• Ulkovaatteet joita ei pelota käyttää

  Ulkovaatteet joita ei pelota käyttää – yhteistyössä Jonathan sekä Jesper Junior

   

  Meillä ulkoillaan, paljon. Lapset kasvavat ja myös heidän makunsa muuttuu, joten vaatteita saa ostaa melko tiuhaan tahtiin. Erityisen kovalla koetuksella meillä ovat ulkovaatteet. En ole oikein koskaan sisäistänyt ajatusta siitä, että hankitaan hintavat ja hienot ulkoiluvaatteet esimerkiksi päiväkotiin, ja vapaa-ajalla jolloin pitäisi ulkoilla eniten, ulkoillaan ”rymyvaatteissa”. Ulkovaatteiden hankinnassa on siis aina ollut merkittävänä tekijänä se, miten ne kestävät käyttöä. Kolmen pojan äitinä vaatteita tulee mahdollisuuksien mukaan myös jatkokäytettyä, mutta eihän se ole mahdollista mikäli vaate ei ihan oikeasti ole kestävä. Ja tiedättekö mikä vaate on kaikkein ekologisin? Pitkään käytetty vaate. 

  Tutustuin Jonathanin ulkoiluvaatteisiin jo silloin, kun meidän esikoispoika oli vauva.

  En ole niitä äitejä jotka kieltävät sotkemasta, vaan totean että meillä on kyllä toimiva pesukone – antaa palaa vaan. Niimpä vaatteiden kestävyys on meillä ollut aina todella koetuksella, mutta Jonathanin vaatteissa joita myy Jesper Junior, ei ole ollut moitteen sijaa. Meillä ulkoillaan omalla pihalla, metsissä, ministadionilla ja leikkipuistoissa. Tehdään pihahommia, käydään laavulla ja retkeillään. Vaatteiden tulee kestää kiipeilyt, kärrynpyörät, majaleikit sekä tramppatemput. En halua hankkia ulkovaatteita, joiden käyttäminen hirvittää rikkoutumisen pelossa, ja niiden on tunnuttava lasten päällä hyvältä. Kuten aika monelle meistä, vaatteen ulkonäkö ei ole mitenkään toissijainen asia, eli vaatteiden on natsattava myös kauppa- ja kyläreissuille.,

  Mä oon aina tykännyt että etenkin ulkovaatteet saisivat olla värikkäitä – mitä näkyvämpää, sen parempaa. Viimeisimpänä, vaan ei ollenkaan vähäisimpänä, haluan hankkia vaatteet suomalaiselta yritykseltä, en tilata ulkomailta. Check, check, check. Jonathanin ulkovaatteissa meille natsaa aikalailla kaikki, yksiäkään ulkohousuja ei esimerkiksi ole saatu rikki, lapset eivät tule likomärkinä sisälle eikä lenkkareiden pohjat irtoile.

  Oodi verkkokaupalle.

  Nyt meillä on keskimmäisellä käytössä Jonathanin Tähti-sarjan housut sekä takki, tässä sarjassa vedenpitävyys on kaikkein korkein. Keskimmäinen on niin supertouhukas ja on ihan aina jossain lutraamassa, joten tämä on hänelle ihan ykkösvaihtoehto. Kuopuksella ja vanhimmalla on taas Jonathanin softshell-sarjaa, joka ei kyllä ainakaan mun ahkeran testauksen mukaan häviä kummemmin Tähti-sarjalle. Näin kolmen pojan kokemuksella uskallan siis suositella ihan kumpaa tahansa sarjaa. Nyt kun kaupoissa kiertely ei ole kovinkaan suotavaa mutta kevät kolkuttelee jo ovella, Jesper Juniorin verkkokaupasta saa tilattua kunnon kevätvermeet suoraan kotiin, ja valinnanvaraa todellakin löytyy.

   

  Joko teillä on hankittuna ulkovaatteet joita ei pelota käyttää?

   

  Vastaa