• You are currently viewing Korona toi mielenrauhan.

  Korona toi mielenrauhan.

  Korona toi mielenrauhan

  Vaikka mulle korona toi mielenrauhan, en halua vähätellä sen monia negatiivisia vaikutuksia. Olen todella tuntenut ne nahoissani, mutta tietoisesti tässä ajatus kulkee positiivisempaa polkua.

  Tuleva kesä tulee olemaan niin erilainen.

  Ei sekuntiakaan kiirestressiä.

  Ei hetkeäkään joka menisi ohi siksi, että on pakko keskittyä johonkin jolla ei viimekädessä ole mitään merkitystä.

  Ei minuuttiakaan paikasta toiseen juoksemista, kelloa tuijottaen.

  Tuntikausia yhteistä aikaa.

  Kiireettömiä hetkiä metsässä, rannalla ja mökillä.

  Unohtumattomia muistoja lautapeliturnauksista, grillibileistä ja pitkistä keskusteluista.

  Me teemme kiireen usein itse.

  Juoksemme sellaisten asioiden perässä, joilla ei todellisuudessa ole suurtakaan merkitystä. Emme kuuntele itseämme, vaan suoritamme elämää ja ohitamme kauniit auringonlaskut, lasten tekemät taideteokset ja kaikki muut kauniit sekä merkittävät asiat.

  Tänä kesänä kaikki on toisin, ainakin meillä. Korona puhutteli mua ja meidän perhettä monellakin tavalla. Taloudellinen tilanne on ollut hirveän haastava, ja suurin huoli on ollut läheisten terveydestä. Olen kuitenkin löytänyt tästä myös paljon hyvää, niin meidän perheelle kuin muillekin. Kun korona alkoi viedä asioita, tuntui monissa vellovan paniikki – osittain kyllä ymmärrettävästikin.

  Itsekin kuin sivusta seurasin miten korona sulki ravintolat, maiden rajat, monet kaupat, siirsi ihmiset etätöihin ja loi elämäämme todella pysäyttävät poikkeusolosuhteet.

  Samalla kuitenkin käsitin, että ainakin mulla on ihan kaikki mitä kaipaan. Perhe ja ystävät.

  Ihmiset ovat ihan oikeasti pysähtyneet tärkeiden asioiden äärelle, alkaneet huomaamaan hetkiä, ottaneet pieniä askeleita kohti sitä luontoa josta ovat vieraantuneet ja hiljentäneet stressijuoksuaan. Niin myös me, meidän perhe on rauhoittunut ja mulla on tosi tyyni mieli. Enkä halua enää palata takaisin entiseen!

  Olen siinäkin mielessä hyvin etuoikeutettu, että pystyn työskentelemään kotoa käsin ja olemaan lasten kanssa täällä koko kesän. Mun miehellä on pitkä kesäloma, joten saadaan nauttia perheajasta. Ei ole kaipuuta kaukomaille, tivoleihin tai muihinkaan rientoihin. Kesän aikana aion piipahtaa Muotkatunturilla, mökillä, metsäretkillä lasten kanssa, uimassa, lukea ja viettää aikaa ystävien kanssa. Tehdä just niin, kun hyvältä tuntuu.

  Tulevana kesänä mä pystyn olemaan paremmin läsnä kaikille – ja olen ollutkin jo – mutta olen paremmin läsnä myös ihan itselleni. En muista koska olisin viimeksi kuunnellut ihan vaan itseäni näin hyvin, ja nimenomaan kuunnellut omaa intuitiota sen suhteen, mikä on hyväksi mun mielelle ja keholle.

  En tiedä saisiko sitä oikeasti edes sanoa – että korona toi mielenrauhan? Tarkoitus ei ole kuitenkaan väheksyä kenenkään surua tai menetyksiä.

  Onko korona tuonut sun elämään jotain hyvää?

   

  Vastaa