• You are currently viewing Päästin teini-poikani kaverin kanssa ulos. Kivittäkää!

  Päästin teini-poikani kaverin kanssa ulos. Kivittäkää!

  Me ollaan istuttu täällä neljän seinän sisällä kohta kuukausi, minä mieheni, teini-poikani ja kolme muuta poikaa. Kuten olen aiemminkin kertonut, niin ei ole mikään helpoin setti täällä pyöritettävänä. Mies on ”etulinjalla” töissä, minä yritän tehdä epätoivoisesti töitä kotona, kaikki neljä poikaa kotona. Myös erityisoppilas. Mies opettaa vapaapäivät poikia, minä opetan silloin, kun mies on töissä.

  Miehelläni tässä on varmasti paljon rankempaa kuin minulla, nytkin tuli töistä vuorokauden jälkeen aivan uupuneena ja koitti mennä päiväunille, mutta eihän siitä mitään tullut. Pojat hyppii seinille ja meteli on päätä huimaava. Normaali arkena hän ei pääse työyön jälkeen nukkumaan, vaan alkaa opettaa lapsia ja tekemään kotihommia.

  Lapset, jopa teini-poikani, ovat olleet hienosti kotona

  Meidän pojat on olleet tosi hienosti kotona ja perheen kanssa. Olen yllättynyt, kuinka tosissaan pojat on ottaneet tämän tilanteen. Jopa teini-ikäinen on pysytellyt mukisematta kotona ja ulkoillut vain meidän kanssa.

  Lue myös: Lasten kotona opiskelun parhaat puolet. Äidin näkökulmasta

  Nyt kuitenkin alkoi seinät kaatumaan nuoren (ja meidän) päälle. Teini ei ollut nähnyt kavereitaan aikoihin. Samaan aikaan hermot meihin vanhempiin alkoivat kiristymään, myös pikkuveljet saivat osansa teinin turhautumisesta. Minusta alkoi tuntumaan, että jos poika joutuu olemaan vielä yhdenkin kokonaisen päivän meidän kanssa, niin tulemme hulluksi kaikki. Joten kyllä, nyt päästin teini-poikani pitkästä aikaa kaverin kanssa pyöräilemään. Laskin nopean riskiarvion, että yksi kaverikontakti on pienempi harmi, kuin muut vaihtoehdot.

  Nyt saa kivittää!

  korona ja teini

  Teinit kokoontuvat puistoihin

  Okei, yhden tai kahden kaverin kanssa näkeminen ulkona on ihan sallittua, joten mitään kiellettyä emme ole tehneet. Mutta tässä tuleekin sitten se kompastuskivi. Nyt on uutisoitu paljon nuorista, jotka kokoontuvat porukoissa puistoihin ja kentille. Mistä oikeastaan tiedän, meneekö minunkin teinini sinne?

  Olemme tottakai painottaneet sitä, että kokoontua ei mihinkään saa, ja poika sen selvästi ymmärtää, tai ainakin esittää ymmärtävänsä. Mutta toisaalta, niin minäkin teininä esitin ymmärtäväni, että alkoholi ei ole minun ikäisilleni sallittua ja sen maistamisessa ei ole mitään järkeä. Silti maistoin. Mistä siis oikeasti tiedän, missä poikani tuolla viipottaa.

  Lue myös: Nuudellia ja pinaattilettuja lounaaksi seuraavat 3kk. Kouluruoka ei kuulu meille

  Teinien vanhemmat ovat saaneet nyt sosiaalisessa mediassa tuntea nahoissaan sen, kun eivät saa ”teinejään kuriin”. Kivitys on ollut melkoista. Kuitenkin tunnutaan unohtavan, että teinit eivät enää ole kiinni vanhemmissaan. Teinit liikkuvat itsenäisesti, he ajattelevat itsenäisesti ja kyllä, myös uhmaavat lakia, sekä vanhempiaan. Onko sellaista teiniä olemassakaan, joka ei sääntöjä rikkoisi?

  Vaikka vanhemmat kuinka neuvoo, ohjeistaa ja vaatii, teini saattaa silti tehdä erilailla.

  Pysytään kotona!

  On tosi, tosi tärkeää pysyä kotona. Tämä pitää kaikkien ymmärtää, myös teinien. Mutta on myös hyvä ymmärtää erilaisia ihmisiä, erilaisia elämäntilanteita ja eri ikäisiä ihmisiä. Tärkeintä on huolehtia oma tonttinsa.

  Jos näet tutun nuoren kokoontuneena laumaan, niin siitä kannattaa tietysti kertoa ensimmäisenä nuoren vanhemmille. Hyvin todennäköisesti vanhemmat eivät tiedä tästä ja voivat jutella nuoren kanssa kotona asiasta. Kahlita nuorta ei kotiin voi, mutta voimme yrittää parhaamme, jotta nuoretkin ymmärtäisivät tilanteen vakavuuden.

  Tsemppiä nuorten vanhemmille! Ei ole helppo pesti nyt, jos koskaan.

  Kommentit

  1. Asta

   Kyllä tyttäreni näkee paria ystävää, muutaman tunnin joinakin päivinä, poika pysyy kotona kun ei ole edes kavereita 😧

   1. Jonna

    Voi ei, toivottavasti poikasi ei ole yksinäinen. Siis normaali oloissakaan 🙁

  2. Äiti vaan

   Normaalisti teini tapaa muita ikäisiään koulun ohella vain muutaman kerran viikossa ohjatuissa harrastuksissa, joten eipä ole suurta eroa normaaliin meidän elämässä, vaikka ei kavereita saa tavata…

  3. Hanna

   Meillä puhuu kaverien kanssa netin kautta päivät pitkät, sekä koulu että peli juttuja. Ruutuaikaa saa enemmän juuri tästä syystä, mutta ei tapaa meidän samassa taloudessa olevien lisäksi ketään muuta. Ulkoillaan perheen kesken.

   1. Jonna

    Meillä ruutuaikaa on vain pakko vähän rajoittaa, lapsen aivot käyvät ihan ylikierroksilla jos on koneella koko ajan. 🙁 Ja kaikki kärsii.

  4. Nathalie Salingre

   Mulla kolme poikaa, 17 v lukiolainen ei voi harrastaa salia ja jujutsua niin käy yhden kaverin kanssa säännöllisesti pitkillä pyörälenkillä ja kun juttelevat tauolla on turvaväliä. Nuorimmainen 11 v tapaa urheilupuistossa parasta ystäväänsä ulkoilun merkeissä. Kiipeävät kallioilla ja pyörivät metsässä ja touhuilevat kaikenlaista. Heidän perhe ei ole kontaktissa muihin eikä mekään olla kontaktissa muihin. Olen ajatellut että tuonikäisen pitää ulkoilla ja touhuta metsissä kuin että on jatkuvasti sisällä ja koneiden äärellä. Vanhin poika armeijassa.

  Vastaa