• You are currently viewing Meidän pojat TODELLAKIN menee kouluun

  Meidän pojat TODELLAKIN menee kouluun

  Koulut jatkuvat normaalisti ensi viikolla. Luojan kiitos! Meidän pojat todellakin menee kouluun!

  Koulujen lähiopetuksen jatkuminen on jakanut ihmisten mielipiteet aikalailla kahtia. Osa vanhemmista on päättänyt, että ei vie lapsiaan kouluun, vaikka koulut aukeavatkin. Valinta on tottakai jokaisen perheen oma ja ymmärrän hyvin, jos perheessä on esimerkiksi riskiryhmäläisiä, että lapset halutaan tämä kevään 2 viikkoa pitää vielä kotona.

  Meidän kohdalla valinta lasten kouluun menoon oli kuitenkin helppo. Kouluun mennään.

  Miksi meidän pojat menee kouluun?

  Meillä on tämä kotona opiskelu ollut kaikkea muuta kuin toimivaa. Erityisesti erityislapsen kanssa ollaan oltu ihan helisemässä.

  Aluksi meni monta viikkoa, että saatiin poika tajuamaan, mitä pitää lähettää ja minne, ja miten mikäkin toimii. Hänen kohdallaan systeemi ei ollut kovin yksinkertainen, vaati vähän pohtimista vanhemmiltakin. Sitten tuli jo pian se vaihe, että meidän vanhempien oli pakko alkaa tekemään muutakin, kuin opettaa, auttaa ja vahtia poikaa jatkuvasti. Poika, jolla ei juuri minkäänlaista itseohjautuvuutta, kyllästyi ja wilma alkoi huutamaan poissaoloja tunneilta ja tekemättömiä tehtäviä ja sillä tiellä ollaan edelleen.

  Muutkin meidän pojat ovat menossa innolla kouluun. He ikävöivät ystäviään ja kotona koulutehtävien vähyys on harmittanut. Pojat tykkäävät oppia uutta, joten kouluun meneminen on heille iloinen asia.

  kouluun

  Meitä vanhempia ilahduttaa erityisesti kouluruuan jatkuminen. Onhan tämä kieltämättä ollut melkoista jääkaapilla juoksemista aamusta iltaan. Sen lisäksi on kiva saada arkeen se oma rytminsä takaisin. Minä jatkan kotona töiden tekemistä, kuten olen jo vuosia tehnyt, mutta nyt saan ehkä oikeasti tehtyäkin jotain, kun lapset eivät ole täällä enää päivällä pyytämässä ruokaa koko ajan. Töiden kannalta tämä on siis mahtava juttu.

  Mitäs jos meidän pojat saa koronan?

  Multa on kysytty, että mitä, jos pojat altistuvat koulussa koronavirukselle? No sitten he altistuvat. Uskon, että jokatapauksessa tauti pyyhkäisee meidän kaikkien ylitse ja moni tulee sairastumaan. Se tapahtuu nyt, kesällä, syksyllä tai myöhemmin. En osaa pelätä tätä tautia ja ehkä se on ihan hyvä asia, sillä pelko harvemmin tuo mitään hyvää mukanaan. Ei se ainakaan estä tautia tarttumasta.

  Tottakai mekin pyritään siihen, että huolehditaan käsienpesusta erityisen hyvin, eikä pyöritä isoissa porukoissa ja toteutetaan muitakin ohjeita, mitä meille kaikille suomalaisille on nyt annettu. Mutta koitetaan myös jatkaa mahdollisuuksien mukaan normaalia elämää, koska mitä on sellainen elämä, jossa sulkeudutaan kotiin ja pelätään jatkuvasti?

  Onko teillä muilla menossa pojat kouluun? Ja jos ei, niin miksi?

  Kommentit

  1. Iisa

   Moni väittää, että omat lapset ei mene kouluun koska kuuluvat riskiryhmään, mutta se ei oo e totta. Taustalla on vanhempien pelko.Vain 1% lapsista kuuluu oikeasti ryhmäryhmään.
   Mikäli lapsella ei ole ollut rajoituksia lähiopetuksen tai varhaiskasvatuksen suhteen influenssa- tai RSV-kaudella, ei ole syytä jäädä pois päivähoidosta tai koulusta myöskään koronavirusepidemian aikana. Lapsi jolla on astma tai diabetes ei kuulu riskiryhmään.

  2. Roosa

   Menevät eskariin ja tarhaan. Koska mulla ei polla kestä jos oon putkeen 5 kk kotona lasten kaa 🙄 kesä ja heinäkuun ovat kotona taas.

  Vastaa