• You are currently viewing Meidän kesää ei ole peruttu.

  Meidän kesää ei ole peruttu.

  Meidän kesää ei ole peruttu.

  ”Kesä on peruttu :(”

  ”Mitä aiotte nyt, kun kesällä ei voi tehdä mitään?”

  ”Mitä ihmettä sanon lapsille, kun eivät pääse edes huvipuistoon?”

  ”Koko kesä ihan pilalla ennen kuin alkoikaan!”

  Siinä muutama bongaamani ote äitien keskustelupalstoilta viime päivien aikana. Monille tuleva kesä vaikuttaa olevan silkka via dolorosa, koska festarit, kesätapahtumat, teemapuistot ja muut vastaavat eivät varmuudella tule toteutumaan. Ymmärrän näkökulman sikäli, jos asiaan liittyy taloudellista problematiikkaa – eli jos oma tilipussi pienenee ko. syyn vuoksi. Mutta muuten: voisko sitä asennetta yhtään korjata? Edes ihan pikkuisen?

  Rajoitukset todennäköisesti tulevat kesän myötä lieventymään ainakin vähän. On siis enemmän kuin todennäköistä, että ainakin jossain määrin on mahdollista tavata ystäviä, viettää aikaa biitsillä ja tehdä metsäretkiä..Nauttia siitä, että ei yksinkertaisesti ole painetta mennä mihinkään – koska mihinkään ei voi mennä! Omasta mielestäni tilanne myös oivallisesti tasavertaistaa lapsia. Ei ole syksyllä skabailua siitä, kuka kävi eniten lintsillä, vietti kuukauden Espanjassa tai hurvitteli viisi kertaa vesipuistossa. Lapset ovat nyt hyvin pitkälti samalla viivalla. Kyllä, on totta että lähtökohdat luovat siltikin rajoitteita, mutta kyllä tämä silti tasoittaa eriarvoisuutta.

  Suurin ongelma tuntuu olevan vanhempien asenteissa, se kuuluu tuskaisissa puheissa ja näkyy vihaisissa, katkerissa viesteissä. Itse koen, että kesälle löytää ihanaa tekemistä niin maalta, kuin kaupungistakin. Mitä jos otettaisiin käyttöön kaikki ysärin kivat pihapelit ja -leikit? Heitettäisiin viltti nurtsille, syötäisiin eväitä ulkona, retkeiltäisiin ja pyöräiltäisiin pitkin kyliä. Omassa lapsuudessani ei todellakaan juostu tapahtumissa ja puistoissa pitkin kesää, vaan nautittiin kiireettömyydestä. En tiedä olenko täysin yksin ajatuksieni kanssa, mutta mä oikeasti odotan tulevaa kesää todella paljon, kuten myös sitä, ettei mennä yhtään mihinkään.

  Meidän kesää ei ole peruttu – se on tulossa ja siitä tulee MAHTAVA.

  Lapset ovat jo listanneet asioita, joita tulemme tekemään:

  • Vähintään 25 käyntiä uimarannalla
  • Joka päivä syödään pihalla ainakin kerran
  • Luetaan monta kirjaa
  • Nukutaan teltassa
  • Nukutaan trampoliinilla
  • Käydään soutelemassa
  • Tehdään puumaja
  • Pelataan meidän kaikkia lautapelejä ainakin kerran ( niitä on 40 😀 )
  • Jos saadaan lupa, nähdään ystäviä
  • Paistetaan nuotiolla makkaraa
  • Nukutaan koko porukka olkkarin lattialla
  • Nukutaan pitkään
  • Katsotaan leffoja
  • Ei käytetä sukkia ainakaan kuukauteen.

  Miltä sun lista näyttäis?

  Kommentit

  1. Pohdintaa

   Löysin blogisi, kun etsin etunimistä tietoa ja olit tehnyt bloggauksen. Luin sitten sinun luonnehdintasi.
   Mietin, että mitä tarkoittaa tuo Elämäntapahippi?

   Kun siitä tulee mieleen, hmmm.. Luonnonläheinen, rento ja psykedeelistä rokkia kuunteleva ihminen joka leikkaa itse hiuksensa ja jolla vaatteena liehuu vanha t-paita ja jonka luona punaviiniä nautitaan aamupäivällä ja kasvisruokaa myöhään illalla ja jonka lapset saa käydä paljain jaloin kaupassa, eikä kelloa katsota jollei ole aivan pakko.

   Niin sinun blogistasi tuli mieleen..
   Keskiluokkaisuus, omakotitaloasuminen omalla paljulla pihassa, evankelisluterilaisuus, kampaamossa käyvä, aviomiehen aviovaimo ja kolmen lapsen äiti.

   Mitä tarkoitat sanalla hippeys ja mitä se elämäntapa-etuliite tarkoittaa?

   1. ihmemaan-mutsi

    Moi! Korjaan heti, että mä en taida olla keskiluokkainen, enkä myöskään evankelisluterilainen. Myönnän, että vähän hömmennyin sun viestistä. En oikein pidä siitä, että asiat pitäisi jollain tietyllä tavalla rajata, se on tosi raskasta. Olen boheemi, luonnonläheinen, luontoa kunnioittava ja siellä paljon aikaa viettävä. Mulle kierrätys, itse käsillä tekeminen, kasvisruoka ja rennolla otteella eläminen ovat tärkeitä. Se että mulla on pihassa palju tai olen naimisissa ja äiti, ei poista näitä elementtejä, tuntuu aika hassulta edes ajatella niin. Jokainen saa määritellä itse itsensä, olla hippi, keskiluokkainen tai mitä tahansa, sillä tavalla kuin itse haluaa ☺️

  Vastaa