• You are currently viewing Onnistunut suhde ei katso suhteen pituutta

  Onnistunut suhde ei katso suhteen pituutta

  Bloggaaja Helka Belt –Etä-äiti blogissaan pohtii ihmisten ikävää asennetta useasti eronneen ja lyhyissä parisuhteissa olleen uuteen suhteeseen. – Tuskin onnistuu.

  Helka kirjoittaa, että hänestä on puhuttu niin jopa lähipiirissään, vaikka osa toivoisikin samalla varmasti vilpittömästi parasta. Eikä nämä puheet hyvältä tunnu.

  Uskon, että ihmisten asenne on usein juuri tuo. Myönnän itsekin miettineeni ystäväni löytäessään uuden kumppanin, että mitähän tässä taas käy? Jokainen hänen suhteensa kun on melko nopeasti päättynyt. Kuitenkin samalla toivoen enemmän kuin mitään, että suhde olisi onnellinen ja kestäisi pitkään.

  Kuitenkin, kun oikein asiaa miettii, niin onko onnistunut parisuhde vain pitkä parisuhde tai suhde, mikä ei koskaan pääty eroon? Minusta ei.

  Suhteen onnistumista ei mitata sen pituudessa

  Muutamakin avioeron läpikäyneet ystäväni käyttää entisestä liitostaan nimitystä: epäonnistunut liitto. Se vähän särähtää korvaan, kun sitä oikein ajattelee. Liitto on ollut pitkään onnellinen, siihen on syntynyt jopa yhteisiä lapsia. Yhteiselo on ollut ihanaa, niin pitkään kuin se sitä oli.

  Lue myös: Säätäjä tässä hei

  Mitä, jos asiaa miettisi onnistumisen kautta. Eihän mikään liitto ole epäonnistunut, jos siinä on elänyt kaksi ihmistä edes hetken onnellisena ja hyvinvoivana. Liitto on onnistunut, sen oman aikansa.

  Jos minä ja mieheni jostain syystä eroaisimme, niin haluaisin katsoa liittoamme taaksepäin onnistuneena. Olemme olleet yhdessä 20 -vuotta, todella rakastuneita ja onnellisia. Olemme saaneet neljä ihanaa poikaa ja eläneet tyytyväisinä. Vaikka se kaikki päätyisi joskus eroon, niin tämä liitto ei olisi silti silmissäni epäonnistunut.  Se olisi omanlaisensa onnistumistarina. Ihan yhtälailla kuin silloinkin, jos emme koskaan eroa.

  rakkaus

  Elämässä tärkeintä on eletty aika, ei elämän pituus

  Tätä samaa voi miettiä myös elämästä yleensäkin. Minä koen, että se millainen meidän elämä on, on huomattavasti arvokkaampi juttu, kuin elämämme pituus. Ihmiset usein tavoittelevat pitkää ikää ja ihailevat 100 vuotiaaksi eläviä super-mummoja ja super-pappoja. Kuitenkin sitä pitkää ikää tärkeämpi on se eletty elämä. Mitä siinä on tapahtunut, miten toisia ihmisiä ja itseään on kohdellut.

  Voit elää 100-vuotiaaksi, mutta et ELÄÄ päivääkään.

  Lue myös: Yrittäjä ja kotiäiti, ei helppo yhdistelmä

  Tietenkään ihan päättömänä ei voi elää, kuin viimeistä päivää koko ajan. Siitähän ei tule mitään. Mutta ymmärrätte varmasti pointin!

  Toivon Helkalle ja kaikille ihmisille onnellisia parisuhteita, onnellisia sinkkuhetkiä ja onnellista elämää. Koska lopulta vain se merkkaa, että voimme hyvin ja elämme täysillä.

  Vastaa