennään päivä kerrallaan. Heitetään iltaisin ylävitoset kun selvittiin jälleen yhdestä päivästä ja pyritään ottamaan vaikeasta tilanteesta irti paras mahdollinen.

  Takana on vasta niin lyhyt pätkä, että toki voin saada hermoromahduksen itsekin heti ensi viikolla. Nyt kuitenkin olemme keskittyneet kivoihin projekteihin kotona – puuhataan kasvihuonetta, rakennetaan pihavajaa, korjataan kanalaa, grillataan lounaaksi makkaraa, tehdään etätöitä mahdollisuuksien mukaan, sovelletaan kouluhommat niin ettei kukaan kuole stressiin, liikutaan luonnossa ja ylikuormitetaan suoratoistopalveluja. Ei käännytä toisiamme, varsinkaan omia puolisojamme vastaan.

  Ja halataan ihan hemmetisti.

   

  Vastaa