• You are currently viewing Näin saat blogille paljon lukijoita – parhaat vinkit

  Näin saat blogille paljon lukijoita – parhaat vinkit

  Oletko koskaan miettinyt, miten saisit blogille paljon lukijoita?

  Olen nyt blogannut yhteensä 4 vuotta (herranjesta) ja blogini lukijat ovat kasvaneet parhaimmillaan jopa 90 000 uniikkiin kuukausilukijaan. Aloitin aikanaan suoraan blogiportaalissa Kaksplussalla ja ensimmäisen kuukauteni uniikit lukijat olivat muistaakseni jopa 28 000. Eli aika suurilla luvuilla aloitin heti.

  Olen hyvin vähän kirjoitellut itse bloggaamisesta viime aikoina tähän blogiini, mutta nyt ajattelin, että voisi olla kiva auttaa bloggaajia uusien lukijoiden hankinnassa.

  Lue ensin nämä minun 8 kirjoittamaani vinkkiä siitä, miten menestyt bloggaajana ja palaa sitten uudelleen tähän postaukseen, missä neuvon erityisesti uusien lukijoiden hankinnassa.

  Miten saat blogille paljon lukijoita?

  Ensinnäkin, haluan muistuttaa, että paljon lukijoita voi saada monella eri tavalla. Mieti ensin, mihin tarvitset paljon lukijoita? Jos ajatuksena blogin kaupallistaminen, niin tavoitteeseen kannattaa pyrkiä aika tyylikkäästi. Kukaan yritys ei halua mainostaa sellaisessa blogissa tuotettaan, mikä tunnetaan vain todella henkilökohtaisten ongelmiensa paljastelusta tai röyhkeistä mielipiteistä. Toki rohkeuttakin vaaditaan, mutta tasaisesti ja tyylikkäästi. Näin saat blogillesi paljon lukijoita!

  1. Otsikon voima

  Helpoin tie saada blogille uusia lukijoita on otsikointi. Sehän on selvä, että raflaava otsikko houkuttelee avaamaan. Olet varmasti huomannut, että itsekin klikkaat auki iltapäivälehtien houkuttelevat otsikot herkemmin, kuin sellaiset, jotka ovat vähän tylsiä. Varo kuitenkin otsikoimasta ohi aiheen. Klikkiotsikko, mikä ei liity itse kirjoitukseen, on aika mauton.

  Blogimaailmassa onnistunut otsikointi tarkoittaa sitä, että otsikot ”Päivän asu” tai ”Mitä meille kuuluu”, eivät houkuttele uusia lukijoita avaamaan blogiasi. Jos olet jo todella tunnettu bloggaaja, niin lukuja saattaa tulla näilläkin otsikoilla, mutta uskallan väittää, että suositunkin bloggaajan teksteissä nämä ovat ne vähiten avatut kirjoitukset.

  Sen sijaan kokeile otsikoita ”Vaatekaappini kamalin vaate” tai ”Itkupotkuraivarit leikkipuistossa ja muut viikonlopun tapahtumat” houkuttelevat uteliaat helpommin blogisi. Pointti on siis sisällyttää otsikkoon jotain henkilökohtaista ja houkuttelevaa.

  Otsikoissa toimii myös listaukset ”Kesäkuntoon -5 vinkkiä kuntoiluun” ja omissa blogeissani on toiminut hyvin maininta siitä, että juttu sisältää kuvasarjan ”Kuvasarja poikien parhaista ulkoleikeistä

  2. Jaa kirjoitusta somessa ahkerasti, mutta järkevästi

  Moni aloittelevakin bloggaaja on tajunnut, että kirjoitustaan kannattaa jakaa sosiaalisessa mediassa. Tässä kuitenkin joku järki käteen. Jos pommitat koko ajan tekstejäsi minne sattuu, niin ihmiset ärsyyntyvät ja lukijoiden sijasta saatkin vain ihmiset suuttumaan.

  Mieti mihin jaat mitäkin. Mene mukaan facebookissa erilaisiin ryhmiin ja jaa kirjoituksesi aina siihen ryhmään mihin nimenomaan se kirjoitus sopii. Lisää jakoon joku kysymys, jotta ihmiset vastaavat ja julkaisun näkyvyys paranee. Ole tarkkana, että kyseiseen ryhmään saa jakaa kirjoituksia, sillä joihinkin niiden jakaminen on kiellettyä. Muista jakaa maltillisesti ja sopivaan ryhmään, se on tärkeintä.

  Minä en juurikaan jaa omia kirjoituksiani mihinkään, koska meidän Poikien Äidit yhteisömme voima on niin suuri. Mutta mielenkinnosta välillä jaan johonkin tiettyyn ryhmään sopivat jutut. Kuten tämän kirjoituksen jaoin bloggaajien ryhmin.

  Vertailuna kerron, että 79% lukijoistani tulee oman Poikien Äidit yhteisön kautta. Hyvin pieni murunen lukijoita tulee muista someryhmistä. Joten mikäli voit keksiä omaan teemaasi sopivan Facebook-sivuston, Instagram-kanavan tai vaikka TikTok sivun ja kasvattaa niitä, niin sitä suosittelen ehdottomasti. Älä matki toisen ideaa, vaan keksi mielummin oma, se toimii aina paremmin.

  blogille lukijoita

  3. Hakukoneoptimointi

  Hakukoneoptimoinnista puhutaan paljon, mutta usein siinä unohdetaan se tosiasia, että hakukoneissa menestyminen on vaikeaa, jos blogiasi ei vielä lueta. Vaikka optimoisit kuinka hyvin ja taitavasti, niin google ei löydä sivuja, joita kukaan ei lue. Kasvata ensin siis tietoisesti lukijoita ylemmillä keinoilla ja tämän jälkeen keskity enemmän hakukoneoptimointiin. Hakukoneoptimointiin löytyy esimerkiksi nettikursseja.

