• You are currently viewing Kymppisynttärit! Koronasta huolimatta, pidettiin juhlat

  Kymppisynttärit! Koronasta huolimatta, pidettiin juhlat

  Meillä oli eilen kymppisynttärit! Meidän kolmanneksi vanhin poika Oscar, täytti kymmennen. Oscar piti kavereille juhlat, koronasta huolimatta.

  Aluksi oli tarkoitus juhlia vaan tässä meidän pihalla, mutta sitten kun Megazone aukesi, niin päätettiinkin juhlia siellä. Se oli pojan suuri toive ollut alusta asti. Herkuttelut järkättiin sitten täällä meidän pihalla.

  Sukulaisille ja kummeille pidetään juhlat sitten myöhemmin.

  Kymppisynttärit on iso juttu

  Muistatteko, kun itse täytitte kymmenen? Se oli tosi iso juttu. Silloin, kun minä täytin kymmenen, niin Hämeenlinnassa järkättiin yhteiset kymppisynttärit kaikille sinä vuonna kymmenen täyttäville. Tosi hauska idea, isot bileet kaikille saman ikäisille. Olisipa sellaisia vieläkin. Ehkä me Poikien Äidit voisimme alkaa uudestaan järkkäämään sellaisia. Kiinnostaisiko?

  Lue myös: Vaiheet, jotka lähes jokainen poika käy läpi

  Meillä täällä Oscar on jo kolmas lapsi, joka täyttää kymmenen, mutta yhä vaan se on yhtä ihmeellinen juttu. Tämä meidän pikkuinenhan vasta syntyi ja nyt on jo iso kymmenenvuotias.

  Kymmenenvuotiaana sitä alkaa siirtymään jo jossain asioissa isojen poikien juttuihin. Vaatteet alkaa jollain pojilla merkitsemään enemmän ja kaikkea vapaa-aikaa ei enää leikitä. Tai leikitään, mutta leikit muuttaa jo vähän muotoaan. Pikkuhiljaa aletaan lähestyä esimurrosikää.

  kymppisynttärit

  Ensi vuonna neloselle, mutta minne?

  Tällä meidän kymmenenvuotiaalla on ollut aika kamala kouluvuosi. Eka- ja toka-luokka meni vielä ihan ok. Sen jälkeen on yhdelle pojalle (luokalle) tullut aivan liikaa muutoksia.

  Ensin vaihtui koulu, koska omasta koulusta löytyi hometta (tai jotain vastaavaa). Jostain syystä luokka sijoitettiin ihan eri kouluun, kuin kaikki muut oppilaat samasta koulusta. Sitten kolmannen luokan aikana vaihtui opettaja noin 5 kertaa (en ole pysynyt laskuissa mukana) joiden vaihtumisesta ei tiedotettu asianmukaisesti sen enempää lapsille, kuin vanhemmillekaan. Lapsetkaan ei oikein ikinä tienneet, kuka on seuraavalla viikolla opettamassa. Sitten tuli etäkoulu, mikä ei kertakaikkiaan sopinut tälle pojalle yhtään. Onneksi se on ohi.

  Lue myös: Homekoulua pakoon

  Nyt tuli ilmoitus, että koulu taas vaihtuu ja luokatkin menee uusiksi. Ilmeisesti opettajatkin taas vaihtuu. Vähän epäselväksi on jäänyt, että minne ja kuka ja miten? Tämän pojan koulutaival on ollut aika sekava, toivoa vaan sopii, että tämäkin luokka otetaan haltuun vihdoin ensi vuonna ja tämä sekoilu loppuu.

  Toivottavasti, koska nelosluokka on taas astetta haastavampi lapsillekin. Ei siitä mitään tule, jos perusasiat eivät ole kunnossa.

  Onnea kaikille muillekin 10 vuotta tänä vuonna täyttäville ihanille ihmeille!!!!

  Vastaa