• You are currently viewing Naurattaako teinimuoti? On tainnut äidiltä unohtua trumpettihousut ja purkkarit

  Naurattaako teinimuoti? On tainnut äidiltä unohtua trumpettihousut ja purkkarit

  Naurattaako teinimuoti? Tulipa myyntiin hassunhauskat Lidlin lenkkarit, jotka myytiin loppuun minuuteissa. Huvittavinta siitä tekee sen, että alunperin lenkkarit olivat Lidlin aprillipila ja lopulta niistä tuli nuorison hittituote. Niitä myydään nyt nettikirppiksillä jopa kymmenkertaiseen hintaan.

  Viime viikolla Ossian ilmoitti minulle, että haluaa Lidl:n lenkkarit. Se oli erikoista, sillä yleensä hän toivoo vain äidin rahapussia paljon enemmän kuormittavia kenkiä. Oli sitten pakko tutustua tuohon suosittuun lenkkariin enemmän.

  Lue myös: Teini tuli taloon

  Lenkkarit on ihan hauskan väriset ja todella edulliset, hinta vain 15€. Kengät ovat jakaneet mielipiteitä, erityisesti kenkien vastuullisuus on puhuttanut, Lidl on vastannut, että tuotannon tehokkuus ja isot erät mahdollistavat edullisemman hinnan. Lisää aiheesta Markkinointi ja mainonta artikkelissa. 

  Kaikesta huolimatta, Ossian nyt sai nämä kengät. Pakko sanoa, että ne on yllättävän laadukkaan oloiset.

  nuorisomuoti
  Onneksi meidän pojat eivät pääasiassa kauheasti muotia seuraa. Kulkevat vain miellyttävissä vaatteissa.

  Teinimuoti on aina vähän outoa

  Osa aikuisista on kauhistellut Lidl:n kenkiä, sillä ne ovat aikuisten mielestä rumat. Itse en todennäköisesti laittaisi jalkaani Lidl:n lenkkareita, mutta se vain vahvistaa sitä, että teinit tykkäävät niistä.

  Koska muistatteko omaa nuoruuttanne, mitä kaikkea outoa sitä on päällä pidetty ja mikä on ehkä ollut aikuisista aika mautonta? Teinimuoti on aina ollut omanlaistaan.

  Minä muistan ainakin. Yhdessä vaiheessa tytöt puki päälleen mahdollisimman isoja collegepaitoja, jos se oli poikaystävän paita, niin vielä parempi. Oli verkkareita kahdella ja kolmella raidalla. Muistatteko trumpettihousut?

  Veikkaan, että meidän vanhemmat eivät myöskään olleet kovin ilahtuneita siitä muodista, kun pakasta vedetyt uudet farkut parsittiin heti rikki punteista ja niihin lisättiin erilaisia kangaspaloja. Oliko teillä muilla purkkarit aikanaan jalassa? Entäs ne kammottavat liivit, missä oli kukkia ja nappeja? Sellaiset oli Beverly Hills 90210 sarjan hahmoillakin. Ai, että.

  Onko se siis ihme, että nuorisolla on nytkin oma muotinsa. On nilkat paljaana, tai vaihtoehtoisesti pitkät värikkäät sukat. On pipot käärittynä päälaelle, Tytöillä vilkkuu napa, ja meikkiä on enemmän kuin laki sallii. Housut on vedetty kainaloon ja reikiä farkuissa.

  On muuten hauskaa, että nuorisolla näkyy paljon nyt tuttuja juttuja kasarilta ja ysäriltä.

  nuorisomuoti
  Revityt farkut on ollut muotia aina uudestaa ja uudestaan.

  Miksi nuoret keksivät oman tyylinsä?

  Mistä teinimuoti sitten lähtee? Se voi lähteä julkkiksilta, tubettajilta ja instavaikuttajilta. Usein kaikki on suunnitelmallista vaikuttamista julkkisten kautta. Yritys maksaa julkkikselle tai vaikuttajalle tuotteen käyttämisestä ja sen näkymisestä hänen kanavassa.

  Lue myös: Tue pojan emotionaalista kehitystä – 5 tärkeää kohtaa

  Joskus joku muoti voi lähteä jostain musiikkifilmistä tai elokuvasta, tai vaikka aprillipilasta, kuten Lidl:n lenkkareiden kanssa kävi. Ihan kaikkea ei pysty edes ennustamaan.

  muoti

  Muoti voi myös lähteä nuorista itsestään. Joku keksii koulussa jonkun uuden jutun ja muut tekee perässä. Muotiteollisuus tarraa näihin tietysti heti kiinni ja pian myydään kalliilla nuorten ideoimia juttuja.

  Pojilla muotiin voi vaikuttaa myös käytännöllisyys, kun pistää pipon päähän, ei tarvitse harjata tukkaa. Löysät ja joustavat vaatteet on mukavat päällä ja niillä voi temppuilla rauhassa. Pojilla muodin muuttuminen ei ehkä näy ihan niin radikaalisti, kuin tytöillä. Mikä on poikien äitinä tietysti loisto juttu. Säästyy paljon rahaa, kun samat adidaksen verkkarit kelpaa vuosi tolkulla.

  Jos joku pysyy, niin se, että teinimuoti muuttuu ja me vanhukset ei ymmärretä sitä.

  Kommentit

  1. Joku vaan

   Satunnainen lukuja tässä moro! Kielioppi- ja kirjoitusmuotovirheet tekevät lukemisesta haastavaa.

   1. Jonna

    Pahoittelut, minulla on lukihäiriö ja välillä tekstissä on kaikenlaista hassua 🙂 Mutta yritän parhaani!

  Vastaa