• Poikien päivä on huomenna, mutta muistaako sitä kukaan?
  kuva: Meeri Nikkilä

  Poikien päivä on huomenna, mutta muistaako sitä kukaan?

  Tiestitkö, että huomenna 16.5 on kansainvälinen poikien päivä? Tuskin tiesit ja tuskin tietää moni muukaan. Jännä nähdä huomioiko päivää kukaan missään. Itse aion olla poikkeus.

  Vaikka maailmanlaajuisesti poikien päivä ei varmasti ole yhtä tarpeellinen kuin tyttöjen päivä, niin täällä kotimaassamme olen sitä mieltä, että meidän on hyvä muistaa tasaisesti myös poikia. Monet pojat ovatkin äideiltään kysyneet, että milloin poikien päivää vietetään? Äidit eivät ole osanneet antaa vastausta.

  Kansainvälinen tyttöjen päivä on 11.10 ja sen tietää lähes kaikki, ihan jo siitä syystä, että siitä uutisoidaan hurjasti mediassa joka vuosi. Kansainvälinen tyttöjen päivä näkyy ympäri maata niin tapahtumissa, kuin sosiaalisessa mediassakin.

  Tyttöjen päivää kannustetaan juhlimaan lähipiirin tyttöjen kanssa. Kehotetaan kertomaan tuntemilleen tytöille, että he ovat tärkeitä ja arvokkaita ja voivat saavuttaa unelmansa. Omasta mielestäni tyttöjen päivän tärkein sanoma on tyttöjen oikeuksien edistäminen maailmalla, mutta harva valitettavasti edes lähtee laajentamaan tyttöjen päivän ajatusta sinne asti.

  Poikien päivän sanoma yleisesti

  Maailmallakin on räikeitä poikiin kohdistuvia ongelmia, kuten lapsisotilaat ja rutiininomaiset ympärileikkaukset. Mutta täällä kotimaassa voisin ajatella poikien päivän teemaksi nostettavan ainakin koulutuksellista tasa-arvoa, sillä alamäki kouluosaamisessa on osunut Suomessa kipeimmin juuri poikiin.

  Toinen varmasti poikia ja nuoria miehiä koskettava vääryys on pakollinen armeija. Kyllä meillä ainakin pojat jo osaavat ihmetellä sitä, että miksi he joutuvat vankilaan, jos eivät mene armeijaan, mutta tytöt eivät joudu? Siitäkin huolimatta, että osa meidän pojista on ihan innolla armeijaan menossa.

  Lue myös: Suosivatko opettajat tyttöoppilaita?

  Yhtälailla toivoisin näiden yllämainittujen tärkeiden asioiden pohtimisen lisäksi, että pojillekin kerrottaisiin, että he ovat tärkeitä ja arvokkaita, ja että hekin voivat saavuttaa unelmiaan. Koska jokainen lapsi, sukupupuolestaan riippumatta, tarvitsee kannustusta sille, että hänen sukupuolensa on hyvä ja hän pystyy ihmisenä saavuttamaan asioita, joista unelmoi.

  poika unelmoi

  Meidän poikien päivä alkaa aamupalalla sänkyyn

  Olen ajatellut, että meidän poikien päivä voisi alkaa aamupalalla sänkyyn. Tai katsotaan nyt ehdinkö heräämään ennen poikia. Todennäköisesti en, joten aamupala tulee sitten sohvalle.

  Meillä on äitien- ja isänpäivänä tapana viedä aamupala sänkyyn sankarille, joten pojat ovat tottuneet olemaan näissä jutuissa se antava osapuoli. Hauska välillä tarjota pojillekin se sama kokemus.

  Poikien päivänä ajattelin myös keskittyä puhumaan pojille siitä, että heillä on kaikki oikeus tässä maailmassa pitää myös puolensa ja huolehtia siitä, että tasa-arvo myös heitä kohtaan toteutuu. Olen näistä asioista yrittänyt ihan normaalissa arjessakin toki puhua pojille.

  Poikien päivänä pojat voivat meillä tehdä poikkeuksellisesti mistä tykkäävät, veikkaan, että meillä pauhaa pelikonsolit huomenna aamusta iltaan päällä. Mutta eiköhän sen yhden päivän vuodessa kestä 🙂

  Lue myös: Lista poikien harvinaisista nimistä

  Poikien päivänä äiti myös aikoo passata poikia. Meillä ei sellaista normaalissa arjessa tapahdu, mutta huomenna äiti tekee voileivät naaman eteen ja pojat eivät joudu lauantain siivouspäivään mukaan tällä viikolla.

  Ihanaa poikien päivää jo etukäteen kaikille pojille ja poikien äideille!

  Kommentit

  1. Avatar
   Sami

   ”Pakollinen armeija” eli yleinen asevelvollisuus on maamme puolustuksen kulmakivi. Sen ei kuitenkaan tulisi rajoittua vain miespuolisiin kansalaisiin, vaan palveluksen tulisi olla pakollinen koko ikäluokalle. Kriisiaikana tarvitaan paljon väkeä myös terveydenhuollossa, logistiikassa jne. Sen sijaan ajatus asevelvollisuudesta luopumisesta ei ole realistista, koska maamme geopoliittinen asema Venäjän naapurina ei muutu.

   1. Jonna
    Jonna

    Ihan samaa mieltä olen kanssasi. Ei missään nimessä vapaaehtoista, mutta kaikille pakollista jossain muodossa.

  2. Avatar
   Hanna-Mari

   Ihana teksti, ihania pointteja! Kyllä pojatkin ovat päivänsä ja huomionsa ansainneet ♥️

   1. Jonna
    Jonna

    Niinpä! Oli ilo huomata, että moni äiti muisti ainakin instagramin puolella poikien päivän. Media ei tehnyt mitään julkaisua, mikä on tietysti tosi surullista.

  3. Avatar
   Vanhin kolmesta veljestä

   Kiitos kun ajat poikien asiaa ja pidät näitä asioita esillä!

   1. Jonna
    Jonna

    Koen sen velvollisuudekseni. Kiitos kun arvostat.

  Vastaa