  Omat lukijani tulevat suurelta osin Poikien Äidit -Facebookin kautta. Nopealla katsauksella huomaan, että noin 20% lukijoista tulee Googlen kautta. Luku saattaisi olla minulla tässä vaiheessa paljon isompikin, jos nettisivujemme rakantaminen olisi mennyt tyylikkäämmin. Menetin valitettavasti Kaksplussan alustalla saavutetun työntövoiman hakukoneille, kun nettisivuja tehdessä sitä ei osattu napata talteen. Kun siirryin omille nettisivuille 2017, niin aloitin ikään kuin kokonaan alusta.

  Mikäli sinulla on mahdollisuus saada blogisi johonkin blogiverkostoon, niin liity ihmeessä mukaan, se lisää todennäköisesti lukujasi. Esim lehtitalojen alla lukijamäärät ovat usein hyviä. Mutta ole tarkkana, jos/kun siirryt itsenäisesti bloggaamaan, jotta et menetä siihen menessä saavutettua hakukonenäkyvyyttäsi. Osta siirto rautaiselta ammattilaiselta!

  4. Mieti tarkasti kenelle kirjoitat?

  Tämä on tosi tärkeää, mieti aina kenelle kirjoitat. Hyvä olisi, että suuntaisit blogisi alunperinkin tietylle lukijakunnalle. Toki välillä yksittäiset kirjoitukset voivat kiinnostaa lukijakuntasi rajojen ulkopuolellekin ihmisiä. Kuten minulla tämä kirjoitus tässä on suunnattu nyt bloggaajille, mutta todennäköisesti parhaimmat luvut tulevat sille kirjoitukselle, mitkä on suunnattu omalle lukijakunnallesi.

  Kuten minulla, luetuimpia blogikirjoituksiani ovat ne, mitkä ovat hyvin vahvasti suunnattu poikien äideille ja äideille yleensäkin.

  Kolme luetuinta postaustani:

  Nerf-pyssyjen panokset hyötykäyttöön äidille (kuvin)

  Lapsiperheen ällöttävät löydöt. Katso kuvat (tai sittenkin älä)

  10 merkkiä joista tiedät, että et ole enää nuori

  Kirjoitus joka luettiin heti jaon jälkeen yhdellä kerralla eniten:

  Näin nopeasti 4 poikaa sotkee olohuoneen! Katso kuvat

  Kuten huomaat, niin ihmisiä ainakin kiinnostaa katsoa kuvia. Kuitenkaan sitäkään ajatusta ei kannata kylvää jokaiseen tekstiinsä, vaan ainoastaan silloin, jos kuvien merkitys tekstissä on oikeasti se kantava juttu.

  Ole uskollinen lukijakunnallesi. Kun kumarrat toiseen suuntaan, niin samalla pyllistät toiseen. Älä ahdistu, vaikka joku lukijakuntasi ulkopuolelta ei ymmärrä kirjoitustasi tai antaa siitä kriittisenkin palautteen. Et ole kuitenkaan kirjoittanut kirjoitustasi hänelle. Poikien Äiti -bloggaajana tätä kriittistä kommentointia tuli erityisesti blogin alkuaikoina, mutta se on selvästi vähentynyt, kun ihmiset ovat pikkuhiljaa ymmärtäneet, että en kirjoita tekstejäni muille, kuin poikien äideille ja äideille yleensäkin.

  Voit menestyä ilman elämäsi auki repimistäkin

  Lopuksi haluan painottaa, että voit menestyä bloggaajana, vaikka et repisikään koko elämääsi auki lukijoillesi. Välillä bloggaajat kirjoittavat todella henkilökohtaisia kirjoituksia omista kokemuksistaan ja parisuhteistaan, jopa lastensa henkilökohtaisia asioita avataan kaikille. Lapset ja kumppanit näkyvät blogikuvissa ja mitään ei jää perheen omiksi asioiksi.

  Tämä toki houkuttaa lukemaan blogia ja siksi moni bloggaaja sille tielle lähteekin. On jokaisen bloggaajan oma asia kuinka paljon elämästään avaa muille, mutta haluan kuitenkin kertoa, että lukijoiden saamiseksi se ei ole suinkaan pakollista.

  Jos kurkkaat vaikka nuo luetuimmat postaukseni uudestaan, niin niistä ei yksikään ole kovin henkilökohtainen.

  Minulla on tosi paljon lukijoita, mutta olen saavuttanut ne ilman suurempaa oman elämäni auki repimistä. Blogissani ei näy lasteni kasvot, eikä siellä ole heidän oikeat nimet. En koskaan kohdista henkilökohtaisesti kehenkään poikaani kirjoituksia, mitkä koskevat esimerkiksi heidän terveyttään. Vertaistuki on monen blogin kantava voima, mutta senkin pystyy tekemään hallitusti.

  Oman rohkeuteni olen löytänyt vahvoja mielipidekirjoituksia kirjoittamalla, mutta ne eivät suinkaan ole luetuimpia postauksiani. Jokainen bloggaaja löytää varmasti oman rohkeutensa teksteihinsä tarvittaessa tavalla tai toisella.

  Tsemppiä ja kysy ihmeessä lisää, joko tässä alla tai s-postilla. jonna@poikienaidit.fi. Autan mielelläni. Toivottavasti vinkkini avulla saat blogille lisää lukijoita.

  Ps. Jos blogisi voisi sopia Poikien Äitien sivuille, niin ota yhteyttä. Etsimme uusia bloggaajia mukaan tiimiimme.

  Vastaa